Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Η ΙΤΕΑ "ΑΣΒΕΣΤΩΜΕΝΗ"...

Αναμένοντας Δοξολογία και Παρέλαση
  Παραμονή της εθνικής επετείου και τα πεζοδρόμια της οδού Μετα- μορφώσεως μαζί με τμήματα των  πεζοδρομίων των διασταυρωμένων με αυτήν οδών, είχαν "ασπρίσει" κυριολεκτικά.
  Το συνεργείο καθαριότητος της πόλεως, είχε αναλάβει δράση και με προσοχή και επιμέλεια, είχε καθαρίσει το οδόστρωμα και τα πεζοδρό- μια της Μεταμορφώσεως, από την παραλιακή λεωφόρο, έως και τον κόμβο της βορείας εισόδου στην πόλη.
 Το αυτό είχε γίνει και στην λεωφόρο Ηρώων και την παραλιακή, ενώ τα κράσπεδα των πεζοδρομίων έγιναν κάτασπρα με ασβέστη.
  Το κέντρο της πόλεως ομόρφυνε, και έλαμπε από την καθαριότητα και το ασβέστωμα, σε αντίθεση με την εικόνα του προ ενός μηνός, όταν κατά τις εκδηλώσεις για την τοπική εορτή της Ναυμαχίας της Αγκάλης, μόνον ένα μικρό τμήμα πεζοδρομίου είχεν ασβεστωθεί και αυτό με ενέργειες της σε εκείνο το σημείο ευρισκομένης επιχειρήσεως.  Η Δ.Ε. τότε, είχεν αδιαφορήσει τελείως, ενώ αντιθέτως, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η εμφάνιση της πόλεως ήταν η πρέπουσα.

  Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την οδό Μεταμορφώ- σεως, τα οποία ελήφθησαν την παραμονή της εθνικής επετείου, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές της εμφανίσεως της κεντρικής οδού της Ιτέας, εκείνες τις εορτινές ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου