Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ "ΦΛΟΓΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ


Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα,  εγκαινιάζουμε το νέο μας Σπίτι. (ώρα προσέλευσης μέχρι 6.45 μ.μ.).Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Θα παρευρεθεί ο Υπουργός Υγείας
κ. Ξανθός και  πολλοί επίσημοι και φίλοι του Συλλόγου.
Με τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων, ένα τρίτο σπίτι έρχεται να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των παιδιών μας από την περιφέρεια, για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν για θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας και να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Το κτήριο είναι δωρεά στη Φλόγα από την κα. Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού, η οποία  μας παρέδωσε ολόκληρο το κτήριο με πληρωμένα συμβολαιογραφικά και φόρους. Μια κυρία, ιδιώτης, η οποία μαζί με το σύζυγο της, τον  αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, έχουν προσφέρει και σε αρκετούς άλλους φορείς διακριτικά και αθόρυβα μόνο και μόνο για τη χαρά της προσφοράς και όχι της προβολής. Το κτήριο ονομάσαμε προς τιμήν της «Σπίτι των Παιδιών – ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΦΩΤΕΙΝΕΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΟΥ».  
Σε ειδικά για το σκοπό αυτό διαμορφωμένους χώρους, θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 9  παιδιών για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη. Τα παιδιά μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, για αρκετές μέρες πρέπει να μένουν σε χώρο ιδιαίτερα προστατευμένο μέχρι να αναπτυχθεί και πάλι η άμυνα του οργανισμού τους.
Στο ισόγειο του κτηρίου υπάρχει αίθουσα Εκδηλώσεων / Συνεδρίων, στην οποία θα πραγματοποιούνται ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας με στόχο την ενημέρωση τόσο των οικογενειών μας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Ελπίζουμε επίσης να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις που θα αποφέρουν στη Φλόγα τους πόρους συντήρησης.
Το κτήριο όμως έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας.
Και καταφέραμε, χάρη σε όλους εσάς, να φτιάξουμε ένα πανέμορφο κτήριο αντάξιο του αγώνα των παιδιών μας. Χάρη σε όλους εσάς, που με τη δωρεά σας, μικρή ή μεγάλη, μπήκατε στη στρατιά των φίλων μας, σε όλους εσάς που προμηθευτήκατε από τη Φλόγα τα δωράκια σας, σε όλους εσάς που βρίσκεστε δίπλα μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με την ευκαιρία της γιορτής και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Φλόγα θα τιμήσει στο πρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων της παιδιατρικής, τους νοσηλευτές και όλο το παραϊατρικό προσωπικό των δύο παιδιατρικών Νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, που με πραγματική αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, νοσηλεύουν και φροντίζουν τα παιδιά μας.
Σας περιμένουμε όλους
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου