Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

"Η Ευτυχία είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα"
H UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Επικούρειο Κήπο Αθηνών και με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Παλλήνης διοργανώνουν την 1η Πανελλήνια Ημερίδα Ευτυχίας “Η Ευτυχία είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα” την Κυριακή 14 Απριλίου 10πμ-2μμ στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν Εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου, Έλληνες Ευρωβουλευτές, της UNESCO και του Κήπου Αθηνών, Πρέσβεις και Καθηγητές Πανεπιστημίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια όαση δημοκρατίας και ανθρωπισμού στο σύγχρονο κόσμο, αλλά χρειάζεται μία συνεκτική πολιτική συνοχής και αλληλεγγύης, που θεωρούμε ότι μπορεί να προσφέρει η προοπτική να συμπεριληφθεί στον Χάρτη των Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα στην αναζήτηση της ευτυχίας, που αναγνώρισε ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα ο ΟΗΕ το 2012.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ελλήνων πολιτών υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης (
www.eudaimonia.eu), που αναδεικνύει όχι μόνο το γεγονός ότι οι ρίζες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι ο Αμερικανός Thomas Jefferson είχε εμπνευστεί από την φιλοσοφία του Επίκουρου ώστε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο της σύγχρονης εποχής το δικαίωμα της αναζήτησης της ευτυχίας. Υπάρχει μια σειρά άρθρων στον Χάρτη των Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν την ευτυχία των πολιτών, αλλά όχι η ρητή αναφορά στο δικαίωμα της αναζήτησης της ευτυχίας, όπως υπάρχει σε κάποιες χώρες του πλανήτη. Θα θέλαμε να ανοίξει ένας σχετικός διάλογος για την μελλοντική ρητή αναφορά του δικαιώματος αυτού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ίσως οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο ανθρωπιστικό προσανατολισμό της Ευρώπης, σε μεγαλύτερη εσωτερική συνοχή της Ένωσης και σε ένα φωτεινότερο μέλλον για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Υπεύθυνος : Νομικού Κλέα
Kιν. : 6983306604
Email : eftyxiaanthropinodikeoma@gmail.com, unescop@otenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου