Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


                                                                                ΑΜΦΙΣΣΑ, 04.03.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ       
Α.Δ.Τ.: 26/2017

ΘΕΜΑ: “Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητοτάκη στην έδρα του Δήμου Δελφών»


Την έδρα του δήμου μας στην Άμφισσα, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος και η δημοτική Αρχή, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το παρών έδωσαν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο επικεφαλής της Π.Ε. Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λ. Αυγενάκης, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πολίτες από τη γύρω περιοχή.

Ο Δήμαρχος Δελφών ευχήθηκε στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας καλή επιτυχία στο έργο του και στη συνέχεια παρουσίασε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο Δήμος Δελφών, επιφυλάσσοντας κορυφαία θέση στην κατάσταση των δομών υγείας και ειδικότερα στα λειτουργικά προβλήματα του Γ.Ν.Άμφισσας.

Σε ανάλογο πλαίσιο κινήθηκε και ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παράλληλα γνωστοποίησε την είδηση της ημέρας. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου της Άμφισσας, εξέλιξη που δίνει ένα οριστικό τέλος σε μια χρόνια διεκδίκηση ολόκληρης της περιοχής, αναβαθμίζει τις δομές της Παιδείας στον τόπο μας και δικαιώνει τις εργώδεις και μεθοδικές ενέργειες της παρούσας δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα γενικότερα τους τελευταίους μήνες.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως είναι εθνική ανάγκη να τεθεί τέρμα στο λαϊκισμό αναφέροντας πως το κόμμα του έχει πλήρες σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τόνισε με έμφαση ότι ο ελληνικός λαός από τη Νέα Δημοκρατία θα ακούει μόνο αλήθειες και ρεαλιστικές προτάσεις. Αναφερόμενος στα προβλήματα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Άμφισσας ανέφερε ότι ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε εκπονήσει επί θητείας του την πρώτη συνολική προσπάθεια κεντρικού προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο και πως όταν το κόμμα του αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας αυτός ο σχεδιασμός θα γίνει πράξη και πάνω σε αυτόν θα βασιστεί και η επάνδρωση του νοσοκομείου της Άμφισσας με το απαραίτητο ιατρικό κι όχι μόνο προσωπικό.

Επίσης, δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και εκδήλωσε τη βεβαιότητά του ότι ένα από τα πρώτα τέτοια πανεπιστήμια που θα δημιουργηθούν θα είναι και αυτό των Δελφών με περιεχόμενο τις ανθρωπιστικές και κλασσικές σπουδές, με εξωστρεφή χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, αξιοποιώντας το παγκόσμιας φήμης συμβολικό και ουσιαστικό πνευματικό κεφάλαιο των Δελφών.

Τέλος, χαρακτήρισε ως αναξιοποίητα τα σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Δελφών κι η Φωκίδα γενικότερα και υποσχέθηκε πως ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος στο νομό θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες και θα θέσουν την έξοδο της περιοχής από τη στασιμότητα ψηλά στις προτεραιότητές τους.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου