Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : "με σπασμένα τα φρένα..."

Αγγλία, Η.Π.Α., Κίνα, Ισραήλ.
(σε εκκρεμότητα η Ρωσία)
(Τελ Αβίβ - Ισραήλ)
   Κάτι δεν πηγαίνει καλά, εκεί στα ερμητικά κλειστά δώματα του Δημαρχείου.  Κάτι από αρκετών μηνών, σχεδόν φωνάζει μέσα στον Δήμο Δελφών, ότι η λογική σκέψη  έχει ...εκδράμει!  Ότι η περιαυτολογία και η επίπλαστη φαντασία της "ηγεμονεύουσας" δημοτικής αρχής, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το στάδιο της αφελούς αμάθειας  και έχει εισέλθει με τις "πάντες και σπινάροντας"  στον χώρο του υπο-ρεαλισμού, στην σφαίρα των ασυνειδήτων πράξεων και γενικά σε μια ιδιόμορφη ψυχική (ψυχεδελική θα λέγαμε) κατάσταση, όπου το "εγώ να περνάω καλά", έχει αντικαταστήσει το "γιατί είμαι εδώ".


  Το δυστύχημα είναι ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημαρχεύουσα παρατάξεως, δεν αντιδρούν και δεν διερωτώνται τουλάχιστον : 
"Ρε, μπας και δεν  πάει καλά ο άνθρωπος;...".  
Με αποτέλεσμα, ο επαίτης και ρακένδυτος, αλλά παγκοίνως γνωστός Δήμος Δελφών, να είναι το άρμα των μωροφιλοδοξιών του "άρχοντός" του, του οποίου οι ορέξεις για αυτοπροβολή, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το επίπεδο της διαφημιστικής αφίσας για εμποροπανήγυρη!...

   Μετά από το εγκεκριμένο (!) από το Δημοτικό Συμβούλιο ταξείδι τεσσάρων (!...) αξιωματούχων του Δήμου Δελφών στο πανεπιστήμιο Yale στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α., απλώς για να παρακολουθήσουν την ημίωρη παρουσίαση μελέτης για την ιστορικότητα του ελαιώνα μας (χωρίς να έχει βοηθήσει στο παραμικρό ο Δήμος για την σύνταξή της), μετά επίσης από το εγκεκριμένο ταξείδι "άλλων" αξιωματούχων του Δήμου Δελφών στην Κίνα, προκειμένου να παρευρεθούν σε συνάντηση "φιλικών" Δήμων προς τον Κινεζικό Δήμο Ριζάο, ήλθεν η ώρα, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, να εγκρίνει και την μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου μας στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα γαστρονομικά και τουριστικά σχέδια των Εβραίων.  Και δεν γράφουμε "και να ενημερώσει", διότι για να γίνει αυτό θα έπρεπε η Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής του Δήμου μας (ναι, υφίσταται!...), να έχει δημιουργήσει φάκελο, με όλα τα χρήζοντα για μια τέτοια παρουσίαση.  
Αλλά αυτό θα εσήμαινε προετοιμασία :  
Επαφές και προσυνεννόηση με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, με δημιουργία καταλόγου με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, με αποτύπωση όλων των προσφερομένων τοποθεσιών για όλων των ειδών τον τουρισμό, με τουριστικούς οδηγούς και χάρτες, με προτεινόμενες τις δυνατότητες και τις προσφορές των τουριστικών και γαστρονομικών επιχειρήσεων από όλες τις πόλεις και κοινότητες του Δήμου, με περιγραφές όλων των ειδών τις διαδραστικές ενέργειες σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου και τέλος, μια καλή παρουσίαση με τα στοιχεία και τις προθέσεις  των  Tour operators. 
Αν έγινε τίποτε από όλα αυτά;...
Πιστεύει κανείς ότι οι μεθυσμένοι από την τοπική εξουσία δημοτικοί άρχοντες και αξιωματούχοι, οι  "φευγάτοι" κακήν-κακώς σε οκτώ μήνες, έχουν την έννοια για το εάν θα έλθουν Εβραίοι τουρίστες στην Άμφισσα;...

Κάτι δεν πάει καλά, όπως θα έλεγε και ο Φρόϋντ...
Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί το θέμα, πριν να είναι πολύ αργά;

Παραθέτουμε την Πρόσκληση με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως του Δημοτικού Συμβουλίου.  Με το υπ' αρ. 13, να ζητά υποψηφιότητες.

********************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου