Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

   Το προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει έναν προϋπολογισμό, των «ματωμένων πλεονασμάτων» και του «δημοσιονομικού κόφτη»,
την ίδια ώρα που στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ ουσιαστικά δόθηκε κατεύθυνση για αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας σε βάθος 50ετίας για τη «ρύθμιση» του χρέους, ο Αλ. Τσίπρας βγήκε προκλητικά να εξαγγείλει ορισμένα ψίχουλα ντροπής και κοροϊδίας για τον ελληνικό λαό, για τους έλληνες συνταξιούχους.
   Γιατί είναι πρόκληση;;; Με τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο, η κυβέρνηση κόβει από τους συνταξιούχους8,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019 και την ίδια ώρα εξαγγέλλει ότι θα διανείμει ...617εκατ. ευρώ στους πλέον εξαθλιωμένους κι αυτά εφάπαξ, μια μόνο φορά! Μάλιστα, αυτόν τον καραμπινάτο εμπαιγμό (λιγότερο από 8%) η κυβέρνηση τολμάει να τον παρουσιάζει ως επαναφορά της 13ης σύνταξης! Ακόμη όμως και αυτό το άθλιο μέτρο αναγκάστηκε, η κυβέρνηση, να το   πάρει κάτω από τους συνεχείς και αδιάκοπους αγώνες των συνταξιούχων και τους τόνους χημικών που έριξε!
Επίσης είναι πρόκληση η συνεχιζόμενη προσπάθεια, οι λαϊκές απαιτήσεις και προσδοκίες να βρίσκονται στα τάρταρα, να καθορίζονται με κριτήριο τι μπορεί να «δώσει» το κεφάλαιο, αφού                           περικοπούν ακόμη οι κοινωνικές ανάγκες. Γι αυτό  εξάλλου    ΔΕΝ έχουμε νοσοκομείο, γι αυτό ΕΚΛΕΙΣΕ το Γηροκομείο, γι αυτό ΚΛΕΙΝΟΥΝ σχολεία ή όσα μένουν ανοιχτά πέφτουν οι σοβάδες στους μαθητές.. Ακόμα πιο προκλητικό και επικίνδυνο είναι πως η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίζει αυτά τα μέτρα ως κέρδη από την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της, της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, των αναδιαρθρώσεων, της έντασης της εκμετάλλευσης. Ως «κέρδη» που συνδέονται με την πρόσφατη αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές.
   Πρόκειται, δηλαδή, για ξεδιάντροπη προσπάθεια ο λαός να χάψει το παραμύθι ότι ο δρόμος για την ανακούφισή του, για έξοδο από τη σημερινή κατάσταση περνάει μέσα από την επιτάχυνση της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα από την πολιτική που δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, επενδυτικούς νόμους, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, εξοικονόμηση κρατικού χρήματος κ.ά. Οταν όλη η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο, ότι αυτή η πολιτική προϋποθέτει το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, το χτύπημα του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, μια διαδικασία που είναι βαρέλι δίχως πάτο.
    Πρόκειται, λοιπόν, για μια ανοιχτή προσπάθεια εξαγοράς σιωπής. Την απάντηση που πρέπει να δοθεί σε μια τέτοια πρόκληση σηματοδότησαν οι μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις που οργάνωσαν τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, παρά τα εμπόδια και το σαμποτάρισμα από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Την απάντηση δίνουν οι χιλιάδες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ, οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων, οι απεργοί σε μια σειρά από επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν αποδέχονται «τη μοίρα τους», αντιστέκονται, διεκδικούν και παλεύουν για να ανακτήσουν όσα έχασαν στην κρίση αλλά και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει με βάση τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Το κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα η απάντηση αυτή να δυναμώσει, να γίνει πλειοψηφική, τρίβοντας στα μούτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας τέτοιες προκλήσεις σαν τη προχθεσινή.
Την απάντηση θα δώσουμε και εμείς οι συνταξιούχοι, της Φωκίδας,  την
ερχόμενη ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ώρα αναχώρησης 12,30 μμ πλ. Εθν. Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου