Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ - για τις περιβαλλοντικές του δράσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Βράβευση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης-Ανακήρυξη του ως Οικολογικό σχολείο».

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Β’Αθήνας, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία», στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Βραβεύτηκαν 40 σχολεία και επαναβραβεύθηκαν άλλα 26 από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.
Τα σχολεία που συμμετείχαν επιτυχημένα περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο, παρέλαβαν τη Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους. Το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1994 με χειριστή και συντονιστή στην Ελλάδα την ΕΕΠΦ. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή δράσεων που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία του.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Άμφισσας ήταν ένα από τα σχολεία που με τις περιβαλλοντικές δράσεις του τα σχολικά έτη 2016-17 & 2017-18 διακρίθηκε και πιστοποιήθηκε ως Οικολογικό σχολείο.
Δεδομένου ότι ήταν το μόνο σχολείο Ειδικής αγωγής που βραβεύτηκε , κάνει την επιτυχία αυτή ακόμα πιο ξεχωριστή.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που είχαν την οργάνωση , συντονισμό και υλοποίηση της συμμετοχής οι: Φραγκούλη Άννα, Κράλη Μαρία και Μακρυγιάννη Ελένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου