Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

    Κάτι δεν πηγαίνει καλά...    Το Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Δημάρχου, απαντά αντί του Δημάρχου, στην καταγγελία του δ.σ. Γ. Δρακάκη, για την "καθυστέρηση" του Υπουργείου Εσωτερικών, στο να μην προωθεί την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών την σχετική με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.  Και για τις εξακριβωμένες "παρασπονδίες" στην όλη υπόθεση, ευθύνεται ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Δρακάκης, κατά την άποψη του Αυτοτελούς Τμήματος.  Για αυτό και τον αποκαλεί "ψεύτη".  
Αλλά για την "Ταμπακιέρα", ούτε λέξη.
   Εάν δεν ήσαν τόσον σοβαρή η κατάσταση στην οποίαν έχουν φέρει αυτοί οι κατ' ευφημισμόν αυτοδιοικητικοί, τους οκτώ πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, θα ήταν απλώς μια χονδροειδής κωμωδία ατάλαντων ηθοποιών, με την οποία θα διασκεδάζαμε όλοι μας.  Αλλά δυστυχώς...

Εμείς όμως, επιμένουμε : Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά εκεί μέσα στο Δημαρχιακό κατάστημα;...

  Το παρακάτω αναδημοσιευόμενο κι από εμάς κείμενο, επέχει θέση Δελτίου Τύπου του Δήμου μας (κατά την άποψη του συντάκτη του) και όχι φαιδρό παραλήρημα μιας αποτυχημένης εξουσίας.  Απολαύστε το.

*********************************************  

       ΑΜΦΙΣΣΑ, 21.09.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α.Δ.Τ.: 43/2018
Θέμα: «ΨΕΥΔΕΣΤΕ (ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ), κ. ΔΡΑΚΑΚΗ».


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της 31ης.05.2018, μετά από μακρά συζήτηση τέθηκαν σε ψηφοφορία 2 προτάσεις: Η μεν μία γραπτή του Δημάρχου Δελφών, η δε άλλη (με πρόταση και διαβίβαση της τότε Αντιδημάρχου κ. Πιλάλα – Τσακίρη) υπέρ της απόφασης που μόλις προ ολίγων ημερών είχε λάβει το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, όπως ζητούσαν και οι αιτούντες πολίτες, με βάση το αίτημα των οποίων είχε εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας δημοσίευσε την απόφαση με αριθμό 195/2018, την ανάρτησε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε γνώση των πάντων και διαβίβασε την απόφαση αμέσως μετά, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή την απόφαση κοινοποίησε τόσο στο Βουλευτή Φωκίδας όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δηλαδή και σε εσάς.

Ουδέποτε κανείς διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα ότι δήθεν η απόφαση είχε γραφτεί εσφαλμένα και είναι σαφές ότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, κάποιος από εσάς θα το είχε επισημάνει τότε, διότι το θέμα ήταν στα φώτα όλης της δημοσιότητας επί πολλές εβδομάδες και εσείς το παρακολουθούσατε (και το παρακολουθείτε) μέρα προς μέρα.

Είχατε άλλωστε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε άμεσα διόρθωση τυχόν εσφαλμένης διατύπωσης της απόφασης (με ορθή επανάληψη), αλλά δεν το πράξατε.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα σεβάστηκε τη διατύπωση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, αφού αυτό είχε ψηφίσει η πλειοψηφία των συμβούλων δίχως να αυθαιρετήσει με δική της ερμηνευτική διατύπωση.

Αν θεωρούσατε ότι η απόφαση είχε συνταχθεί λάθος, έπρεπε να το δηλώσετε εγκαίρως εσείς που εισηγηθήκατε και υπερψηφίσατε την απόφαση αυτή. Η παράταξη της δημοτικής αρχής εισηγήθηκε άλλη (πιο οργανωμένη και πιο ωφέλιμη) πρόταση, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε κατά την ψηφοφορία.

Επίσης ουδεμία απάντηση λάβαμε μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μολονότι το αιτηθήκαμε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάθε διευκρίνιση που του χρειάζεται και εμείς ευχαρίστως να τη χορηγήσουμε (αν δήθεν τους προβληματίζει η διατύπωση), εφόσον έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά δεν έχει πράξει τίποτε μέχρι σήμερα.

Συνεπώς για ακόμη μια φορά ψεύδεσθε προς άγραν πολιτικών εντυπώσεων.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Εκ του Γραφείου Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής για το ζήτημα και την Ιτέα γενικότερα που το έχει εναποθέσει στο Υπουργείο και αποδίδει ευθύνες για τις "λάθος διατυπώσεις" στο "σεβασμό" της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να τρέχουν μέρα- νύχτα, μέχρι να δοθεί λύση αντί να αναλώνονται σε ανακοινώσεις αποποίησης ευθυνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή