Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ - επαναπάντηση

Η πλατεία Μάκρης στον συνοικισμό Αμφίσσης

Ξεφεύγουμε...

  Αναδημοσιεύουμε για λόγους δεοντολογίας, την εχθεσινή, δευτέρα απαντητική επιστολή του Σάββα Γιαννοσπύρου, την σχετική με το προκύψαν "μέγα" θέμα της δημιουργίας ενός μνημείου σε μια μικρή και ήδη ονοματισμένη πλατεία της Αμφίσσης. 
Οφείλουμε όμως αντί προλόγου, να κάνουμε μια επισήμανση και μία παρατήρηση :

 -  Επισήμανση : Το όλον θέμα εδημιουργήθη από την δημοσίευση της απόψεως ενός Τοπικού Συμβούλου της Δ.Κ. Αμφίσσης, για την "επίμαχη" και ήδη αποφασισθείσα από το Τ.Σ. Αμφίσσης, δημιουργία ενός μνημείου στην συγκεκριμένη πλατεία.  Συνεπώς, η οποιαδήποτε εκ των υστέρων "αλληλογραφία" θα έπρεπε να έχει ως αντικείμενο την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων για το θέμα (όπως όντως είχε) και όχι την πολιτική, παραταξιακή, ιδεολογική και φραστική αντιπαράθεση (όπως επίσης είχε).
 -  Παρατήρηση : Είναι πολύ ενωρίς και κατά την γνώμη μας άσκοπη, αυτή η εκ των ουκ άνευ  δημιουργία (πολεμικού) προεκλογικού κλίματος και μάλιστα όταν δεν υπάρχει οποιοδήποτε όφελος για κανέναν, παρά μόνον για τον "κουβαλητή" αυτής της αλληλογραφίας. 
Εξ άλλου, υπάρχουν τόσα πολλά όσον και τεράστια θέματα - προβλήματα στον Δήμο Δελφών, ώστε είναι μάλλον ψυχεδελισμός το να ασχολούμεθα και μάλιστα με τόση ένταση, για την ήδη αποφασισμένη δημιουργία ενός μνημείου σε μια μικρή πλατεία της Αμφίσσης.
Υπομονή.  Υπάρχει χρόνος.

***********************************************  


Παρόλο που γίνομαι κουραστικός στους αναγνώστες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου , δεν θα αφήσω αναπάντητη «τη σκέψη που γεννάται» στον επικεφαλής των «Πολιτών στο Προσκήνιο» και για τελευταία φορά θα επισημάνω τα εξής:
Θεωρώ ότι αποτελεί αντικείμενο κοινωνικοπολιτικής έρευνας το πώς οι εμφανιζόμενοι ως «υπερασπιστές» της ελεύθερης έκφρασης και της προσωπικής βούλησης , μεταβάλλονται σε εκφραστές της ελεγχόμενης έκφρασης και της δημόσιας φίμωσης;!
Αποτελεί επίσης αντικείμενο της ίδιας έρευνας το πώς οι «διδάξαντες» την τεκμηρίωση και την επαλήθευση , να «μετέρχονται μέσων» φημολογίας και λασπολογίας;!
Πολλά αντικείμενα της ίδιας έρευνας μπορούν να εντοπιστούν στις «σκέψεις» αυτής της επιστολής –απάντησης , αυτό όμως που με θλίβει πραγματικά είναι ότι φτάνουν στο έσχατο σημείο κατάπτωσης να μας κατηγορούν για συναλλαγή και συνδιαλλαγή (με τοπική εφημερίδα) περί (δήθεν) «βοήθειας ή παρέμβασης στο χώρο της αυτοδιοίκησης», για «προβολή πλασαρίσματος» ,κ.ά. !!
Ποιοι;! Αυτοί -ές που προβάλλονται σχεδόν καθημερινά (και με 2σέλιδα!!) σε όλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα;!
Μας «συμβουλεύουν» μάλιστα , με απύθμενο θράσος και απίστευτο ύφος χειραγώγησης , το πώς ή πότε θα εκφρασθούμε (αυτοδιοικητικά) , στα πλαίσια της «δημοτικής συνύπαρξης» μαζί τους !!
Ταυτόχρονα όμως ,με αξιοσημείωτο «μεσσιανισμό» μας καλούν να τους ακολουθήσουμε στην «πετυχημένη» αυτοδιοικητική τους πορεία («όστις θέλει οπίσω μας ελθείν….»), όταν πρέπει αυτοκριτικά να αναλογισθούν πως « πέρασαν απαρατήρητοι» (4 και πλέον χρόνια) σαν αντιπολίτευση , έχοντας μάλιστα «απέναντί» τους την πιο ανίκανη και αποτυχημένη αυτοδιοικητικά Δημοτική Αρχή !!
«Καλάμων αφιππεύσατε» , συμπαθείς φίλοι «Πολίτες στο προσκήνιο», γιατί εκτίμηση και πρόβλεψή μας είναι ότι δυστυχώς , με αυτή την λογική και τακτική , όχι μόνο δεν θα πετύχετε τους «ευσεβείς πόθους» σας ,αλλά από την θέση των «ουραγών» (και) σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βοηθήσετε ( με τον τρόπο σας και ελέω «Κλεισθένη») σ την εγκατάσταση και συντήρηση της ίδιας (ίσως με άλλη όψη) «καθεστηκυίας αυτοδιοικητικής τάξης» ,που με μοναδική αυτο-ικανοποίηση λέτε ότι την «ξετινάξατε»!!
Τα προβλήματα του Δήμου Δελφών είναι άλλα και πολλά ,αλλά κυρίως οι «εχθροί» σας είναι άλλοι και αλλού.

Άμφισσα, 24 Σεπτέμβρη 2018

Με εκτίμηση

Σάββας Γιαννοσπύρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου