Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ - φωτογραφική περιήγηση του Σάββα Γιαννοσπύρου

Η απαξίωση ενός τμήματος της ιστορίας της Αμφίσσης
  Με αφορμή την διάκριση ενός εξ Ιτέας μαθητού-αθλητού σε πανελλήνιους αγώνες στίβου, είχαμε δημοσιεύσει στο blog την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, τις πληροφορίες και τις απόψεις μας, για την ανυπαρξία ενός σταδίου σε ολόκληρη την Φωκίδα, ικανού να φιλοξενήσει προπονήσεις αθλητών και αγώνες στίβου. Και αυτό γιατί, το μοναδικό στάδιο στον Νομό, το οποίο πληρούσε (έστω και τυπικά) τις προδιαγραφές για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα, ήταν το Δημοτικό Γυμναστήριο Αμφίσσης. Και οι οποίες προδιαγραφές πλέον, δεν υφίστανται.


  Σε εκείνο το άρθρο μας, είχαμε επισημάνει ότι, με την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδος του Φωκικού στην Β' Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου και με την (αναγκαστική) αύξηση των διαστάσεων του ποδοσφαιρικού αγωνιστικού χώρου, είχαν "καταπατηθεί" οι δύο εσωτερικοί διάδρομοι από τους έξι υπάρχοντες για τις ανάγκες των αθλημάτων ταχύτητος.  Με αποτέλεσμα, να εξοστρακισθούν από το συγκεκριμένο στάδιο, οι αγώνες στίβου και με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και οι προπονήσεις αθλητών σε αγωνίσματα στίβου.  
(το άρθρο μας εδώ : http://epikourositeas.blogspot.com/2018/07/blog-post_80.html)

  Ήλθε όμως εχθές ο φίλος μας Σάββας Γιαννοσπύρος και με μια φωτογραφική του περιήγηση, τόσον εντός του αγωνιστικού χώρου, όσον και εντός των βοηθητικών και των στεγασμένων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αμφίσσης, να μας αποκαλύψει ότι η εγκατάλειψη, έχει απαξιώσει αφ'ενός την ονομαστική (και χρηστική) αξία του αγωνιστικού χώρου και αφ'ετέρου έχει μετατρέψει τις εσωτερικές υποδομές και τους βοηθητικούς χώρους, σε μια υγειονομική βόμβα, της οποία η παρουσία, δεν τιμά ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε τον διαχειριστή του σταδίου, δηλαδή τον Δήμο Δελφών.

  Παραθέτουμε ελάχιστες φωτογραφίες από αυτή την "συλλογή" του Σάββα, θεωρώντας ότι αυτές και μόνον αρκούν (χωρίς όμως να προκαλούν), ούτως ώστε να αντιδράσει κάποιος "αρμόδιος" και να επιληφθούν με την επιβολή των αναγκαίων μέτρων για την περίσταση, κάποιοι άλλοι "αρμόδιοι"...

   Είναι κρίμα όμως. Είναι και λυπηρό συνάμα.  Το μοναδικό στάδιο, το πάλαι ποτέ ικανό να φιλοξενεί αγώνες στίβου σε ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος, να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.  Το στάδιο με καταγεγραμμένες στην ιστορία του, πλήθος αθλητικών συναντήσεων, τοπικής, περιφερειακής και πανελληνίου σημασίας, να έχει μετατραπεί σε γήπεδο, με τους βοηθητικούς του χώρους να αποτελούν εντροπή, ακόμη και με την θέασή τους.

Πάντως, αυτές οι φωτογραφίες του Σάββα Γιαννοσπύρου, όντως  "έξυσαν" άσχημες πληγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου