Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Για το ζήτημα της μεταφοράς των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών ήρθε το θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως είχε γίνει και το 2015.
Στην τοποθέτησή τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν:
«Με έγγραφο που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η κυβέρνηση απαιτεί τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων-αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών, ανάμεσα τους και των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για την ίδια απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση και το 2015.
Το επιχείρημα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση σχετικά με τους όρους του δανεισμού είναι προσχηματικό και υποκριτικό. Είναι η ίδια κυβέρνηση που στήριξε με νύχια και με δόντια, με δισεκατομμύρια από τις τσέπες του ελληνικού λαού το τραπεζικό σύστημα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που έφτασε την χρηματοδότηση των ΟΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα που υπήρξε ποτέ πριν και μετά την κρίση.
Μάλιστα το θέμα επανέρχεται εν μέσω απειλών και εκβιασμού της κυβέρνησης για ενδεχόμενες κυρώσεις στους δημάρχους, διακοπή χρηματοδότησης κ.ά. Πρόκειται για καθαρά προκλητική ενέργεια,.
Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων αφορούν χρήματα που πρέπει να κατευθυνθούν σε απολύτως απαραίτητες δράσεις για την ανακούφιση της ελληνικής λαϊκής οικογένειας, για έργα που ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης επιδιώκεται να στηθεί άλλος ένας ελεγκτικός μηχανισμός που θα εγκρίνει ή μη την εκταμίευση των ποσών αυτών ανάλογα με τους στόχους των μνημονίων και την πορεία των αξιολογήσεων.
Να μην τσιμπήσει κανένας ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας θα είναι δήθεν καλύτερα και μάλιστα με ποιο καλό επιτόκιο. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και όποια στιγμή, η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορεί να βάλει χέρι στα χρήματα αυτά. Μην ξεχνάει κανείς ότι λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών διαλύσανε δημόσιους οργανισμούς αλώνοντας τα αποθέματά τους, όπως έγινε με τον ΟΕΚ και την Εργατική Εστία. Κοντά 8 δις κάνανε φτερά. Ακόμα και σήμερα που αυτοί οι οργανισμοί ΔΕΝ υπάρχουν, καταργήθηκαν, συνεχίζουν να γίνονται κρατήσεις από τους μισθούς των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον λαό του Δήμου Δελφών και σε αυτόν πρέπει να επιστρέφουν με κάθε τρόπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δεν πρέπει να επιτρέψει για κανένα λόγο να μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πρόταση. Να παραμείνουν τα χρήματα εκεί που βρίσκονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κι εκεί ακόμη δεν κινδυνεύουν, αλλά να μην κάνουμε το χατίρι στην κυβέρνηση να βρει και άλλα θύματα για την πολιτική της».
Άμφισσα 18/10/2017Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου