Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ & ΗΡΩΩΝ : Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ!...

''Καβάλα πάν' για τα τυριά
καβάλα για τα ψάρια,
καβάλα για τα χαρτικά
από το Super Market...''
                               (Δημώδες)





   Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 11:00'.  Διασταύρωση οδών Καπποδιστρίου & Ηρώων στην Ιτέα. 
 
Η εικόνα με τα αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν το ενδιάμεσο οδόστρωμα από τα δυο κηπάρια-νησίδες, είναι καθημερινή.  Και αυτό συμβαίνει μόνον κατά τις πρωϊνές ώρες.  Τις ώρες λειτουργίας δηλαδή, της γύρωθεν του σημείου αγοράς.  Η δε συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει μιας ήπιας εμπορικά ημέρας, τον κυκλοφοριακό φόρτο.  Μάλιστα, υπήρχε και τέταρτο αυτοκίνητο σταθμευμένο στην μέση (ανάμεσα από τα άλλα τρία), με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί τελείως για τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα, η πρόσβαση από την μια μεριά της Καπποδιστρίου στην άλλη, καθώς και η στροφή από την Ηρώων στην Καπποδιστρίου.  Ο κάτοχός του όμως αντελήφθη την ...πρόθεση για την φωτογράφιση του ...σκηνικού  και αναγκάσθηκε να ...εγκαταλείψει τις αγορές του από παρακείμενο κατάστημα και να απομακρύνει το αυτοκίνητό του εσπευσμένα από του σημείου εκείνου.
  Συνήθως δε, όταν κάποια εργάσιμη ημέρα είναι παραμονή εορτών ή τριημέρου, η διέλευση από εκείνη την διασταύρωση είναι εφικτή μόνον με ...ερπυστριοφόρον!...

   Τα ''περί την πόλιν'' (περιπολικά) αυτοκίνητα της Τροχαίας, είτε λόγω της κρίσεως, είτε λόγω ελλείψεων προσωπικού, είναι ακριβοθώρητα στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως, με αποτέλεσμα η τροχαία αστυνόμευση να είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη.  Στην δημιουργία δε αυτής της σχεδόν παγιωμένης καταστάσεως, έχει συμβάλλει και η χαλαρή (έως και παιδαριώδης) συμπεριφορά της Τοπικής Δημοτικής Αρχής, την ύπαρξη της οποίας αγνοούν άπαντες!...  Από κατοίκους έως και Υπηρεσίες εκτός Δήμου.

  Ίσως να ευθύνονται οι δομές του Καλλικρατικού Δήμου, όπως και οι δυνατότητες οι οποίες έχουν εκχωρηθεί στον Τοπικό Πρόεδρο.  Όλα όμως αυτά από κοινού και συνδυαζόμενα μεταξύ των, έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα.

   Εξυπακούεται ότι, η καταναλωτική παιδεία των νεοελλήνων, δεν έχει καμιά σχέση με το ''μη βλάπτειν και μη βλάπτεσθαι''.  Αρκεί να εξυπηρετηθεί ο καθένας σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αδιαφορώντας για όλους τους υπολοίπους.  Ακόμη και για τους κανόνες μιας πολιτισμένης υποτίθεται κοινωνίας.

   Οι σημερινές φωτογραφίες, αφιερώνονται στην Τροχαία μας και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας.
  Στην μεν πρώτη γιατί αδυνατεί, στον δε δεύτερον, επίσης γιατί αδυνατεί... 

   

4 σχόλια:

  1. Αυριο κατεβα προς τις τραπεζες εκει να δεις χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 500 ΜΕΤΡΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 100 ΜΕΤΡΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ !!! ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι να κανουμε
    πρεπει διπλα στον καθενα να υπαρχει ενας αστυνομος η ενας δημοτικος συμβουλος επικουρε?? δεν γινεται αυτο
    αλλο περιμενα να γραψεις
    την προσπαθεια που πρεπει να γινει ωστε να μαθουμε οτι δεν ειναι ντροπη να μετακινουμαστε με τα ποδια η με τα ποδηλατα
    ειναι πολιτισμος
    ας προσπαθησουν ολοι να κινηθουν λιγο παραπανω
    κανει καλο στην πολη,στην ατμοσφαιρα, στην καρδια και ...καιει μονο φασολαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανοίξτε την Ηρωων βρεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή