Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ
Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

Κο Υπουργό Εργασίας, κοινωνικής
ασφάλισης και πρόνοιας
                                                  Κο  Υπουργό υγείας
                                                  Κο Διοικητή  Νοσοκομείου Άμφισσας
                                             κοιν. Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ.
 Άμφισσα 5/3/2015

   Εδώ και κάποιους μήνες, το ΠΕΔΥ στο νομό μας πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια που κατά την άποψη μας είναι άκρως θανατηφόρα και η δικιά του ασθένεια οδηγεί πρόωρα και εμάς τους συνταξιούχους, αλλά και όλους τους ασφαλισμένους, στην εξαθλίωση, στην «εκπαίδευση»μας να μάθουμε να ζούμε με τις αρρώστιες και τελικά στην βιολογική μας εξόντωση.
   Σε έναν ολόκληρο νομό (Φωκίδας) στο ΠΕΔΥ υπηρετούν μόνο 6 γιατροί εκ των οποίων ο ένας είναι ελεγκτής και δεν εξετάζει, ο δε  άλλος είναι αποσπασμένος στο νοσοκομείο όπου για να τον επισκευθείς ή για γράψιμο φαρμάκων ή για εξέταση θα πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι των 5 ευρώ (αυτό που ΘΑ καταργήσετε) καθώς και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή (που επίσης ΘΑ καταργήσετε).
   Οι γιατροί που υπηρετούν  είναι 2 οδοντίατροι, 1 παιδίατρος, 1 ορθοπεδικός, 1 παθολόγος. Το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο (.και μόνο το γεγονός ότι η αποσπασμένη παθολόγος καλύπτει την παθολογική κλινική φτάνει για να καταδείξει την απόλυτη ένδεια) ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό καθώς και σε υγειονομικό υλικό.
    Επειδή τον τελευταίο μήνα γευθήκαμε ένα σωρό παλινωδίες της κυβέρνησης σε όλες σχεδόν τις προεκλογικές δεσμεύσεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
   Κανένα εισιτήριο στα νοσοκομεία ΤΩΡΑ, να μην υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάλι, για μια ακόμη φορά, εμείς θα φορτωθούμε τα βάρη μιας τέτοιας «φιλολαϊκής πολιτικής». Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας και στο ΠΕΔΥ. Στο υποβαθμισμένο νοσοκομείο μας η παθολογική κλινική κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας της, λόγω έλλειψης ιατρών παθολόγων , αφού από τις (3) τρεις προβλεπόμενες θέσεις δεν υπηρετεί από τον Νοέμβριο του 2014 κανένας τοποθετημένος παθολόγος. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής και προβληματική την λειτουργία των επειγόντων.
Καθημερινά ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία ή καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς με το κόστος να βαρύνει τους ιδίους. Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται " λιτό βίο" ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού , συνέχιση περικοπών για την υγεία.
Καμία αναμονή. Έχουμε ευθύνη συνέχισης του αγώνα για την δωρεάν δημόσια υγεία μαζί με όλους τους φορείς του νομού και σύσσωμο το λαό .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                        ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου