Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ 1ον ΘΕΜΑ (Πλατεία Θεάτρου Ιτέας) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : "ΌΖΕΙ!..." Πρόλογος και εισήγηση


"Οφείλουμε να ενημερώσουμε από τώρα και όχι εκ των υστέρων, πως σε περίπτωση εμμονής να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα χωρίς τις απαραίτητες αιτιολογήσεις, θεωρούμε μετά βεβαιότητας πως η δημοτική αρχή υποκρύπτει και εξυπηρετεί σκοπιμότητες."
Πολίτες στο Προσκήνιο

******************************************
  Αναφορικά με τα διημευθέντα για την Πλατεία Θεάτρου κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (1-4-2020), η δημοτική παράταξη "Πολίτες στο Προσκήνιο" εθεώρησε σκόπιμον να δημοσιοποιήσει τους ενδοιασμούς και τους προβληματισμούς της για το θέμα, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα από ετών διεδραματισθέντα, αποφασισθέντα και ουδέποτε πραγματοποιηθέντα για το πολύπαθο (προσφάτως) ζήτημα της Πλατείας. Καταλήγοντας με την παραίνεση προς τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, στο να μην καταστεί το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, "ενταφιαστής" αυτής της υποθέσεως.

  Η σπουδή της Δημοτικής Αρχής για να "κλείσει" οικονομικά το θέμα, με τον Δήμο να πληρώνει τις απαιτήσεις των κληρονόμων της οικογενείας Παπαθανασίου, είναι τουλάχιστον περίεργη (ενώ εκκρεμούν ακόμη νομικές ενέργειες και διαδικασίες), τοποθετώντας με αυτόν τον τρόπο "ταφόπλακα" στις όποιες ανατροπές είναι δυνατόν να επιτευχθούν από πλευράς του Δήμου.  Ακόμη και η αναζήτηση ευθυνών από τα ήδη γνωστά και αναμεμειγμένα με την υπόθεση πρόσωπα, των οποίων οι "άστοχες" (!...) ενέργειες έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση, δεν θεωρεί η παρούσα Δημοτική Αρχή (όπως και η προηγουμένη), ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.  Έστω και εάν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίησή της.
  Να επισημάνουμε ότι, όπως αναφέρουν στην πιό κάτω παρατιθέμενη επιστολή τους οι "Πολίτες", η συζήτηση του θέματος της Πλατείας Θεάτρου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, υποκρύπτει και εξυπηρετεί σκοπιμότητες, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι έχει ενημερωθεί από καιρού για τα τεκταινόμενα επί του θέματος και η Εισαγγελική Αρχή.

*********************************
Μια απόφαση άκρως Επικίνδυνη & Καταστροφική.
«Ταφόπλακα στην Πλατεία Θεάτρου»

Ίσως στις 11/3/2020 και στην συνέχεια την 1/4/2020 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας να έβαλε ΟΡΙΣΤΙΚΑ την «Ταφόπλακα» στην Πλατεία Θεάτρου.
Αναμφίβολα το πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων μας, παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις Πανελλαδικά και Παγκόσμια.
Όμως η πανδημία, ούτε είναι δυνατόν να εξοστρακίσει από την καθημερινότητα, ούτε και να «επιλύσει» προσπερνώντας, όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας εδώ στον Δήμο Δελφών. Τα οποία μάλιστα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και μεγεθύνονται αντίστοιχα με αυτή.
Στο δημοτικό συμβούλιο την 1/4/2020 εκτός τα ψηφίσματα και τις προτάσεις για τον κορωνοϊό που μονοπώλησαν την επικαιρότητα, υπήρξαν και άλλα θέματα εξίσου σημαντικά και σπουδαία για την ζωή και την εξέλιξη στον Δήμο μας. Όπως του Τεχνικού προγράμματος, της ένταξης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, του έργου «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού», του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες 2020» για τις ακτές και της ψήφισης της Πάγιας Προκαταβολής Κοινοτήτων. Και τι άλλο; Μα βεβαίως της αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του 2020, όπου εκεί ήταν «βολεμένος» εγγεγραμμένος κωδικός για την πίστωση (καταβολή) 430.000€ για την “ζημιά” της Πλατείας Θεάτρου.
Από το προηγούμενο συμβούλιο όπου είχε έρθει πάλι αυτό το θέμα, αντιδράσαμε λέγοντας : «αν το δημοτικό συμβούλιο πάρει απόφαση έστω και ένα (1) ευρώ να πιστώσει για την υπόθεση αυτή, τότε δεν θα έχει επέλθει η μεγαλύτερη καταστροφή, όσο αφορά τις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Θα έχουμε αυτοκτονήσει!!!»

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΜΕ σαν Δήμος! Ή για την ακρίβεια, ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ τον Δήμο, όσοι ψήφισαν υπέρ της τροποποιήσεως του προϋπολογισμού, στην συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Οι αιτιολογήσεις του ύφους: «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, πρέπει να είμαστε σύννομοι και σύμφωνοι με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση» (!...) ή «εγγράφουμε την πίστωση για να είμαστε σωστοί ταμιακά», είναι για γέλια που θα γίνουν κλάματα.

Δηλαδή ομολογούμε πως από το 2014 που είχαμε την τελεσίδικη απόφαση δεν είμαστε σύννομοι και ταμειακά εντάξει ως τα σήμερα!

Εμείς ως παράταξη, καταθέσαμε την άποψή μας προς το δημοτικό συμβούλιο, την οποία και δημοσιεύουμε σήμερα, διαλύοντας μύθους για το ποιος ευθύνεται για την πορεία της υπόθεσης και την εξέλιξή της και προτείνοντας τον μοναδικό δρόμο που έμεινε να ακολουθήσει σήμερα ο Δήμος.
ΙΤΕΑ 7/4/2020

Μέγκος Παναγιώτης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


*********************************
Επαναδημοσιεύουμε την κατάθεση των απόψεων της παρατάξεως "Πολίτες στο Προσκήνιο" στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-4-2020, προς αντιστοίχιση των γραφομένων με τα ήδη τετελεσμένα.

*********************************************

Άμφισσα 1/4/2020
ΚΑΤΑΘΕΣΗ Άποψης
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Κα Πρόεδρε κε Δήμαρχε κες και κοι συνάδελφοι.

Αρχικές παρατηρήσεις:
1.Το συγκεκριμένο θέμα ως αναφορά τον κωδικό «00-6492.002 Εκτέλεση της υπ΄αριθμ. 174/2014 τελεσίδικης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας που αφορά την Πλατεία Θεάτρου Ιτέας 530.000,00-100.000,00=430.000,00» αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του 2ου θέματος της προηγούμενης συνεδρίασής μας στις 11/3/2020.
2. Το θέμα αυτό δεν είναι κατεπείγον και δεν πρέπει να συζητηθεί σήμερα στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο που γίνεται δια περιφοράς.
3. Θεωρούμε την ενημέρωση που ακολουθεί προς τους δημοτικούς συμβούλους σημαντική.

Κες & κοι συνάδελφοι
Επικεντρώστε στα παρακάτω:

Α) Στο ερώτημα που έγινε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί μπαίνει θέμα να εγγραφεί κωδικός και να πάρουμε απόφαση εκταμίευσης χρημάτων για την ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ; Η απάντηση που δόθηκε ήταν: «διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά από την στιγμή που έχουμε τελεσίδικη απόφαση».

Β) Ερώτηση: Είναι σωστό αυτό;
Απάντηση: Δεν είναι σωστό. Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Λαμίας είναι από το 2014. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ το 2016, δηλαδή μετά την απόφαση του Εφετείου, αποφάσισε απόλυτα και με σαφήνεια ΟΜΟΦΩΝΑ, πως ο Δήμος Δελφών και οι περίοικοι της Πλατείας, θεωρούν πως η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι αποτέλεσμα: α) των ψευδών στοιχείων που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από τους αντίδικους (ενέργεια απάτης) , β) της ολιγωρίας & αδράνειας του Δήμου Δελφών να μη προσκομίσει στο Δικαστήριο τα δικά του στοιχεία για την υπόθεση αυτή (συνεργώντας με τον τρόπο αυτό συνειδητά ή ασυνείδητα, στο να διαπραχθεί η απάτη). Αποτέλεσμα της απόφασης εκείνης ήταν να ακολουθήσει η απόφαση του τότε Περιφερειάρχη, να άρει την 2η Πράξη Αναλογισμού που έγινε για την Πλατεία ως λανθασμένη.

Γ) Ερώτηση: Η απόφαση του 2016 του δημοτικού μας συμβουλίου ήταν σωστή ή όχι από την στιγμή που γνωρίζαμε πως ήταν τελεσίδικη η απόφαση του Εφετείου το 2014;
Απάντηση: Η απόφασή μας το 2016 ήταν σωστή, από την στιγμή που έγινε κατανοητό σε όλους πως η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου ήταν αποτέλεσμα απόκρυψης και διαστρέβλωσης στοιχείων προς το δικαστήριο. Αν ισχυριζόμασταν, πως από την στιγμή που έχουμε τελεσίδικη δικαστική απόφαση δεν έχει νόημα να συζητάμε, θα γινόμαστε συνένοχοι της απάτης εν γνώση μας και φυσικά θα είχαμε απωλέσει το δικαίωμα υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου και του Δημοσίου. Δηλαδή η διακιολογία πως έχουμε τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπήρχε και το 2016, αλλά τότε δεν υπήρξε τέτοιος ισχυρισμός!

Δ) Γνωρίζετε όλοι πως από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2019 οι αντίδικοι επικαλούμενοι την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, μπλοκάρισαν Τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου με ποσό 800.000€. Όμως έως σήμερα τα χρήματα δεν τα έχουν πάρει. Είναι σίγουρο πως εάν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα αυτά θα το είχαν κάνει αμέσως, χωρίς να περιμένουν σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν δεσμεύοντάς τα. Από την άλλη εάν ήταν υποχρεωτικό να υλοποιήσουμε μόνοι μας την τελεσίδικη απόφαση, θα το είχαμε κάνει εδώ και καιρό. Επομένως σήμερα εμείς ποιόν εξυπηρετούμε με την απόφασή μας, διευκολύνοντας τους αντίδικους να εισπράξουν ποσό των χρημάτων αυτών;

Ε) Ο Δήμος μαζί με τους περίοικους βρίσκονται από την ίδια μεριά της υπόθεσης αυτής ως σύμμαχοι. Την τακτική αυτή που ακολουθεί ο Δήμος Δελφών την έχει συζητήσει με τους περίοικους; ΟΧΙ. Άρα ακόμα και εάν δεχτούμε πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα εξυπηρέτησης των αντιδίκων, ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Δήμος με την απόφασή του αυτή, αφήνει έωλους τους περίοικους και στην πραγματικότητα τους βάζει απέναντί του.
Με λίγα λόγια θα γεννήσουμε καινούργια προβλήματα από την υπόθεση αυτή.

Σημαντικές επισημάνσεις

Κες & κοι σύμβουλοι, έχετε ακούσει κατά καιρούς για την υπόθεση αυτή, πως ο Καλλικρατικός Δήμος ΔΕΛΦΩΝ κληρονόμησε ένα πρόβλημα από τον πρώην Δήμο Ιτέας και σήμερα όλοι οι δημότες του Δήμου υφίστανται τις συνέπειες. Αυτό είναι απόλυτα αναληθές.
Ο Δήμος Ιτέας και οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές, ανεξάρτητα από λάθη και αβλεψίες που μπορεί να είχαν κάνει στην αντιμετώπιση της υπόθεσης αυτής μεταξύ του Δήμου και των κληρονόμων της Πλατείας Θεάτρου, στο τέλος είχε κερδίσει και επικρατήσει κατά κράτος απέναντι σε όλους τους δικαστικούς αγώνες. Από το 1890 που συζητήθηκε η υπόθεση στο Εφετείο Πατρών έως και το 2009, η πρώην Κοινότητα και ο πρώην Δήμος Ιτέας είχαν κερδίσει τα πάντα!
Στο Εφετείο της Λαμίας για την υπόθεση αυτή είχαν προσφύγει οι κληρονόμοι της Πλατείας, ακριβώς γιατί είχαν χάσει όλα τα προηγούμενα δικαστήρια και με τους περιοίκους και με τον Δήμο Ιτέας, με τελευταία την απόφαση του Πρωτοδικείου της Άμφισσας το 2009. Για «κακή μας τύχη» με την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η υπόθεση μεταβιβάστηκε (κληρονομήθηκε) στον Δήμο Δελφών, όπου με μια σειρά άστοχων και ανεκδιήγητων ενεργειών (εσκεμμένα ή όχι, συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν το εξετάζουμε στην παρούσα επιστολή που καταθέτουμε αν και οι υπογράφοντες έχουμε άποψη) της πρώτης κυρίως Δημοτικής του Αρχής, η υπόθεση χάθηκε στο Εφετείο της Λαμίας. Η συνέχεια ήταν επίσης αποκαρδιωτική γιατί υπήρξαν πολλές παλινδρομήσεις μέχρι να αποφασίσουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Σήμερα όμως εάν αποφασίσουμε ως δημοτικό συμβούλιο να πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ, τότε βάζουμε ταφόπλακα κυριολεκτικά στην υπόθεση αυτή.

Κες & κοι συνάδελφοι.
Δεν αξίζει να γίνουμε οι ενταφιαστές της υπόθεσης αυτής.
Σας προτρέπουμε να καταψηφίσετε τον συγκεκριμένο κωδικό στο σύνολό του και να αποφασίσουμε η συγκεκριμένη πίστωση να αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου του 2020 και από κάθε αναμόρφωση του Προϋπολογισμού.

Ο Δήμος ΔΕΛΦΩΝ έχει υποχρέωση άμεσα να κινηθεί με κάθε τρόπο και μέσο στην κατεύθυνση να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την Πλατεία Θεάτρου αλλά και τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για να επέλθει η δυσμενής δικαστική απόφαση. Προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου, των περιοίκων και το Δημόσιο χρήμα και είμαστε βέβαιοι πως τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή υπέρ μας.
Απαιτείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση να κινηθεί εναντίον των αντιδίκων και κάθε άλλου που αποδειχτεί πως έχει συμμετάσχει για εξαπάτηση των Δικαστικών αρχών του τόπου, αποκρύπτοντας στοιχεία και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ψευδή στοιχεία για την υπόθεση αυτή.
Την πρότασή μας αυτή θέτουμε σε ψηφοφορία εάν το θέμα αυτό συζητηθεί νομίμως.

Η παράταξή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», ζητάει να μη συζητηθεί το θέμα αυτό. Οφείλουμε να ενημερώσουμε από τώρα και όχι εκ των υστέρων, πως σε περίπτωση εμμονής να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα χωρίς τις απαραίτητες αιτιολογήσεις, θεωρούμε μετά βεβαιότητας πως η δημοτική αρχή υποκρύπτει και εξυπηρετεί σκοπιμότητες.


Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μέγκος Παναγιώτης
Μπάκας Δημήτρης
Σταντζούρης Νίκος

«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ο Δήμος αρνείται να εφαρμόσει, από το 2016, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ομιλεί ξεκάθαρα ότι η απόφαση του Εφετείου Λαμίας είναι προϊόν «απάτης στο δικαστήριο», δηλαδή είναι προϊόν εξαπάτησης του δικαστηρίου και πρέπει να κινηθεί η διαδικασία διαλεύκανσης της απάτης, ύψους 2.800.000 ευρώ περίπου, με υπόχρεους τον Δήμο και τους περίοικους της πλατείας.
    Καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
    Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Δήμος, σε μόνιμη βάση ασχολείται, ακόμη και στην δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, μόνο με την πληρωμή της, κατά το Δημ. Συμβούλιο «απάτης, αναφέροντας ότι πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου και γι’ αυτό με κάθε τρόπο, πρέπει ο Δήμος να πληρώσει, χωρίς να διευκρινίζει, ταυτόχρονα, ότι πρόκειται για προϊόν «απάτης», σύμφωνα, πάντα, με την επίσημη θέση του Δήμου Δελφών.
    Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2014 που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα κακού χειρισμού της υπόθεσης, θεσμικά υπεύθυνος και με ειδική εντολή χειρισμού της, ήταν ο τότε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας που σήμερα είναι Δήμαρχος Δελφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή