Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΣΤΟ ''ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ'' (επιτέλους...)


Επιμελητήριον.
Όπως Πλυντήριον, Σιδερωτήριο,
Καθαρτήριον και Απεντομωτήριον.
(Όχι Κομμωτήριον)

  Εκδικάζονται την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στο Πρωτοδικείο Αμφίσσης, οι εξ αναβολής 3 (τρεις) δίκες με εμπλεκόμενους πρώην μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδος.  Είναι η πολλοστή δίκη για την διένεξη του πρώην Προέδρου του Σώματος Ευάγγελου Μυταρά, με τα υπόλοιπα τότε μέλη του Δ.Σ. και ενώ το ζητούμενο ήταν και είναι η πληρωμή ενός έργου του οποίου αγνοείται η πραγματοποίηση,
εν τούτοις η δικο-Οδύσσεια περιστρέφεται γύρω από προσωπικές (υποτίθεται) αντεγκλήσεις και προσβολές, με αποτέλεσμα εδώ και 5 έτη, η Δικαιοσύνη άθελά της, να μην έχει ''ακουμπίσει'' ακόμη την ουσία του θέματος : Έγινε το έργο ή όχι;
   Στις 20-4-2015 είχαν προγραμματισθεί από την Εισαγγελία Αμφίσσης, να εκδικασθούν 4 (τέσσερεις) δίκες από την όλη υπόθεση.  Εκδικάσθηκε τελικά μόνον η πρώτη, όπου μηνυτής ήταν ο Ευαγ. Μυταράς και κατηγορούμενοι οι Στέλιος Σχοινάς, Παναγιώτης Δημητρίου και Νικ. Κούκιος, άπαντες πρώην μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

   Η απόφαση ήταν αθωωτική και την Δευτέρα αναμένεται η συνέχιση της δικο-Οδύσσειας με τις υπόλοιπες 3 (τρεις) δίκες, όπου στην μια είναι κατηγορούμενος ο Στέλιος Σχοινάς (με μηνυτή τον Ευάγ. Μυταρά) και στις υπόλοιπες 2 (δυο) κατηγορούμενος ο Ευάγ. Μυταράς.

  Το νυν μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδος Παναγιώτης Μέγκος, περιγράφει γλαφυρότατα με το σημερινό Κάλεσμά του, την διαμορφωθείσα κατάσταση-τέλμα στην όλη υπόθεση και ζητά την παρουσία όλου του επιχειρηματικού και μη πληθυσμού της περιοχής μας, ώστε να πάρει τέλος ο αποπροσανατολισμός της Κοινής Γνώμης από τις ελάσσονος σημασίας δίκες -εμπόδια.  Και να ασχοληθεί επιτέλους απερίσπαστη η Δικαιοσύνη, με το πραγματικά ζητούμενο : Την διασπάθιση ή όχι, του Δημοσίου χρήματος.

**************************************************


ΚΑΛΕΣΜΑ
«Καταγγέλλοντας με Προσδιορισμό μια Δόλια κατάσταση»

Οι αλλεπάλληλες δίκες που διεξάγονται από το 2010 και μετά στο Πρωτοδικείο της Άμφισσας, αλλά και σε άλλα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση στο ΕΒΕ Φωκίδας, δεν έχουν γίνει αντιληπτές ούτε από τον πολύ κόσμο της τοπικής κοινωνίας, ούτε έχει γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του θέματος.
Θυμίζω πως η αντιδικία ξεκίνησε από την προσπάθεια υλοποίησης ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο: «Κοινωνία της Πληροφορίας -Π108».
Που βρίσκεται η σπουδαιότητα του θέματος;
Εάν κάποιος με λίγη προσοχή ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή, θα κατανοήσει απόλυτα, με πιο τρόπο γινόταν η Διασπάθιση των Ευρωπαϊκών και Κρατικών κονδυλίων!!!
Δηλαδή πως λειτουργεί ο μηχανισμός για να βγάλουν τα χρήματα από τα Δημόσια Ταμεία και να τα διοχετεύσουν σχεδόν εξολοκλήρου στις τσέπες εκείνων, που εμφανίζονται στην χώρα ως μεγάλοι επιχειρηματίες κλπ.
Έχουμε με λίγα λόγια σε μικρογραφία, την Πανελλαδική Ρεμούλα και το Πειρατικό ρεσάλτο στον Δημόσιο κορβανά.
ΝΑΙ στο ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ αποκαλύφτηκε από «ατύχημα» η υπόθεση αυτή.

Υπάρχει όμως και συνέχεια.
Με ποιο τρόπο όταν γίνουν αντιληπτοί οι «Εργολάβοι τυφλοπόντικες- μπουκαδόροι- ριφιφίδες» προσπαθούν να την σκαπουλάρουν;
Τι μεθόδους χρησιμοποιούν;
Φυσικά και έχουν προβλέψει και αυτή την περίπτωση.
Ο τρόπος που χρησιμοποιούν είναι οι συνεχείς μηνύσεις σε προσωπικό επίπεδο. Οι μηνύσεις αυτές σχετίζονται με περιφερειακά ζητήματα της υπόθεσης, ή ανούσιες αντεγκλήσεις. Έτσι ώστε να «παρασύρουν» μακριά από την ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης την Δικαιοσύνη, το κοινό και όποιον ενδιαφερθεί να μάθει.
Ενώ δηλαδή στην περίπτωσή μας το ερώτημα είναι ένα: Υλοποιήθηκε το ΕΡΓΟ; Ναι ή όχι; Αν έγινε πως υλοποιήθηκε; Αν δεν έγινε γιατί δεν έγινε;
Το ερώτημα αυτό δεν έχει έως σήμερα απαντηθεί!!!
Τα Δικαστήρια ασχολούνται με το εάν ο ένας σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου αποκάλεσε τον άλλο ψεύτη, ή μα……, αν ο Εργολάβος του ΕΡΓΟΥ έστειλε και πότε ένα μέιλ, αν είμαστε καλά ή κακά παιδιά, αν παρασυρόμαστε ή όχι…….. και άλλα πολλά τέτοια.
ΡΕΕΕΕΕ το ΕΡΓΟ έγινεεε; Αν έγινε τι φώναζαν οι 15 «ηλίθιοι» τότε σύμβουλοι; Τι δεν είδαν;
Ποιος είναι ο τρόπος που υλοποιήθηκε το Έργο; Να μας τον δείξουν να τον δούμε και εμείς. Πως υλοποιούνται τα Δημόσια Έργα;
Αν δεν έγινε, τι κάνουμε με αυτούς που πάνε να ΑΡΠΑΞΟΥΝ 300.000€ ΑΕΡΑ…. με το τίποτα;
Το ερώτημα αυτό αποφεύγουν όλοι και η Δικαιοσύνη να το απαντήσουν. Χώνει και η Δικαιοσύνη στα Αρχεία της την υπόθεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χωρίς να απαντάει: «ΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ή ΝΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.»
Γίνεται, άθελά της η Δικαιοσύνη, πλυντήριο να «ξεπλυθεί» η ΑΠΑΤΗ, μετατρέποντας Ευρωπαϊκά & Κρατικά κονδύλια, σε ΜΑΥΡΟ χρήμα.
Χρήμα που χάνεται, όπως το νερό που κυλάει κάτω από τις πόρτες ή μέσα στις Τρύπες των Τυφλοπόντικων.
Ψάχνουν οι Υπηρεσίες του Δημοσίου (όσες έχουν απομείνει) να το βρουν. Μάταια όμως.
Γιατί εκτός των άλλων, το χρήμα αυτό διοχετεύεται και στηρίζει ακόμα, και Προεκλογικούς Αγώνες και Κυβερνήτες. Οι οποίοι διατηρούν και διασφαλίζουν την λειτουργία ενός ΤΈΛΕΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ, εργαλείου εξυπηρέτησης στην συνέχεια, της δικής τους παραμονής στην Εξουσία.
Όμως όταν στο ΚΥΚΛΩΜΑ γίνει τρύπα, τότε η ΠΙΕΣΗ πέφτει!!!
Το ΕΒΕ ΦΩΚΙΔΑΣ έκανε την ΤΡΥΠΑ στο ΚΥΚΛΩΜΑ!!!

Την Δευτέρα στα Δικαστήρια της Άμφισσας γίνεται ακόμα ένα δικαστήριο από τα τόσα, που εξέτασαν και εξετάζουν παρανυχίδες του θέματος.
Μέσα όμως από την διαδικασία της Δίκης ακούγονται πολλά και μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος.
Αξίζει λοιπόν και να την παρακολουθήσουμε την ΔΙΚΗ και να πιέσουμε με κάθε τρόπο το θέμα αυτό ΟΧΙ να ΚΛΕΙΣΕΙ, αλλά να ΑΝΟΙΞΕΙ.
Σας καλώ όλους να βρεθούμε την Δευτέρα 22/6 στην Άμφισσα να παρακολουθήσουμε την Δίκη.

Μέγκος Παναγιώτης ΙΤΕΑ 20-6-2015
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου