Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

"ΑΛΕΦΑΝΤΩ" : ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...

"Ο Δήμαρχος λείπει σε ταξείδι, για δουλειές..."
  Μια μακροσκελής και επιμελέστατα τεκμηριωμένη επιστολή, την οποίαν υπογράφουν πλήθος κατοίκων από την κοινότητα Καστελλίων της Δ.Ε. Γραβιάς, έχει φθάσει από μηνός περίπου, στον Δήμο Δελφών και ζητείται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το αυτονόητο : 
Να ενεργήσουν αναλόγως, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, οι κάτοικοι της περιοχής και οι περιουσίες τους, από τις (με αδειοδότηση)  δράσεις της γαλλικών συμφερόντων μεταλλευτικής εταιρείας "IMERYS", η οποία προτίθεται να συνεχίσει τις εξορύξεις στον λόφο "Αλεφάντω", ακριβώς στα όρια του οικισμού των Καστελλίων.


  Παρ' όλο το επείγον του θέματος και της σπουδαιότητός του, δεν έχει φθάσει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Μάλιστα στο τελευταίο, το προγραμματισθέν από την πρόεδρό του για την Τρίτη 16-10-2018 στις 11:00' το πρωΐ (!...) και το οποίον ανεβλήθη λόγω μη υπάρξεως απαρτίας δημοτικών συμβούλων, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να συναντηθούν στο γραφείο του  και να τους ενημερώσει για το θέμα.  Από αυτήν δε την άτυπη ενημέρωση, απουσίαζαν οι δ.σ. Ταγκαλής και Δρακάκης.  Έκτοτε, ουδέν.

  Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, όχι μόνον για τους κατοίκους της περιοχής στην Δ.Ε. Γραβιάς, αλλά και για ολόκληρον τον Δήμο Δελφών.  Είναι δε και χαρακτηριστικόν για την εκτίμηση την οποία έχει για το περιβάλλον η εταιρεία στο όνομα της κερδοφορίας.  Οι δε κάτοικοι της Ιτέας, γνωρίζουν τι σημαίνει "καπέλωμα" από την εταιρεία, με οποιανδήποτε ονομασία λειτουργούσε από ετών στην περιοχή μας.

Παραθέτουμε μόνον την κατακλείδα αυτής της επιστολής των κατοίκων, θέλοντας να δημοσιοποιήσουμε κι εμείς την αγωνία τους για τις τύχες των ιδίων, καθώς και την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν τους λόγους υπάρξεώς τους σε εκείνη την περιοχή.


*******************************************





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου