Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Π.Υ. ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ "ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ 2017"

                              
                       
                             Άμφισσα 24 Μαρτίου 2017

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                                      
                                                               Προς: Μ.Μ.Ε.

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 24 Μαρτίου 2017 και Ώ/10:00΄ πραγματοποιήθηκε η Άσκηση ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ 2017 από την Π.Υ. Άμφισσας με την συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ στην Βάριανη Φωκίδας σε στοά εξόρυξης βωξίτη. Το σενάριο εκτελέστηκε σε βάθος 350μ. και σε μήκος 770μ. εντός στοάς εξόρυξης βωξίτη μήκους 3χλμ κάτω από πραγματικές συνθήκες και εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας (πτώση όγκων νερού από την οροφή, απόλυτο σκοτάδι, ψύχος, λιμνάζοντα ύδατα και λάσπη...).

Το σενάριο προέβλεπε αστοχία εκρηκτικού διάνοιξης σε στοά για εξόρυξη και κατάρρευση τμήματος της οροφής με εγκλωβισμό δύο εργαζομένων στην μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.
Ασκήθηκε η Π.Υ. Άμφισσας (που είχε και την ευθύνη του συμβάντος) και το Π.Κ. Πολυδρόσου με την συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ και των μηχανικών μεταλλειολόγων της εταιρείας στη στοά.
Έγινε χρήση των θερμικών καμερών της ΠΥ Άμφισσας και της 7ης ΕΜΑΚ καθώς και τα διασωστικά εργαλεία-τηλεσκοπικοί γρύλλοι της ΠΥ Άμφισσας και ο ειδικός εξοπλισμός της 7ης ΕΜΑΚ για σεισμούς (γεόφωνα, κάμερες εισχώρησης ερειπίων, κομπρεσέρ αέρος).
Επισημαινεται ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διενεργείται τέτοιας κλίμακας άσκηση από το Πυροσβεστικό Σώμα σε υπόγεια έργα εξόρυξης βωξίτη και με τέτοιο βαθμό δυσκολίας.


ο Δτης της ΠΥ Άμφισσας
Σίμος Ηλία Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου