Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ. ΕΙΔΙΚΗ...


Περί πλατάνου σκιάς...

   Παρ' ότι είναι ''μπαγιάτικο'', έχει ήδη διαρρεύσει δηλαδή ο χρόνος της επικαιρότητός του, εν τούτοις εμείς το δημοσιεύουμε, γιατί είναι ένα πανέξυπνα διατυπωμένο κείμενο, του οποίου τα γραφόμενα, τα συμφραζόμενα και τα υποτιθέμενα, συμπίπτουν με τα αληθή και πραγματοποιηθέντα.
Η ερώτησή μας είναι απλή : Γιατί αυτό το ''σκηνικό'' στο Σερνικάκι τώρα;
Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος;  Έ;...
************************************

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ !!!

Ο πολύπαθος Αγροτικός και Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σερνικακίου, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται υπό καθεστώς κατάσχεσης, ως προϊόν…καλής διαχείρισης και άψογης διαπλοκής, ως κακό κομμάτι, δεν ανήκει στη Τράπεζα Πειραιώς που ρούφηξε τη καλή προίκα της πρώην Αγροτικής τράπεζας, αλλά στο…Πυρ της κακής Αγροτικής Τράπεζας που κράτησε τα μπάζα, παραμένει και αυτός εγκαταλειμμένος στη μοίρα του.

Προ ημερών και με το πρόσχημα της προστασίας του υπό κατάρρευση κτιρίου της τοπικής κοινότητας που είναι φυτεμένο μέσα στο οικόπεδο του συνεταιρισμού και δίπλα από τα κτίρια του παλιού ελαιοτριβείου με τα ολοκαίνουργα μηχανήματα, συνεδρίασαν, ύστερα προφανώς από οδηγίες του Δημάρχου και με τις ευλογίες εκ πατρός του αναρμόδιου Αντιδημάρχου, όλες μαζί ενωμένες, περιέργως, οι αντίρροπες δυνάμεις της τοπικής τρόϊκας του Σερνικακίου, που είναι γνωστό στους κατοίκους πόσο ενδιαφέρονται για το χωριό. Ύστερα από πολλή σκέψη πήραν ομόφωνη απόφαση να περιφράξουν τα ανεμοδαρμένα κτίρια του συνεταιρισμού για να μη μπαίνουν μέσα τα κακά πνεύματα και ποιος ξέρει με τι μελλοντικό σκοπό, σίγουρα για καλό σκοπό, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και τα παραμέσα….

Όπως ήταν επόμενο το θέμα οδηγήθηκε προς διαβούλευση, όπως λέει συχνά και ο Δήμαρχος, στην υπαίθρια βουλή της πλατείας Σερνικακίου, ξώμακρα από τον πλάτανο για να μη πέσει και ο υπόλοιπος.

Πολλές απόψεις ακούσθηκαν ως προς τη σκοπιμότητα της ανεπανάληπτης αυτής κίνησης των τοπικών εκπροσώπων και κρατήθηκαν πρακτικά.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση των παλουκιών από τον διαχρονικό , συνεργάτη του Δημάρχου, τα οποία έμειναν ορφανά γιατί ήταν παράνομα.

Το συμπέρασμα που βγήκε από τους παρακαθήμενους, ήταν, 
 ότι η τοπική τρόϊκα, τις προηγούμενες μέρες, έκανε
Διάσκεψη κορυφής
και πολύ πολύ σοφής,
ήτοι, ήθελαν να μάθουν
όπως είπαν τα πουλιά,
με ποιόν τρόπο το κουκούτσι
μπήκε μέσα στην ελιά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου