Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑΣ...


Κατάλογος Απόντων

   Άλλος ένας από τους “παλιούς” και γνωστούς Ιτιώτες, ανεχώρησε από τον μάταιο ετούτον κόσμο. Άλλος ένας άνθρωπος της “πιάτσας”, ένας λάτρης και γνώστης του ποδοσφαίρου, ένας άνθρωπος-υπηρέτης της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Ιτέας, ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλους, μας “άφησε χρόνους” και ήδη ταξειδεύει για να συναντήσει την παλιά “φουρνιά” ποδοσφαιριστών και παραγόντων του “Αστέρα” μας, όπου αυτοί κι αν ευρίσκονται.

  Ποιός δεν ενθυμείται τις “τρεχάλες” και τις “ζαλισμένες” τρίπλες του Λουκά, εκεί στις αρμύρες-γήπεδο της Κίρρας, όταν φορούσε την φανέλα της ομάδος;  Ποιός από τους παλαιούς δεν ενθυμείται τις πάντα επίκαιρες και σωστές αναλύσεις του για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της περιοχής μας, της Ελλάδος και της Ευρώπης;

   Ήταν κάποιες ατελείωτες καλοκαιρινές βραδιές, όταν στο νότιο υπαίθριο μέρος του καφενείου (ονόματι “Ιτιά”) το οποίο διατηρούσε ο Λουκάς μαζί με τον επίσης από ετών “αναχωρήσαντα” Δημήτριο (Μήτσο) Λούρμπα, οι μεταμεσονύκτιες συζητήσεις των αρνουμένων τον ύπνον, ελάμβαναν Ομηρικές διαστάσεις. Εκεί, όπου εκείνα τα έτη, οι συγκεντρώσεις των σχεδόν μονίμων “ξενύχτηδων”, ήσαν και διασκέδαση και συναναστροφή και ενημέρωση ταυτόχρονα. Και είχαν καταστήσει εκείνη την παραλιακή τοποθεσία (όπου σήμερα το εστιατόριο “Μουράγιο”), ως το σημείο αναφοράς όλων των Ιτιωτών της “πιάτσας”. Με τον Λουκά να κλείνει το καφενείο του και να προΐσταται των ...“συνεδριάσεων” του καλοκαιριού. Επαναφέροντας πολλές φορές τους ηχηρώς γελώντες και φωνασκούντες ...”συνέδρους” στην τάξη, καθ’ όσον δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο της εμφανίσεως στο μπαλκόνι, της σε εκείνο το σημείο οικίας του, με νυχτερινή περιβολή, του Κώστα Κακανά (εκλιπών και αυτός), απειλώντας θεούς κι δαίμονες. Ο οποίος, οδηγός λεωφορείου ών, προσπαθούσε ο άνθρωπος να κοιμηθεί λίγες ώρες και οι “ξενύχτηδες”, δεν τον άφηναν.
Και πόσοι δεν εσύχναζαν εκεί τότε;...

   Με καταγωγή από την Δεσφίνα ο Λουκάς. Ένας έξυπνος, δραστήριος και καλός εν ζωή άνθρωπος, με πηγαία και αυθόρμητη Δεσφινιώτικη “κουλτούρα”, με ατελείωτες και πανέμορφες Δεσφινιώτικες “ατάκες” και με φίλους παντού. Ακόμη και όταν εγκαταλείποντας ως επιχειρηματίας την παραλία μετά από πολλά έτη παρουσίας του εκεί και άνοιξε νέο καφενείο στα ενδότερα της πόλεως.


Ο άνθρωποι του “Αστέρα Ιτέας”, με αφορμή τον θάνατο του Λουκά Καλλιακούδα, εδημοσίευσαν στον διαδικτυακό λογαριασμό της ομάδος, το παρακάτω κείμενο.

*********************************


"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΟΥΚΑ"
Η οικογένεια του Αστέρα Ιτέας έγινε φτωχοτερη από σήμερα καθώς "έφυγε" από κοντά μας ο αγαπητός σε ολους, επί σειρά ετών παράγοντας - πιστός στρατιώτης- απ τους πρωτεργάτες της ομάδας του Αστέρα , ο Εκλειπων μα πάντα στην καρδιά μας , Λουκάς Καλλιακούδας.
Η αγάπη του για τον Αστέρα και το έργο του μας οπλιζει με δύναμη να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ομάδα που ο ίδιος μαζί με την παλιά του παρέα έχτισαν,και πάει για να τους συναντήσει( Νοικοκυρακη Θ., Κουτσούκο Ν.,Ταλαρούγκα Δ.) και που θα μας βλέπουν πια από εκει ψηλά.
Το Δ.Σ. Του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου