Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ (Σχόλιο-Φωτογραφίες)

3 Ένστολοι, 3 Αιρετοί και 3 Αυθαίρετοι

"Ρε τι έχουμε πάθει!...”


   Με μια όμορφη παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας της πόλεώς μας, εκορυφώθησαν σήμερα, οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Με έναν ανήλιο και υποσχόμενον βροχή ουρανό, τμήματα από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, Αθλητικά Σωματεία και Προσκόπους παρήλασαν εμπρός από το βάθρο όπου και οι Τοπικές Αρχές της πόλεως, με την υπέροχη Φιλαρμονική μας να δίνει τον εορταστικό τόνο στην απότιση τιμής όλων μας, σε εκείνη την ιστορική για τον ελληνισμό ημέρα.

  Βεβαίως, όπως συνηθίζεται κατά τα τελευταία έτη στην πόλη μας, σε ανάλογες προηγουμένων επετειακών εκδηλώσεων περιπτώσεις, υπήρξε και σήμερα κάποια “παραφωνία”, μιά κάποια “υπέρβαση” του πρωτοκόλλου, κάτι ωσάν αγνόηση, του τι σημαίνει Δημόσια-Δημοτική Αρχή και Θεσμική Υπηρεσία ή πρόσωπο. Με αποτέλεσμα, το “πτωχόν” σήμερα βάθρο των “επισήμων” (άλλη παρανόηση κι αυτή), έμπροσθεν του οποίου παρελαύνουν δίδοντας τον καθιερωμένον χαιρετισμό τα πεζοπόρα τμήματα των μαθητών, να πλαισιωθεί από “γλάστρες”, των οποίων η σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με Θεσμικές ή Κρατικές Υπηρεσίες στην Ιτέα, είναι η ίδια με την σχέση της χαρτορίχτρας με τον “γκρουπιέρη” σε Καζίνο.
Το αστείον της υποθέσεως ήταν ότι, ακριβώς απέναντι από το βάθρο ευρισκόμενος και παρακολουθών την παρέλαση, εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος της Ιτέας, ερωτηθείς από τους γύρωθεν γιατί δεν πηγαίνει με τους υπολοίπους αυτοδιοικητικούς στο βάθρο, ερώτησε εάν γνωρίζει κάποιος την ιδιότητα των τριών "αυθαιρέτων" η οποία ιδιότητα, τους έδωσε και το δικαίωμα να βρίσκονται εκεί!...

   Εν ολίγοις, όποιος περνούσε κοντά από το βάθρο των “επισήμων” σήμερα και είχε κάποια σχέση με μια Υπηρεσία ή με έναν Σύλλογο, θεωρούσε αυτονόητο (από μόνος του) το να ανέβει επάνω και να χειροκροτήσει ως δημόσιο πρόσωπο βεβαίως, την παρέλαση των παιδιών. Επί του βάθρου δηλαδή σήμερα και με αυτήν την λογική, θα ήταν δυνατόν να “απολαμβάνει” των τιμών από τους παρελαύνοντες και ένα μέλος του υπό σύσταση Συλλόγου Κυριών Ανατολικής Ιτέας “Ο Άγιος Σουλπίκιος”, με αντικείμενο την διάσωση της διπλοβελονιάς στις μάλλινες πλεχτές ζακέτες...

Αυτό όμως, σε τίποτε δεν εμείωσε την όμορφη παρέλαση,  δεν ενόχλησε καθόλου την υπερηφάνεια και την συγκίνηση των γονέων ενώ παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, ούτε και βεβαίως αλλοίωσε την ένδοξη μνήμη αυτής της ιστορικής για την χώρα μας ημέρας.

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους!
Χρόνια Πολλά για την ημέρα, σε όλους τους ανά την υφήλιο Έλληνες!

(φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος)    

Και μετά από την παρέλαση...

4 σχόλια:

  1. Τρείς κ ο κούκος έμειναν. Δυστηχώς σε όλο το Δήμο αυτό συμβαίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς δεν ντέπονται αυτοι οι άνθρωποικαι εμφανίζονται σε βάθρα ως εκπρόσωποι της πόλης που βρωμάει στους κάδους σαν σε αλλες εποχές,που οι δρόμοι σε λίγο θα γίνουν αδιαβατοι απο τις λακούβες,που δεν φτιάξαν δύο μικρές παιδικές χαρές μια στο Μαιάμι και μία στην Μαρίνα ,για να αποφορτστούν γονείς και παιδιά απο τον συνωστισμό την μοναδική παιδική χαρά.Είναι απλό,Δέν ντρέπονται γιατί δεν υπάρχουν πλέον πολίτες στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα χα ήταν η αντιδήμαρχος,τι τους ήθελε τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυρία Πρόεδρος της κίρρας που ήταν ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή