Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (περί ηλεκτρονικών πλειστηριασμών)


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Πρόταση ψηφίσματος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν την 1η Μαΐου για τους Δήμους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια,
συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.
Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής. Στην κατεύθυνση αυτή και το καταναγκαστικό νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει Δήμους και τους υπαλλήλους τους να στέλνουν τα χρέη προς το Δήμο άνω των 300€ στην εφορία, να  μπλοκάρουν ΑΦΜ και να επιβάλουν κατασχετήρια.
Απάντηση σε όλα αυτά είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της περιουσίας και της ζωής των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών. Η πλήρης προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και οφειλές στο δημόσιο.
Στα πλαίσια αυτά και συντασσόμενο με τις ανάγκες των δημοτών του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών απαιτεί:
·        Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
·        Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία.
·        Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
·        Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
·        Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
·        Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Και αποφασίζει:                                                                                   
·        Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα την δυνατότητα  διαγραφής όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.
·        Να απαλλάξει όλους όσους εντάσσονται στο ΚΕΑ, είναι μακροχρόνια  άνεργοι, ΑΜΕΑ πάνω από 65%, πολύτεκνοι, είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
·        Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές στο Δήμο.
·        Να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.
·        Να απαιτήσει τώρα από την  κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική θεσμικά διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών
Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Γιώργος Ιωσηφίδης,
Στάθης Λεοντίου


Άμφισσα, 11/4/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου