Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Cine Itea : "Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ"


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 31/3 στις 9μμ
Σάββατο 1/4 στις 8μμ (Προσοχή! Αλλάξαμε την ώρα…)

«Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ» 

Με την Κέιτ Γουίνσλετ (βραβευμένη με ΟΣΚΑΡ)

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο 2016
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Αυστραλιανής Ρόζαλι Χαμ (εκδ. Ωκεανός στα ελληνικά)
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=ehJ5HsxiZv8

ΥΠΟΘΕΣΗ
            Αυστραλία 1951: Η Τίλι καταφθάνει στην απομονωμένη επαρχία Ντάνγκαταρ, φορώντας μία σικ δημιουργία εμπνευσμένη από τον οίκο Ντιόρ, καπνίζοντας τσιγάρο και κρατώντας στο χέρι μία ραπτομηχανή Singer. «Επέστρεψα καθάρματα»! αναφωνεί. Επιστρέφει στο χωριό απ’ όπου εκδιώχτηκε μικρή, κατηγορούμενη για το φόνο ενός αγοριού. Είναι αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια και να εκδικηθεί όσους συνωμότησαν εναντίον της.
Στη διάρκεια της αναζήτησής της θα μεταμορφώσει με τη βοήθεια της ραπτομηχανής και των υφασμάτων της τις γυναίκες της περιοχής από ασχημόπαπα σε κύκνους. Και σιγά σιγά θα μπορέσει να λύσει το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης. Θα έρθει σε σύγκρουση με τον συντηρητισμό της μικρής κοινότητας, θα φέρει στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν, θα σκανδαλίσει και θα προκαλέσει πάθη, και θα αλλάξει εν τέλει τη ζωή των κατοίκων της.

Η σκηνοθέτρια Τζόσελυν Μουρχάους αναφέρει: «Η ταινία πραγματεύεται τα αγαπημένα μου θέματα: εκδίκηση, αγάπη και δημιουργία. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για το καταπληκτικό καστ με το οποίο είχα την ευκαιρία να δουλέψω. Η Κέιτ Γουίνσλετ είναι τέλεια στο ρόλο της Τίλι, είναι όμορφη, έξυπνη και πολύ μυστηριώδης. Αποδίδει τα μέγιστα ερμηνεύοντας από την μια πλευρά την μοδάτη πρωτευουσιάνα και από την άλλη το πληγωμένο, ευαίσθητο κορίτσι που εκδιώχθηκε από το σπίτι του στα 10 του χρόνια. Η Τζούντι Ντέιβις είναι μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες ηθοποιούς που δίνει τρομερή γοητεία στη Μόλι, τη μητέρα της Τίλι. Ο Λίαμ Χέμσγουόρθ είναι γνήσιος γόης, υπέροχος επίσης στο ρόλο του Τέντι».
Οι εντυπωσιακές εικόνες του άγριου, ξερού τοπίου της αγροτικής εξοχής της Αυστραλίας κυριαρχούν σε συνδυασμό με την αναπαράσταση της τοπικής κοινωνίας.
Επιτυχημένη και η κινηματογράφηση και ατμόσφαιρα της εποχής (με αναφορές στην ποπ κουλτούρα της περιόδου, από το μιούζικαλ South Pacific μέχρι το αριστούργημα του Billy Wilder, Sunset Boulevard), ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα απίθανα κοστούμια και φορέματα που μπορεί να είναι και λόγος από μόνα τους για να δει κάποιος το φιλμ.
Μουσική, φωτογραφία, σκηνικά και κουστούμια μαζί με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς βοηθούν την ταινία να αποκτήσει την ξεχωριστή της ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου