Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ "49α ΔΕΛΦΙΝΙΑ" - Αγωνιώδης Επιστολή του Ν.Ο.Ιτέας προς τον Δήμο Δελφών

Φωτογραφία από Δελτίον Τύπου της Δ.Ε. Ιτέας της 2-5-2017

   Όταν στις 12-4-2017 εδόθη στην δημοσιότητα η έκθεση από την επιτόπια αυτοψία της Ε.Ε.Α.Ε. για την κατάσταση και τις συνθήκες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας, ο Ν.Ο.Ι. με ανακοίνωσή του είχε “γλαφυρά” καταγγείλει τα εμπόδια και την Οδύσσεια με τα οποία “ανταγωνίζεται” καθημερινά, προκειμένου το Σωματείο, όχι μόνον να υπάρχει αλλά και να κάνει πρωταθλητισμό. 
Αντί απαντήσεως στα όσα καταμαρτυρούσε η Ε.Ε.Α.Ε. και ο Ν.Ο.Ι., για την κατάσταση του Κολυμβητηρίου, η Δ.Ε. Ιτέας και ο Δήμος Δελφών οργάνωσαν “εκδρομή” μελών του Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι. στις 2-5-2017 στην Λαμία, προκειμένου να ...γνωρίσουν τον Περιφερειάρχη (παρ’ ότι ο άνθρωπος δεν είχε καμία αρμοδιότητα για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου).
Την επομένη 3-5-2017, η Δ.Ε. Ιτέας εξέδωσε Δελτίον Τύπου στο οποίοι εξιστορούσε το ποιοί επήγαν ...εκδρομή στο Περιφερειάρχη, τι “δουλειά” κάνει το Κολυμβητήριο και το τι ΘΑ κάνει ο Δήμος Δελφών για το Κολυμβητήριο. (σχετικό άρθρο μας στις 3-5-2017)

Ακολούθησε η "Εορτή του Αθλητισμού” στην Ιτέα, με βραβεύσεις, αφηγήσεις και αρκετή υπερηφάνεια (για τους αιρετούς μας).

   Σήμερα όμως, ο Ν.Ο. Ιτέας, επανέρχεται. Και ούτε λίγο ούτε πολύ με ανακοίνωσή του μας πληροφορεί, ότι κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων “49α Δελφίνια” οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί από καιρού να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, υπήρξαν ακυρώσεις συμμετοχών και αποχωρήσεις ομάδων από τους αγώνες, λόγω της θερμοκρασίας του ύδατος!...
Ανεξαρτήτως των προσπαθειών για την ματαίωση του “φιάσκο” και την δυσχερέστατη θέση στην οποία ευρέθησαν οι άνθρωποι του Ν.Ο.Ι., η αποκά- λυψη είναι ολοκληρωτική : Ανικανότητα, ανευθυνότητα και αμετροέπεια από μια δημοτική αρχή, της οποίας το όραμα αρχίζει εμπρός από ένα μικρόφωνο και τελειώνει με την αναμνηστική φωτογραφία!...

Κυττάξτε ποιός, μετά από την “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, διεκδικεί τώρα και το “Πανεπιστήμιο Δελφών” (με έδρα την Άμφισσα...)


Η σημερινή ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας :

***************************************

ΦΙΛΑΘΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1964
Γραφείο: Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας
Τηλ. &Φαξ: 2265034144
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 60/2017 02/10/2017

ΠΡΟΣ:
1.Κύριο Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, Δήμαρχο Δελφών
2.Κύριο Νεκτάριο Μίχο, Aρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητικών Εγκαταστάσεων
3.Κυρία Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας
4. Κυρία Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αρμόδια Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
Κοινοποίηση: κο Κων/νο Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,
με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 αιτούμαστε μία συνάντηση με τους αρμόδιους λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας, προκειμένου να συζητηθεί η πρόθεση σωστής λειτουργίας από μέρους του Δήμου Δελφών.
Αφορμή στάθηκε η ακατάλληλη θερμοκρασία της πισίνας μετά από έλεγχο του υπεύθυνου επιτήρησης του ΔΣ του σωματείου μας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30/09/2017, πριν την έναρξη των διασυλλογικών κολυμβητικών αγώνων 49α Δελφίνια είχαμε τρεις ακυρώσεις συμμετοχής σωματείων και πριν την έναρξη της απογευματινής αγωνιστικής, την αποχώρηση άλλου ενός σωματείου. Τελικά, με ενέργειες, οι οποίες δεν αρμόζουν στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις μας, αποκαταστάθηκε εν μέρει το πρόβλημα και διεξήχθησαν με μεγάλη δυσκολία οι αγώνες.
Ενημερωτικά σας αναφέρουμε πως το σωματείο μας απασχολούσε μέχρι και πριν την εκδήλωση της ακαταλληλότητας περίπου 200 αθλητές σε τμήματα υποδομών κολύμβησης, προαγωνιστικής και αγωνιστικής κολύμβησης με συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα, βετεράνων με ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενηλίκων, aqua - aerobic, υποδομών υδατοσφαίρισης με συμμετοχές στα αντίστοιχα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης, η οποία αγωνίζεται για δεύτερη φορά στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Επίσης, ήδη έχει σχεδιαστεί η δημιουργία τμήματος καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης κολύμβησης).
Παράλληλα, με τη μελέτη του προσχέδιου του νέου αθλητικού κανονισμού του Δήμου Δελφών διαπιστώθηκαν αρκετές παρερμηνείες και ελλείψεις οι οποίες χρήζουν συζήτησης.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, καθώς όπως κατανοείτε, η δραστηριότητα του σωματείου μας εξαρτάται απόλυτα από τη λειτουργικότητα του κολυμβητηρίου και τη σωστή συντήρησή του, η έλλειψη της οποίας διαπιστώνεται καθημερινά.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.
Με τιμή,
εκ μέρους του ΔΣ του ΝΟΙ
Αναγνωστάκου Σοφία

Πρόεδρος

7 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι ειναι τραγικοί...Εντελως ανίκανοι για την παραγωγή και του παραμικρου έργου.Μόνο για φανφάρες και μεγαλοϊδεατισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ...ΕΔΩ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΚΟΤΖΑΜ ΜΟΥΣΕΙΟ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΕ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω εγκαινιασαν κατι που τους το παρεδωσαν και αυτοι απλά τσακωθηκαν για την κορδελα.καλα να παθουμε με τη συμπραξη των πολιτων και την αναδειξη του μουστακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι για να ζεσταθει ετησιως η πισινα με τα ιδια εξοδα θα αθληται ενας ολοκληρος νομος δεν απασχολει κανεναν βλεπω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που θα αθλειται δεν μας λέτε!!!!Εκτός κι αν με τα χρήματα που λέτε ότι ξοδεύονται για το κολυμβητήριο φτιάξουν και άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου, λες και το μόνο άθλημα που υπάρχει και πρέπει να πηγαίνουμε τα παιδιά μας είναι το ποδόσφαιρο!!!!!

      Διαγραφή
  5. ..δυστυχως δεν φτανουν οι..πατσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή τους μια Ιτέα συντηρούσε και λειτουργούσε ένα κολυμβητήριο χωρίς να χρωστάει.Σε αυτό το κολυμβητήριο είδαν τα μάτια σας διοργανώσεις που ούτε καν τις είχατε ονειρευτεί.Φτάσατε τους ανθρώπους να παρακαλάνε για τα αυτονοητα.Μια λέξη μόνο μπορεί να σας χαρακτηρίσει ΑΘΛΙΟΙ.
    Μήπως ήρθε η ώρα η Ιτέα να αυτονομηθεί έτσι για να καταλάβουν κατά βόρεια μεριά από ποιούς συντηρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή