Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Η ΙΤΕΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...

              (φωτογραφία : Ελένη Παπανδρέου)
Ένα Συμβούλιο,
αλλοιώτικο απ' τα άλλα.

  Όπως είναι γνωστόν, την προηγουμένη Τετάρτη 17-6-2015, εσυνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και το πρώτο και κυρίαρχο θέμα ήταν η τοποθέτηση του Δήμου, στο ζήτημα των απολύσεων εργαζομένων από την μεταλλευτική εταιρεία ''Ελληνικοί Βωξίτες ΑΕ'' ή όπως αλλοιώς ονομάζεται, μετά την εξαγορά της από την Γαλλική ''KERNEOS''.

  Είχαμε αναφέρει σε άρθρο μας της 18-6-2015, ότι ο Δήμαρχός μας κατά την διάρκεια αυτής της Συνεδριάσεως του Σώματος, είχε εκκινήσει την ''επανάσταση'' εναντίον της ''κακιάς'' εταιρείας, ζητώντας να ακυρωθεί προηγουμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωμοδοτική μεν, αλλά συμπλέουσα με τα συμφέροντα της εταιρείας.  Και η απόφαση για την ακύρωσή της, ήταν ομόφωνη.

  Κατετέθη όμως και μια άλλη πρόταση σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Παράταξη ''Πολίτες στο Προσκήνιο'' αποτελούμενη από 7 (επτά) σημεία, τα οποία συνέπιπταν με την πρόταση και την διάθεση του Δημάρχου. Αλλά όμως αυτή η πρόταση, ''προχωρούσε'' έτι περισσότερον και στο σημείο της, υπ. αρ. 5 επρότεινε :


Όπως είχαμε περιγράψει, επραγματοποιήθησαν περί τις 6 (εξ) ψηφοφορίες, έως ότου το αποτέλεσμα να είναι ...συμβατό με την ''light'' επανάσταση του Δημάρχου.  
Είπαμε ρήξη, αλλά όχι και ...''ρήξη''!...

   Σήμερα δημοσιοποιούμε τα επίσημα αποτελέσματα εκείνης της ψηφοφορίας, στην πρόταση των ''Πολιτών'', εάν και κατά πόσον θα πρέπει η εταιρεία, να μετεγκατασταθεί από το ''Λαρνάκι'' και την ''Κεφαλή'' εντός 3 ετών.  Να σημειώσουμε ότι αυτό προβλέπεται και από τους εν ισχύ Ελληνικούς Νόμους, των χωροταξικών Τουρισμού & Βιομηχανίας (ΦΕΚ  Β' 3155/12-12-2013 & ΦΕΚ ΑΑΠΘ 151/13-4-2009).

Με μεγάλη μας λύπη όμως παρατηρήσαμε ότι :

-  Κατεγράφησαν 15 ψήφοι ''Κατά'' και ''Παρών'' στην πρόταση, ενώ οι ''Υπέρ''   ήσαν μόνον 13 ψήφοι.
-  Από τους 15 ψήφους οι οποίοι και απέρριψαν την πρόταση, οι 11 είναι ''Παρών'' και εκλαμβάνονται ως αρνητικοί ψήφοι και μόνον οι 4 είναι ''Κατά''.
-  Οι 3 ψήφοι ''Κατά'' από το σύνολο των 4, προέρχονται  από Αντιδημάρχους του Δήμου Δελφών   Και συγκεκριμένα
       1.   Ανδρέας Παναγιωτόπουλος  Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας
       2.   Μίχος Νεκτάριος  Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας
       3.   Ανδρεοπούλου Μαρία Θεματική Αντιδήμαρχος Καθαριότητος, πρώην 
             Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δ.Ε. Καλλιέων

  Το ποιος είναι σε θέση να υπερασπισθεί την Τουριστική Ανάπτυξη της Ιτέας, δεν το γνωρίζουμε.  Απλά είχαμε μια ευκαιρία να διατυπώσουμε τουλάχιστον τις προθέσεις μας ως Κοινωνία και αυτήν την εξοδέψαμε.  Ή τουλάχιστον, όσοι είχαν την δυνατότητα να την διαχειριστούν για το καλό και το συμφέρον του τόπου, δεν το έκαναν.
Ας ασχοληθούμε πάλι με τα ''φολκλόρ'', με τα ''σκουπίδια'' και με το περίφημο ''αναπτυξιακό'' Γ.Π.Σ. της Ιτέας...
Πάντως, εξακολουθούμε να είμαστε Τουριστική πόλη.  Και μάλιστα το επίνειο των Δελφών...
1 σχόλιο:

  1. Το έργο είναι κωμωδία.
    -----Η Καλλικρατική Δημοκρατία βρακολάστιχο------------
    Δικαίωμα του Παναγιωτόπουλου, της Ανδρεοπούλου και του Μολιώτη και του Μίχου και όλων να ψηφίζουν ότι θέλουν..Μολιώτη αν το λαρνάκι ηταν δίπλα στο χωριό σου τι θα ψήφιζες??? Εσύ Νεκτάριε?? Κύριε Τσονάκα ο οποίος έχετε ενα λ'ογο παραπ'ανω στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες, τι θα ψηφίσετε για τις ιχθυοκαλλιέργειες δίπλα στο Γαλαξίδι και απο ποιούς το Γαλαξίδι θα ζητήσει συμπαράσταση??Κυρία Ανδρεοπούλου αν ήταν δίπλα στη Στρώμη τι θα μας λέγατε???Ρε Αρη Αγγελόπουλε εσύ είσαι αγωνίστης και δίκαιος,τί έγινε??,τι δεν κατάλαβες??Δρακάκη Γιώργο τι έκατσες μέσα??? Κρίμα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή