Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΟΙ (άτυχοι) ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ!...

"Ήτανε τρείς, γίνανε δυό και τώρα έμεινε ένας..."
   "Έπεσε" και ο δεύτερος από τους τρεις φοίνικες, τους φυτευμένους στο πεζοδρόμιο εμπρός από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ιτέας, ηρωϊκώς ανθιστάμενος εδώ και μια 3ετία, στην επιβληθείσα (ελέω εργολάβου) ξηρασία, επιβεβαιώνοντας με τον θάνατό του, την αδιαφορία τοπικών αρχών, υπηρεσιών και περιοίκων, για την διατήρηση και την φροντίδα του περιβάλλοντός μας.  Όπως είχαμε περιγράψει προ δυο ετών σε άρθρο μας, η τύχη εκείνων των δένδρων ήταν προδιαγεγραμμένη, μιας και η ύδρευσή τους ήταν αδύνατη λόγω του "επιστημονικού τσιμενταρίσματος" της επαφής του κορμού με το έδαφος.  Κάτι το οποίον ναι μεν ήταν πασιφανές και ήδη επισημασμένο, αλλά δεν εσυγκίνησε κανέναν.  Ακόμη και τους ολίγα μέτρα δυτικότερα καθημερινώς διδάσκοντες την νεολαία μας, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.


  Κανείς λοιπόν δεν εθεώρησε τον εαυτό του ως "αρμόδιο" για να ασχοληθεί με την απελευθέρωση των τριών φοινίκων από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του τσιμέντου.  Και λογικά, το ένα μετά από το άλλο, άρχισαν να υποκύπτουν στην μοίρα τους, εκείνα τα μικρά και όμορφα φοινικόδενδρα.  
  Προ ολίγων ημερών, συνεργείο της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας, απεμάκρυνε από του σημείου, το κουφάρι του δευτέρου φοίνικα.  Αλλά όμως, δεν ασχολήθηκε έστω και για ολίγα λεπτά της ώρας, με το σπάσιμο του τσιμέντου γύρω από τον κορμό του τρίτου εν ζωή (ακόμη) φοίνικα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ύδρευση και την "αναπνοή" του ριζικού του συστήματος.  Το οποίον μεταφράζεται στο ότι, θα πρέπει να επισκεφθούν πάλι τον χώρο μετά από μερικούς μήνες, για να "ασχοληθούν" με την απομάκρυνση και του τελευταίου δένδρου από εκεί, καθ' όσον είναι δεδομένο ότι και αυτό θα ακολουθήσει την μοίρα των δύο προηγουμένων.
Εκτός και εάν είχε (το συνεργείο), διαφορετικές εντολές.  Είναι δυνατόν;...

Παραθέτουμε αντίστοιχες φωτογραφίες του Νοεμβρίου 2019 από εκείνο το σημείο, όπου όπως φαίνεται, ο δεύτερος, ο βόρειος (και ήδη ...καρατομηθείς) φοίνικας, έπνεε τα λοίσθια.
Ευθύνες δεν υπάρχουν(;) για κανέναν.  Διότι οι φοίνικες, ήσαν αόρατοι!... 




φωτογραφίες από 10-11-2019

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ??? ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά να τα πείτε στους Δημάρχους και τους εργολάβους αγαπητέ μου ! Αλλά το γνωριζουμε από 200 χρόνια τώρα.Σε κάθε ευκαιρία τα ρίχνουμε όλα στους δασκάλους.Θα μας βάλετε να χτίσουμε και τα επόμενα σχολεία,όταν καταρρεύσουν τα υπάρχοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή