Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ : "τρία πουλάκια ψάρευαν, στης ΕΥΔΑΠ το δάσος!..."


Ωσάν Πολιτιστική Εκδήλωση!...

   Κατά την μονοήμερη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Αναπτύξεως την Παρασκευή 6-10-2017 στην Φωκίδα, ο οποίος εσυνοδεύετο από τον Βουλευτή του Νομού, επραγματοποιήθησαν 3 (τρεις) προγραμματισμένες συναντήσεις :
-  Η πρώτη το πρωΐ, με αγρότες και κτηνοτρόφους στην Δεσφίνα του Δήμου Δελφών, όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δεσφίνας.
-  Η δευτέρα το μεσημέρι, στο Λιδωρίκι του Δήμου Δωρίδος, όπου τον Υπουργό και τον Βουλευτή επερίμενε το “enfant gate” της Δωρίδος με επικεφαλής τον Δήμαρχο, καθώς και πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων
-  Και η τρίτη το απόγευμα, στην Άμφισσα (Δήμος Δελφών), όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, ο Υπουργός κυρίως, άκουσε τους παρευρεθέντες και συζήτησε μαζί τους για θέματα της αρμοδιότητός του, απόντος όμως του Δημάρχου μας.

  Πριν όμως από αυτήν την μεστή σε τοποθετήσεις και διάλογο συνάντηση (έστω και αν κατά την διάρκειά της ο Υπουργός αναγκάσθηκε να διακόψει έναν εκτός θέματος ομιλητή...), ο Δήμαρχός μας, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών δηλαδή, εδέησε να δεχθεί στο γραφείο του τον Υπουργό και τον Βουλευτή και να ...συναναστραφεί μαζί τους, πλαισιωμένος όμως και από αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους του Δήμου μας.
  Εκεί λοιπόν ο “Θανάσης Παναγιωτόπουλος” σύμφωνα με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίον Τύπου, ανέπτυξε τις σκέψεις του για τον ελαιώνα, για τους αγροτικούς δρόμους, για την αλιεία, έως και για τον αναδασμό του δάσους της Λιλαίας. Κάποιο υπόμνημα όμως, με αυτές τις “σκέψεις” του (επεξεργασμένες ή όχι από υπηρεσίες του Δήμου δεν έχει καμιά σημασία), δεν ενεχείρισε στον Υπουργό ο Δήμαρχος, θεωρώντας ότι το ζητούμενο, δεν είναι το τι κατάλαβε και το τι θα πράξει ο Υπουργός, αλλά το τι θα διαβάσουν στο Δελτίον Τύπου οι δημότες αυτού του κατ’ ευφημισμόν ιστορικού Δήμου.

  Η κορύφωση αυτής της συναναστροφής ήταν, όταν ο Δήμαρχος ζήτησε την “πολιτική συμπαράσταση” του Υπουργού για τις (κακές) σχέσεις του Δήμου Δελφών με την ΕΥΔΑΠ (της χρωστάμε). Στον επιφορισμένον Υπουργό της Κυβερνήσεως, για την εφαρμογή ενός προγράμματος αγροτικής αναπτύξεως, με έμφαση στην κτηνοτροφία και τους Συνεταιρισμούς, εκτός όλων των άλλων “σκέψεών” του ο Δήμαρχος, του ζήτησε να “πεί δυο καλά λόγια” για εμάς, στην ΕΥΔΑΠ!...
Και βέβαια, ο Αποστόλου, πολιτικός είναι. Ήταν δυνατόν να του ειπεί  “Τι είναι αυτά που μου λές μωρέ Θανάση Παναγιωτόπουλε;...”

Δελτίο Τύπου για την αλιεία (!..), για την αναδάσωση (!..), για την ΕΥΔΑΠ (!..).
Όπως λέμε “Φωκικά”...
Καληνύκτα (μας)...


***************************************

Δήμος Δελφών
Γραφείο Τύπου
Άμφισσα, 07 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο του Δήμου Δελφών
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Δήμου Δελφών ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στη Φωκίδα για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και η Γραμματέας της Ν.Ε. Σύριζα Φωκίδας Βαγγελιώ Μπεμπή και από πλευράς Δήμου Δελφών ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοφάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Άρης Αγγελόπουλος, Μαίρη Ανδρεοπούλου και Θανάσης Τσονάκας.
Ο Δήμαρχος Δελφών ανέλυσε όλα τα καίρια θέματα της περιοχής που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του κ. Αποστόλου και που απαιτούν τη συνδρομή του κεντρικού κράτους επιφυλάσσοντας ιδιαίτερη έμφαση ανάμεσα στα άλλα στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη του προγράμματος Leader, τον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας και το Διαχειριστικό Σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Δήμος Δελφών και έχει θέσει ήδη σε διαβούλευση προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τις αναγκαίες βελτιώσεις στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, ώστε να παρασχεθεί ένα ικανό συγκριτικό πλεονέκτημα προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας.
Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε το ζήτημα της αλιείας στον Κορινθιακό κόλπο και τα απαιτούμενα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την προστασία και την ανάπτυξή του, ενώ ανέπτυξε και το ζήτημα του αναδασμού της Λιλαίας, θέμα που έχει πλέον ωριμάσει και αξιώνει την επαναχρηματοδότηση και την οριστική επίλυσή του.
Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής ζήτησε την αρωγή και την πολιτική συμπαράσταση του κ. Αποστόλου στο θέμα των σχέσεων του Δήμου Δελφών με την ΕΥΔΑΠ, αναπτύσσοντας τα πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα του τόπου, που συνηγορούν στην ανάγκη θετικής τελικής διευθέτησής του για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε την κατανόησή του για την συνεισφορά του Δήμου Δελφών και της Φωκίδας στην υδροδότηση της πρωτεύουσας της χώρας και δήλωσε πως τάσσεται σύμμαχος στην προσπάθεια για μια ικανοποιητική και βιώσιμη λύση στο θέμα. Παράλληλα, δήλωσε πως θα επιταχυνθεί συνολικά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και επεφύλαξε ιδιαίτερη μέριμνα και έμφαση στα προβλήματα της κτηνοτροφίας, με άξονες τη δημιουργία υγιών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγής.


Στην Δεσφίνα


Στο Λιδωρίκι


Στην Άμφισσα1 σχόλιο: