Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Όταν το παλαιό
γίνεται νέο (κι όμορφο...)

  Γιώργος Κοΐβαρης.  Ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχειρήσεως του μικρού Καφενείου στην Μεταμορ-φώσεως, από το 1927.  Είναι η γενιά της οικογενείας με παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο και είναι αυτός ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες, έκανε το απαιτούμενο πλέον για το κατάστημά του βήμα : Ανακαίνιση!


  Μεγαλωμένος στην ''πιάτσα'' και ένθερμος Ιτιώτης ο Γιώργος, έχει ταυτίσει την παρουσία του με το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου στην αρχή της Μεταμορφώσεως.  Παραδοσιακό το μικρό Καφενείο, με λίγο φως και 3-4 τραπεζάκια απ' έξω.   Και μέσα μια σταλιά χώρος, ικανός όμως για να συντηρήσει την οικογένεια Κοΐβαρη.  Πασίγνωστος όμως και καταξιωμένος στην συνείδηση των κατοίκων, για αυτό και η εκεί παρουσία του, διάγει πλέον την εννάτη δεκαετία συνεχούς λειτουργίας.

  Και ποιος δεν θυμάται από τους παλαιότερους τον πατέρα του Γιώργου, να σερβίρει τον καφέ πάνω σε αυτά τα τραπεζάκια, στους Πεχλιβανιδαίους και στον Σωτήρη από απέναντι, στους ''φορτηγατζήδες'' όταν μαζεύονταν εκεί για να κάνουν ταμείο και στους περίεργους τουρίστες, τους αναμένοντες το Ferry Boat για το Αίγιο!...

   Έκανε το παραπάνω ''βήμα'' λοιπόν ο Γιώργος κι ανακαίνισε το Καφενείο του.  Και η Ιτιώτισσα η αρχιτέκτων, έβαλε τα δυνατά της και ''χώρεσε'' το πανέμορφο ύφος του νεοκλασσικισμού, μέσα σ' αυτό το μικρό και παραδοσιακό στέκι, δίνοντάς του τον ''αέρα'' του αυθεντικού, του εκλεπτυσμένου και του οικείου, με τις θαυμάσιες διακοσμητικές ''πινελιές'' της.


  ''Menunos Cafe'', είναι η μετάλλαξη (μετονομασία) του Καφενείου.  Κι ο Γιώργος εκεί, μαζί με τα νέα μπρίκια, τα σερβίτσια και τα κουζινικά, να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση : Τελειότητα στον καφέ και εξαιρετικά μικρο-εδέσματα για τους λάτρεις του οινοπνεύματος.

Εμείς, να ευχηθούμε ''Καλές Δουλειές!'' στον φίλο μας τον Γιώργο.  Και είθε αυτό το ''βήμα'' του, να δικαιωθεί.   Γιατί όντως αξίζει η προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου