Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ

Τα σέβη μου, κυρία...”

   
   Ο Δήμαρχος έχει εκ του Νόμου την δυνατότητα, να ανακηρύσσει ως “Επίτιμο Δημότη”, όποιον κατά την κρίση του, έχει ευεργετήσει τον Δήμο, ή η “Λάμψη” του, έχει αντίκτυπο στην Πολιτική, Πολιτιστική ακόμη και στην Οικονομική ζωή του τόπου. Με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου βεβαίως. 
 Συνηθίζεται δε, η αναγόρευση του τιμωμένου προσώπου σε “Επίτιμο Δημότη” ενός Δήμου, να γίνεται με πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον χώρο συνεδριάσεων του Σώματος και στην έδρα του Δήμου.

    Όμως για την περίπτωση της καθηγήτριας και Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην έδρα της Ιστορίας κας Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, παρ’ ότι η ίδια ενδεχομένως να μην “γνωρίζει” ούτε κατά “που πέφτει η Άμφισσα” (όπως λέει και ο λόγος) και να θεωρεί ως εξοχική της κατοικία το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, παρ’ ότι η ίδια προ μηνών είχε “κακίσει” τον νυν Δήμαρχό μας για την μη καθαρή εμφάνιση των δρόμων του “εξοχικού” της, εν τούτοις, ο Δήμαρχος θα εκδράμει στους Δελφούς και στο “Σαλόνι” της κυρίας Καθηγήτριας, θα της απονείμει τον επίζηλο τίτλο του “Επιτίμου Δημότη του Δήμου Δελφών”.

Όλα χάριν της Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Ανυψώσεως του Δήμου Δελφών. Και του μικροφώνου, βεβαίως βεβαίως...


Απορία μας : η κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με το κύρος της και την παρέμβασή της, μας “βοήθησε” στην υπόθεση της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021";...

***************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.12.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 109/2016

ΘΕΜΑ: “Αναγόρευση κας. Αρβελέρ ως Επίτιμου Δημότη Δήμου Δελφών”

Ο Δήμος Δελφών σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έλαβε την απόφαση να τιμήσει την κα. Ελένη Αρβελέρ ανακηρύσσοντάς την Επίτιμο Δημότη του δήμου μας.

Σε συνέχεια της αποφασης αυτής το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 6 και μισή το απόγευμα στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών θα λάβει χώρα η εκδήλωση της αναγόρευσης της κας. Αρβελέρ ως Επίτιμου Δημότη Δελφών.

Η κα. Έλένη Αρβελέρ αποτελεί μια προσωπικότητα διεθνούς διαμετρήματος και ιδιαίτερα αυξημένου πνευματικού κύρους, ενώ έχει τιμηθεί για το έργο της με σειρά κορυφαίων βραβεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με το οποίο ο δήμος μας συνέχεται με στέρεη και στρατηγικού τύπου συνεργασία στην κατεύθυνση της πρόταξης του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας σε πρωταρχικής σημασίας επιλογή και εδραίου αναπτυξιακού πυλώνα, παράλληλα με τους λοιπούς άξονες έργου που αναπτύσσει το Ε.Π.Κε.Δ., βρίσκεται σε αδιάλειπτη συνεργασία με το Δήμο Δελφών κι έχει συνδράμει σημαντικά σε πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες ως εδραίο και κεντρικό στόχο έχουν την αξιοποίηση του πολυεπίπεδου πολιτιστικού κεφαλαίου των Δελφών και της σύνολης περιοχής του δήμου μας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας.

Ο Δήμος Δελφών καλεί κάθε συνδημότη μας, που αντιλαμβάνεται την αυταξία που συνιστά ο πολιτισμός για τον τόπο μας, να παραβρεθεί στη σημαντική τιμητική αυτή πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο δήμος μας.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών


Αθαν. Ηλ. Παναγιωτόπουλος 

5 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Συνείδησή σας, στην Συνείδησή μας, ή μήπως στην Συνείδησή του;

      Διαγραφή
    2. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΠΡΗΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ..ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ???

      Διαγραφή
    3. Θα γίνει και αυτό. Στην ώρα του.
      Μην ξεχνάτε ότι, ο Φουσέκης αθωώθηκε για το εάν είχε δόλο ή όχι στην πράξη του.
      Το ότι το τοπογραφικό του είχε "πατήσει" εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου, ούτε αμφισβητήθηκε από το Δικαστήριο, ούτε και ανατράπηκε από την υπεράσπισή του.
      Υπομονή.

      Διαγραφή
    4. ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ??
      ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟ !! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .
      ΓΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ ??
      ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ???
      ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ???? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΙΘΑΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ???
      ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ....

      Διαγραφή