Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα, 22-03-2017
‘ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ’
Με πρωτοβουλία της Π.ΣΤ.Ε. πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φωκίδας ευρεία σύσκεψη που είχε ως θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τη φετινή θερμή   περίοδο (2017).
Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελος  Κατσαγούνος και συμμετείχαν θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.ΣΤ.Ε., της Π.Ε. Φωκίδας και του Δήμου Δελφών και Δωρίδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούν στη δημόσια υγεία τα κουνούπια και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δραστηριοποιηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την έγκαιρη, συστηματική και επιμελημένη εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης των πληθυσμών των κουνουπιών.
Σημειώνεται ότι η Π.ΣΤ.Ε. με πρόγραμμα διετίας, διενεργεί συντονισμένη καταπολέμηση των κουνουπιών με στοχευμένες παρεμβάσεις σε δύο άξονες:
  1. της όχλησης
  2. της δημόσιας υγείας  
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πέραν των ενδεδειγμένων επιστημονικών και τεχνικών μέτρων είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της Π.Ε. Φωκίδας με τους Δήμους προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα πρόληψης και αποδιοργάνωσης των εστιών των κουνουπιών σε χώρους του ιδιωτικού τους περιβάλλοντος.
Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει το πρώτο μας μέλημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου