Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΙΤΕΑ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

      (Φωτό αρχείου : Κάτω από την Σημαία λόγω βροχής)
Για το καλό μας...

  Η ασθμαίνουσα ''οπισθοφυλακή'' μιας ολιγόφερνης βροχής, ήταν ικανή (κατά την άποψη των εχόντων το γενικό πρόσταγμα),  να ματαιώσει την παρέλαση στην Ιτέα.  Για να μην ''βραχούν'' τα παιδιά, για να μην ''μουσκέψουν'' οι σημαίες.

  Και με την εντολή της ακυρώσεως, επλημμύρισεν η παραλία από την ομορφοστολισμένη νεολαία, η οποία προσπαθούσε να εύρη χώρους για να περάσει τον διαθέσιμο αντί της παρελάσεως χρόνο.  
Κι οι μεγάλοι δεν ''πήγαν πίσω''.  Ασφυξία στα Καφενεία και τις Καφετέριες της παραλιακής Λεωφόρου, εορτάζοντας την εθνική επέτειο, ανάμεσα στα πρώτα και τα δεύτερα τσίπουρα.
Και τι να κάνει ο κόσμος για να προφυλαχθεί από μια βροχή, η οποία ποτέ δεν έφθασε;  Με ποιο τρόπο να καμαρώσουν γονείς και παππούδες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, όταν κάποιος (κάποιοι) ''φοβήθηκε'' την πιθανότητα βροχής και έκρινε ότι το '21 δεν είναι παρά μια μακρινή ανάμνηση... Άρα (κατά την άποψή του), προ τι η έκθεση στην βροχή;

   Ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος και τα άλλα τα ''παιδιά'', των οποίων η τρέλα τους οδήγησε στο να έβγουν στο ''κλαρί'' τότε, είτε χιόνιζε είτε έβρεχε είτε πεινούσαν, θα πρέπει να περιμένουν.  Και εάν του χρόνου, ο έχων το ''γενικό πρόσταγμα'' στην πόλη μας, αποφασίσει ότι ο καιρός ενδείκνυται για παρέλαση, ενδεχομένως να τους ξαναθυμηθούμε.  Τότε.  Του χρόνου.

  Το εάν η βροχή ποτέ δεν έφθασε, είναι μια άλλη υπόθεση.  Όπως άλλη υπόθεση είναι το ότι στην Αράχωβα, η νεολαία φορώντας τις πλουμιστές φορεσιές του τόπου της, παρήλασε υπό βροχή.  Και όχι ψιλόβροχο...

Επέτειος ήταν και επέρασε.  Χρόνια Πολλά σε όλους. Εορτάζοντες και μη.
Και του χρόνου με παρέλαση!

7 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ........ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτη φορα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ. Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΛΠ ΣΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥς ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ? ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ" ΟΞΕΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή