Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ

Τιμώντας ρίζες και μνήμες
  Με κατάμεστη την αίθουσα εκδηλώσεων στο "Κυριακοπούλειο" στην Ιτέα, επραγματοποιήθη το Σάββατο το απόγευμα η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας, στην μνήμη των προγόνων από την Μικρά Ασία, οι οποίοι έφθασαν στην Ιτέα τον Οκτώβριο του 1922.
  Η εφετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μουσική κληρονομιά του Μικρασιάτη πρόσφυγα Γιάννη Παπαϊωάννου και της οποίας την παραγωγή και σκηνοθεσία, είχε αναλάβει η εκ Δεσφίνης πολυταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνα Γεωργαντά.

  Σε αυτήν την άρτια οργανωμένη μουσική παράσταση, συμμετείχαν, η πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου "Η Κίρρα", ομάδα χορευτών από τον Σύλλογο "Χοροστάσι" και η πανέμορφη σε λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα ορχήστρα, αποτελούμενη από εντόπιους εξαιρετικούς μουσικούς.
  Στην ροή του μουσικού προγράμματος περεμβάλλοντο με έναν γρήγορο και γλαφυρό τρόπο, αφηγητές, video με μαρτυρίες και εικόνες από την ζωή του Γιάννη Παπαϊωάννου, καθώς και ακούσματα από δικές του επιτυχίες.
  Η ποιότητα της παρουσιάσεως και η όλη προσέγγιση στο θέμα της εκδηλώσεως ήταν τέτοια, ώστε όταν η Κωνσταντίνα Γεωργαντά είπε "αυτό ήταν, ευχαριστούμε", τότε όλοι οι παρόντες να συνειδητοποιήσουν ότι είχε περάσει μιάμιση ώρα περίπου, με την αίσθηση του χρόνου να έχει εξαφανισθεί από εκείνη την αίθουσα. 
Και λογικά, το πηγαίο και παρατεταμένο χειροκρότημα, να είναι ο θαυμαστικός επίλογος για αυτή την παράσταση.
Ήταν μια θαυμάσια βραδιά.  Και τα μέλη του Συλλόγου είχαν πράξει τα καλύτερα, προκειμένου να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου