Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ - επιστολή αναγνώστου & επιστολή Δημοτικών - Τοπικών Συμβούλων Ιτέας


Φουσκοθαλασσιά...

Όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδιαφερό- μενοι για το τοπικό γίγνεσθαι, θα έχουν αντιληφθεί την πρόσφατη προσπάθεια προβολής και επικοινωνιακού "εξωραϊσμού" του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, το οποίο ναι μεν λειτουργεί με έδρα την Ιτέα (και ελέγχει-διαχειρίζεται την ζώνη λιμένα της πόλεως), αλλά όμως υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έδρα την Λάρισα.  Και όσον αφορά τις ενέργειες της Λιμενικής Επιτροπής για την βελτίωση  των υποδομών του λιμένα και της παράλια ζώνης, αυτές είναι ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες.  Αλλά όμως και κατά την άποψή μας, η μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Πολιτιστικό Σύλλογο πολλαπλών εκδηλώσεων, δεν συνάδει με τους σκοπούς υπάρξεώς του, ούτε βεβαίως με το αντικείμενο των παρεχομένων προς την περιοχή μας υπηρεσιών του.
Με αφορμή την παρουσία στην Ιτέα και το Γαλαξείδι των 2 Γ.Γ. του ΥΕΝ κατά το διήμερο 16 & 17 Νοεμβρίου 2018, προσκεκλημένοι από την Λιμενική Επιτροπή, υπήρξε ένας μικρός "βομβαρδισμός" του διαδικτύου, με φωτογραφίες και καταγραφές του προγράμματος φιλοξενίας των κυβερνητικών στελεχών, με κατάληξη έναν διαδικτυακό επίλογο ανταλλαγής επιστολών, εντυπώσεων, απόψεων και κατηγοριών.  Η σημερινή (εχθεσινή) συνέχεια αυτού του "επιτεύγματος" της Λιμενικής Επιτροπής, είναι μια επιστολή αναγνώστου μας και μια κοινή διαπαραταξιακή  δηλαδή επιστολή-αίτημα των 9 (εννέα) από τους 11 (ένδεκα) Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους τους εκλεγμένους από την Ιτέα.
Τα δημοσιεύουμε και τα δύο, με την σημείωση ότι, το παρασκήνιο της επισκέψεως και παραμονής στην περιοχή μας των 2 Γ.Γ. θα ήταν δυνατόν να είναι "σενάριο" για ταινία με θέμα τον ψυχρό πόλεμο!...
Και πώς να μην είναι, όταν οι διορισμένοι, αγνοούν τους εκλεγμένους.  Για δε τον αντιδήμαρχο, δεν υπάρχει δικαιολογία.  Υπάρχει μόνον ...ο Δήμαρχος.

*******************************************

Επιστολή αναγνώστου μας

 Ευαισθησία ώρα μηδέν!


Σε όλους τους Νομούς της χώρας μας γιορτάσανε την επέτειο του Πολυτεχνείου με σωρεία εκδηλώσεων, το διήμερο 16 & 17 Νοεμβρίου,
Στον δικό μας τον Νομό, πρωτοτυπήσαμε για μια ακόμα φορά, γιατί η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Αριστερά του Νομού μας, προτίμησε να το γιορτάσει, καλώντας 130 ιδιοκτήτες φουσκωτών μικρών σκαφών, να επισκεφθούν την Μαρίνα Ιτέας. Την δε επομένη μέρα, να τους πάει περιοδεία στην ορεινή Φωκίδα με αυτοκίνητα 4χ4 της Λέσχης.
Εδώ ταιριάζει η λαϊκή μας παροιμία <<Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα>>.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Ένας παπάς με ράσα...

********************************************

Επιστολή Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων μετά από την πρωτοκόλλησή της



Λάβαμε Ηλεκτρονικά Αριθμ. Πρωτ. 3440/22-11-2018 γρ.κ. ΓΓΛΛΠΝΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ                                     ΙΤΕΑ 19-11-2018
Των Δημοτικών Συμβούλων & των Τοπικών Συμβούλων
Της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας


Κο. Χρήστο Λαμπίρη
Γενικός Γραμματέας Λιμένων Πολιτικής
και Ναυτιλιακών ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΤΗΛ: 213 1374716-7 ΦΑΞ: 2104614109
email ggllpne@yna.gov.gr

Κο. Διονύση Τεμπονέρα
Γενικός Γραμματέας
ΤΗΛ: 2131371749 ΦΑΞ:2104220774
ΚΙΝ:6936986379
email: gg.yna@yen.gr - dtemponeras@yna.gov.gr

Ακτή Βασιλειάδη, 
                                                                                                        Πύλη Ε1-Ε2
                                                                                                    Τ.Κ.18510,ΠΕΙΡΑΙΑΣ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.Κο Κωστοπαναγιώτου Ηλία Βουλευτή Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
2.Κο Κατσαγούνο Ευάγγελο Αντιπεριφερειάρχη Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
3.Κο Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο Δήμαρχο Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
4.Κο Αναγνωστόπουλο Λουκά Αντιδήμαρχο Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι
Στις 16/11/2018 επισκεφτήκατε την πόλη της Ιτέας η οποία ανήκει στην Δ.Ε. Ιτέας του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ και πραγματοποιήσατε συνάντηση με φορείς και συλλόγους της πόλης μας στο δημοτικό κτήριο.
Η Δ.Ε. Ιτέας εκλέγει στο Δήμο Δελφών επτά (7) δημοτικούς συμβούλους και έχει τοπικό συμβούλιο που απαρτίζεται από πέντε (5) τοπικούς συμβούλους. Σας ενημερώνουμε, αν και έχουμε την άποψη πως το αντιληφθήκατε, πως στην συνάντησή σας αυτή δεν παραβρέθηκε ΟΥΤΕ ένας δημοτικός σύμβουλος αλλά και κανένας τοπικός σύμβουλος, πλην του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας ο οποίος όπως μάθαμε από τον ίδιο, είχε καλεστεί προφορικά μιας και ήταν και ο οικοδεσπότης του κτηρίου που σας φιλοξενούσε.
Ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί αντελήφθησαν πως εξελισσόταν κάποια συζήτηση στο δημοτικό κτήριο, ιδιαίτερης ίσως σημασίας για την πόλη της Ιτέας και τον Δήμο μας κατά την διάρκειά της, ενώ η πλειονότητα αυτών ενημερώθηκε για αυτή την επομένη.
Ζητάμε από εσάς εφ’ όσον και εσείς το επιθυμείτε, να μας πληροφορήσετε για το αντικείμενο της επίσκεψή σας, εάν η συνάντησή σας αυτή είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης ή διαβούλευσης για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και εάν ναι, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε και τις δικές μας απόψεις γραπτώς, από την στιγμή που υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια.
Αναλαμβάνουμε επίσης να σας ενημερώσουμε από την στιγμή που θα μπορέσουμε να διευκρινίσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν λάβαμε πρόσκληση να παραβρεθούμε στην συνάντηση αυτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, που όπως μάθαμε ήταν και ο διοργανωτής.
Αντιλαμβάνεστε φυσικά πως τέτοιου είδους ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ είναι απαράδεκτες. Να μη καλούνται δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινωνίας σε συνάντηση με Πολιτειακούς και Κρατικούς φορείς. Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα και μετά την ψήφιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, όπου ορόσημο στην συγκεκριμένη Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί η Απλή Αναλογική, σύστημα που βάζει ως «στοίχημα» την πιο ενεργή συμμετοχή του πολίτη και των εκπροσώπων του.

Με εκτίμηση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ
Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας

Μάνιος Ασημάκης (Δ.Σ.)

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας (Δ.Σ.)

Πιλάλα- Τσακίρη Τριανταφυλλιά (Δ.Σ.)

Καπαρέλη – Χαρίτου Γεωργία (Δ.Σ.)

Μέγκος Παναγιώτης (Δ.Σ.)

Δρακάκης Γεώργιος (Δ.Σ.)

Καλπούζου Μαρία (Τ.Σ.)

Οικονόμου Νίκος (Τ.Σ.)

Μέγκος Τάσος (Τ.Σ.)




1 σχόλιο:

  1. ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ! ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΛΕΙΠΑΝ, ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΝΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΣΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ...ΣΠΙΤΙ ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή