Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΤΑΓΚΑΛΗΣ (υποψήφιος δήμαρχος) ΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (απερχόμενο δήμαρχο) : ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟΥΣ (ακόμη;) ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ;...


22.4.2019
Που οδηγούνται τα Οικονομικά του Δήμου Δελφών;
Η ρητορική που έχει αναπτύξει ο Δήμαρχος περί διάσωσης του Δήμου είναι πράγματι εντυπωσιακή. Πότε εξέφρασε πρώτη φορά άποψη περί οικονομικής καταστροφής του Δήμου; Μόλις εκλέχθηκε. Έτσι ξεκινά την πολιτική του, δημιουργώντας το σενάριο της 'Οικονομικής καταστροφής' του Δήμου, ώστε να παρουσιαστεί ως ο σύγχρονος 'Μεσσίας'. (Τα είχαμε επισημάνει μερικά χρόνια πριν, με δημοσίευμα στις 8.5.17)
Σήμερα, δια στόματος του αντιδημάρχου των Οικονομικών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου ('τσάρου της Οικονομίας') επαίρονται για τις Οικονομικές επιδόσεις, προσπαθώντας να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι 'έσωσαν' το Δήμο από Οικονομική καταστροφή.
Πόσο κοντά είναι αυτά στην πραγματικότητα;
Τί τελικά, από όλα αυτά που μας προβάλουν προεκλογικά και φροντίζουν να ανακυκλώνονται, είναι αληθές;
Οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις αποπλήρωσαν το χρέος του Δήμου Δελφών, ως ληξιπρόθεσμο, η πρώτη το έτος 2012 και η δεύτερη το 2016, διαμέσου του Υπουργείου Οικονομικών.


Το 2018 ο Δ.Δελφών -υπό την απειλή χρεοκοπίας, αφού είχαν δεσμευτεί οι λογαριασμοί και δεν είχε προϋπολογισμό- συμφώνησε τη ρύθμιση της παλαιάς οφειλής με την ΕΥΔΑΠ. Το μεγαλύτερο ποσό αποπληρώθηκε από την κυβέρνηση- Υπουργείο Οικονομικών, επίσης ως ληξιπρόθεσμο, ενώ υπολείπεται να αποπληρώσει μία τελευταία δόση 350.000 € για το επόμενο έτος.
Αφού, λοιπόν, ο Δήμος δεν οφείλει, γιατί δεν προχωράει στη σύνταξη των ισολογισμών των τελευταίων ετών-ως οφείλει, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω λεχθέντα; Τι έχει μεσολαβήσει;
Γιατί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε, με αφορμή την πρόσφατη, σχεδόν μηδενική ρευστότητα του Δήμου-, ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου μας (ΔΕΥΑ)- με Πρόεδρο το Δήμαρχο κ. Αθ.Παναγιωτόπουλο- οφείλει στο ταμείο του Δήμου 450.000 € ;
Το μήνα Φεβρουάριο η Δημοτική Αρχή 'έφερε' προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη τιμολόγησης του νερού , σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η οποία είχε συνταχθεί το 2018.
Γιατί την απέσυρε, χωρίς να συζητηθεί; Μήπως γιατί η μελέτη (Γ.Σαφαρίκας & Σια Ε.Ε.-Νοέμβριος 2018-σελ. 112) αναφέρει ότι 'τα οργανικά έσοδα της ΔΕΥΑ Δελφών δεν καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα' ; Γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία της μελέτης;
Μήπως, επειδή η ΔΕΥΑ έχει παθητικό 900.000 € περίπου;
Υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες στο Δήμο μας, όπου έχει να γίνει καταμέτρηση στα υδρόμετρα από το έτος 2014 !
Με αυτή την αδιαφορία του Δήμου και του Δημάρχου, ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α, οι Πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτες υπερβάσεις.
Πώς η ΔΕΥΑ θα διασφαλίσει τα έσοδά της, άρα και τη βιωσιμότητά της;
Οι αναφορές μου σε όλα τα παραπάνω, βασίζονται σε επίσημα στοιχεία που μας χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
Αυτή την οικονομική διαχείριση θέλουμε;


Παναγιώτης Ταγκαλής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Δελφών με το συνδυασμό 'Επιλογή Ευθύνης'



2 σχόλια:

  1. κοιτάτε να δείτε τι θα κάνετε με τουμπανάρια- καστέλια κι άλλα πολλά σκάνδαλα που είχατε επί δημαρχίας φουσέκη, κι αφήστε μας εμάς με την ΔΕΥΑ, έρχονται βραχιόλια στην συμμορία σας. Παλιογαμόγια μιλάτε κιόλας. ΚοΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tάχαμ τσακώνονται οι συμορίες μεταξύ τους!!ΡΕ ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή