Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, "ΟΥΤΟΠΙΑΣ" ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...

ΟΥΤΟΠΙΑ
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Επιστολή προς Συμβολαιογράφους Φωκίδας

Μέσα στους επόμενους μήνες Τρόϊκα, δανειστές, κυβέρνηση, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη δυστυχία, ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.
Μέσα σε όλους αυτούς που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και ξεζουμίζονται από τις τράπεζες και το κράτος –ιδίως μέσω των ασφαλιστικών εισφορών- είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές και συμβολαιογράφοι.
Η θέση του συμβολαιογραφικού κλάδου δεν μπορεί να είναι με τις τράπεζες, αλλά δίπλα στον πολίτη. Δεν μπορεί να υπερασπίζεται την απώλεια της περιουσίας με ένα κλικ. Δεν μπορεί να υπερασπίζεται σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για την κατασκευή μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ξεκληρίσει την λαϊκή περιουσία, την περιουσία των ίδιων των συμβολαιογράφων και των πελατών τους. Πώς είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου όπως οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, η περιουσία των οποίων έχει αποκτηθεί από κρατήσεις στις αμοιβές για τα συμβόλαια με την επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, να αναθέσουν ένα έργο που υποτίθεται ότι διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον (ας θυμηθούμε ότι με αυτό το σκεπτικό ανατέθηκε στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους η διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς) χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες του δημόσιου λογιστικού για την προστασία του δημοσίου χρήματος; Έτσι θα διασφαλισθεί η παρουσία του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού; Το αντίθετο, έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την διενέργεια των πλειστηριασμών από τις ίδιες τις τράπεζες.
Πολλώ δε μάλλον, ως συμβολαιογράφοι ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμιά αποτελεσματική προστασία της λαϊκής περιουσίας. Σε αντίθεση με ότι ίσχυε στο παρελθόν καμία μα καμία διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Για να εξαιρεθεί μια πρώτη κατοικία από τον πλειστηριασμό πρέπει ο οφειλέτης να προσφύγει στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη με τις πολύ περιοριστικές προϋποθέσεις και να αποδείξει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσει μέχρι λήξεως του χρόνου του δανείου τους το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο και που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την αξία που θα πετύχαινε το ακίνητο κατόπιν πλειστηριασμού. Αλλιώς η αίτησή του θα απορριφθεί, όπως και συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Όσο δε για τους εμπόρους που εξαιρούνται από τον νόμο Κατσέλη, δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν ούτε στην πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αφού αυτή αφορά μόνο όσους τα τελευταία τρία χρόνια εμφάνισαν καθαρό αποτέλεσμα σε μια έστω χρήση. Και αυτές δεν είναι άλλες από μεγάλες επιχειρήσεις (θυγατρικές πολυεθνικών μεταξύ άλλων) που επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση ή εκμεταλλεύθηκαν την εσωτερική υποτίμηση, την πτώση των μισθών, για να εμφανίσουν περισσότερα έσοδα από έξοδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων ή έχουν ήδη διακόψει τις εργασίες τους τα τελευταία χρόνια ή συσσωρεύουν χρέη χρόνο με το χρόνο.
ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ;;

H Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας- Πειραιώς- Αιγαίου – Δωδεκανήσων (στο σύλλογο αυτό ανήκετε και εσείς) με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τις 21/9 στο ξενοδοχείο Park αναβλήθηκε για λόγους …ασφαλείας (κατά τα λεγόμενα του προέδρου σας κος Ρούσκα ….εδώ γελάμε ) και θα πραγματοποιούταν το Σάββατο 21/10, στις 10.00 πμ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Το κτίριο ήταν ζωσμένο από δυνάμεις της ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας. Για να περάσουν οι συμβολαιογράφοι επεδείκνυαν τη συμβολαιογραφική τους ταυτότητα στους αστυνομικούς και ένας υπάλληλος του συμβολαιογραφικού συλλόγου που ήταν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις διασταύρωνε τα στοιχεία τους. Η απαράδεκτη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο εφετείο Αθήνας προφανώς ήταν αποτέλεσμα του καλέσματος της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” για συμβολική διαμαρτυρία έξω από το εφετείο Αθήνας, για να ενημερώσουν τους συμβολαιογράφους πριν τη γενική τους συνέλευση και να τους καλέσουν να πάρουν το μέρος των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας που δοκιμάζεται και όχι των τραπεζιτών των κορακιών και των funds, να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις άλλων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας και να αρνηθούν να συναινέσουν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που καταργεί κάθε αρχή διαφάνειας και επιτρέπει την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με ένα κλικ.
Αρκετοί συμβολαιογράφοι δήλωναν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγκεντρωμένων και δήλωναν χαρακτηριστικά, “παιδιά είμαστε μαζί σας”.
Η συνέλευση τελικά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα γίνει το Σάββατο 04/11.
Αυτή όμως η αναβολή δεν είναι τυχαία. Είναι μια μεθόδευση του προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου και μια μικρής μειοψηφίας συμβολαιογράφων, που με διάφορους τακτικισμούς προσπαθούν να αποκλείσουν από τη συνέλευσή τους την πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, οι οποίοι δεν θέλουν να εμπλακούν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και καταδικάζουν τους χειρισμούς του προέδρου τους.
Αν δινόταν, λοιπόν, η δυνατότητα συμμετοχής στην συνέλευση στην πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, πιθανόν ο Σ.Σ.Α.Π.Α.Δ., να ήταν ο έβδομος συμβολαιογραφικός σύλλογος στην Ελλάδα που δεν θα συμμετείχε στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα για τη μνημονιακή κυβέρνηση, την τρόικα και τους τραπεζίτες γιατί θα ανέτρεπε τα σχέδια τους, θα ακυρωνόταν κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος και θα έδινε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινωνία ότι τελικά αυτή η πολιτική δεν είναι ανίκητη και με αγώνα μπορεί να ανατραπεί .

Εμείς καλούμε τους συμβολαιογράφους του Νομού μας ,να παρευρεθούν στη συνέλευση ,να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις του προέδρου και της κυβέρνησης . Να αφήσουν στην άκρη τις δικαιολογίες που ακούμε “εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου” ,γιατί κι ο νεκροθάφτης θάβει νεκρούς, αλλά δεν βγαίνει στους δρόμους να πυροβολεί περαστικούς, για να έχει δουλειά. Δεν μπορεί να υπάρξει και δεν την δεχόμαστε πλέον τέτοια δικαιολογία μετά από τόσους νεκρούς, τόσους φτωχούς, τόσους άστεγους, τόσους άνεργους. Η κοινωνία υποφέρει και δεν συγχωρείται όποιος συνειδητά την εχθρεύεται ή βοηθά αυτούς που την τυραννούν.
Σας καλούμε να συνταχθείτε με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μαγαζάτορες και επαγγελματίες που καταστρέφονται από την ύφεση .
Κανένα σπίτι, στα ληστρικά χέρια των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»
Κάθε Τετάρτη όλοι μαζί στα Ειρηνοδικεία αντιστεκόμαστε στην αρπαγή των σπιτιών μας και της περιουσίας μας
Ραντεβού το Σάββατο 04/11 στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου