Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΤΗΣ κας ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Δελτίο Τύπου)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.12.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 111/2016

ΘΕΜΑ: “Επίτιμος δημότης Δελφών η κα. Ελένη Αρβελέρ”

Στην κατάμεστη αίθουσα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών το βράδυ του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου και με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης της κας. Ελένης Αρβελέρ ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Δελφών.

Το παρών, μεταξύ πολλών άλλων, έδωσαν ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνος, oι δήμαρχοι Λαμιέων και Δωρίδας Νικ. Σταυρογιάννης και Γ. Καπεντζώνης αντίστοιχα, ο Διευθυντής του Ε.Π.Κε. Δελφών Π. Καλλιγάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ε.Π.Κε.Δ. Δημ. Φιλίππου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Π. Λάμψας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθ. Ψάλτη, ο πρώην Υπουργός Απ. Κράτσας, η τέως Ευρωβουλευτής Ρ. Κράτσα, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Δελφών Λ. Αναγνωστόπουλος, Α. Αγγελόπουλος και Θαν. Τσονάκας, πρώην βουλευτές και πολιτευτές, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και διευθυντές εκπαίδευσης.

Το συντονισμό της διαδικασίας είχε η Φιλόλογος Έφη Ραυτοπούλου, η οποία ανέγνωσε και στιγμές του ποιητικού έργου της κας. Αρβελέρ. Αρχικά, παρουσιάστηκε video σε επιμέλεια του δημοσιογράφου Θαν. Λάλλα με μια συνοπτική απόδοση του πολυεπίπεδου έργου της νέας δημότη Δελφών ταυτόχρονα με πτυχές της προσωπικότητάς της από τη μακρά διαδρομή της στο χώρο του πνεύματος και των γραμμάτων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δελφών εξήρε την προσφορά της κας. Αρβελέρ στο διεθνές πνευματικό στερέωμα, η οποία έχει επιστεγαστεί με πληθώρα κορυφαίων τιμητικών διακρίσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην λειτουργία του Ε.Π.Κε. Δελφών, του οποίου η ίδια είναι Πρόεδρος και στη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Στην αντιφώνησή της προς τους νέους συνδημότες της, εμφανώς συγκινημένη και με ανεξάντλητο χιούμορ ταυτόχρονα, η κα. Αρβελέρ ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και προσωπικά το Θαν. Παναγιωτόπουλο για την τιμή που της επεφύλαξε ο Δήμος Δελφών και εμβάθυνε στην ιστορία και την ιστορικότητα των Δελφών και τη σημασία της δελφικής ιδέας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας με κιθαριστικό σύνολο σε διδασκαλία του καθηγητή Σωτήρη Πλανητέρου και με κομμάτια πιάνου σε ευθύνη της καθηγήτριας Αρετής Κλιμαντίδου, ενώ τη βραδιά έκλεισε πάλι με κομμάτια πιάνου η μαθήτρια των εκπαιδευτηρίων Δούκα Ζένια Μουνδρέα με δάσκαλο τον Νίκο Καζαμία.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου