Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

"ΠΟΛΙΤΕΣ" : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ..."ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ (Από την Εμπιστευτική Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου στο Ίδρυμα)

                                                                 
                                                                                    
                            ΑΜΦΙΣΣΑ 19/3/2017
                         
ΣΚΟΤΩΣΑΝ το «ΣΤΑΛΛΕΙΟ - ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ»
 πριν ακόμα ΓΕΡΑΣΕΙ
         Το «ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟ- ΜΕΙΟ & ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ» αποτέλεσε όραμα Αμφισσέων ευεργετών, από τις αρχές του 20 ου  Αιώνα. Κληροδότησαν μια τεράστια περιουσία για να αξιοποιηθεί για την υλοποίηση του σκοπού αυτού. Περιουσία που ανέδειξε το ίδρυμα αυτό, στις πρώτες 5 θέσεις των ιδρυμάτων με το ίδιο αντικείμενο Πανελλαδικά.
        Το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ της Άμφισσας έγινε πραγματικότητα και ως κτίριο αλλά και ως δομή και αποτέλεσε για την ίδια την πρωτεύουσα του Νομού αλλά και όλη την περιοχή, καμάρι και κόσμημα.
       Τη ζωή του Ιδρύματος,  που είχε από τους οραματιστές δωρητές του αποκτήσει κατάλληλα εφόδια για να πορευτεί εγγυημένα εξυπηρετώντας τον σκοπό του, κατάφεραν οι διοικούντες του να τελειώσουν  σε χρόνο ρεκόρ.
       Μέσα σε 8 χρόνια το χρέωσαν 2.258.657,04€,  τυπική περίπτωση κακοδιαχείρισης , όταν συντάσσανε ψεύτικουςΠροϋπολογισμούς , φτιάχνοντας εικονικούς απολογισμούς αποκρύπτοντας  στοιχεία.
       Κι όλα τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει η «Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου στο   Ίδρυμα»   που διενεργήθηκε για τα έτη 2005-2014, όσα χρόνια λειτούργησε δηλαδή, με Αριθμό 2280 και ήταν γνωστή στους αποδέκτες της από τις 22/11/2016 με την επισήμανση στην 1 η   σελίδα  ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ !
       Τα προηγούμενα χρόνια, ο τρόπος διαχείρισης του Γηροκομείου της Άμφισσας, στάθηκε αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, οι «ειδήμονες» της Αυτοδιοίκησης, που αποφάσισαν να «σώσουν» τον τόπο εξυπηρετώντας με κάθε μέσο και συνέπεια την προσωπική τους αναρρίχηση και πολιτική τους επικράτηση,  δεν χάσανε την ευκαιρία όταν τους δόθηκε σύμφωνα με το καταστατικό του η δυνατότητα να εισχωρήσουν στην διοίκηση του ιδρύματος, να ασελγήσουν πάνω στο κορμί του Γηροκομείου.
      Βρέθηκε ακόμα ένα πρόσφορο έδαφος, για να ασκηθεί η πολιτική των πελατειακών σχέσεων & εξυπηρετήσεων, των πολιτικών γνωριμιών, της ικανότητάς τους να είναι τολμηροί, απλόχεροι και κουβαρντάδες με ξένη περιουσία, κρύβοντας την πολιτική αβελτηρία τους.
     Κι όλα τα παραπάνω τα τονίζουμε γιατί στην «πλάτη» του Γηροκομείου Άμφισσας, θέλησαν να παίξουν πολιτικό παιχνίδι και να κερδίσουν ικανοποιώντας την πολιτική τους ματαιοδοξία, οι Δημοτικοί μας Άρχοντες, κι ας μην ήταν δημοτικό ίδρυμα και δημοτική η περιουσία του.
     Πράγμα που σήμερα προσπαθούν να ψελλίσουν αριστερά δεξιά, αποποιούμενοι των ευθυνών τους, αλλά δεν θα τους αφήσουμε.
    Διότι όπως θα θριαμβολογούσαν και θα κόμπαζαν εάν κατάφερναν να βρουν πολιτική λύση (η Οικονομική αυτή τη στιγμή φαντάζει αδύνατη) φωνάζοντας πως το ΕΣΩΣΑΝ , έτσι τώρα πρέπει να τους αποδοθούν ευθύνες για το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ  το οποίο επέφεραν στο ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ.
     
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-3-2017 θα δώσουμε τη συνέχεια.
Καλούμε όλους τους δημότες να παραβρεθούν, να ενημερωθούν και να παρέμβουν για το θέμα αυτό.            
     
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου