Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ (ώχ!,,,)

"Άσχημα στερνά..."

   Ο Χρήστος Μουτσιανάς με την επιστολή του, ζητά να πληροφορηθεί την σκοπιμότητα της αγοράς 215 κ.μ. και την μεταφορά άλλων 10.339 κ.μ. σκυροδέματος, μέρος των οποίων  υποτίθεται, ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες (σε σκυρόδεμα) της Δ.Ε.  Παρνασσού.  
  Να σημειώσουμε ότι το "έργο" τόσον της παρασκευής, όσον και της μεταφοράς του παραγγελθέντος σκυροδέματος, έχει δοθεί με απ' ευθείας ανάθεση στον "ανάδοχο" πολιτικό μηχανικό Γρηγόριο Δήμο, από την θεματική αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Ανδρεοπούλου, σύμφωνα με την δημοσιευθείσα στο "diaygeia" ΑΔΑ : 61ΘΨΩ9Θ - Τ95.
   Όπως όμως προκύπτει επίσης από το "diaygeia", ο συγκεκριμένος εργολήπτης έργων με απ' ευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Δελφών, έχει μετατραπεί από "ανάδοχος" έργων, σε "βαπτιστήρι" του Δήμου Δελφών!...  Μια απλή διασταύρωση μέσα από "diaygeia"του Α.Φ.Μ. του συγκεκριμένου πολιτικού μηχανικού, με τα ανατεθέντα  "έργα" του Δήμου Δελφών, θα αποκαλύψει στον κάθε περίεργο δημότη, το πλήθος των αναληφθέντων από αυτόν μέσω αναθέσεων έργων, όπου εμπλέκονται οι "κουμπαριές", με τα ασφαλτικά, το σκυρόδεμα και τόσα άλλα.  
Οι μόνοι οι οποίοι δεν είναι περίεργοι για τις ...λαμπάδες, τις κουλούρες και τα παπουτσάκια προς το "βαπτιστήρι", είναι οι διανέμοντες τα έργα από το πενιχρό "κομπόδεμα" του Δήμου μας, θεωρώντας εαυτούς υπεράνω ελέγχων και αλώβητους.

  Τώρα όμως, θα πρέπει να απαντήσουν δημόσια, στην επιστολή του Χρήστου Μουτσιανά.  Και άπαντες οι δημότες, αναμένουμε. Μαζί με τον Χρήστο.
Έχουμε τους λόγους μας.  

********************************
αναδημοσίευση από polydrososparnassou.blogspot.gr


Σημείωση συντάκτη της επιστολής :
Το ερώτημά μου προς την Δημοτική Αρχή, δεν γράφηκε με αντιπολιτευτική διάθεση.  Είναι η απορία η δική μου, καθώς και πλήθους συμπατριωτών μου στην Πολύδροσο, μαζί με τους οποίους θέλουμε να μάθουμε, σε τι αφορά και που είναι χρήσιμη για την Κοινότητά μας, αυτή η παρασκευή και η μεταφορά τσιμέντου.  Η κατάσταση των δρόμων μέσα και γύρω από την Πολύδροσο, είναι άσχημη, με τις λακκούβες να πολλαπλασιάζονται και να μην γίνεται τίποτα για να καλυφθούν με άσφαλτο. Ενώ είναι γνωστό στην Δημοτική Αρχή, ότι η περιοχή μας είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός και ως τέτοιος θα πρέπει να παραμείνει και αναλόγως να προστατευθεί.  Και αντ’ αυτού, μαθαίνουμε για αγορά και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκυροδέματος.
Έως και σήμερα, δεν υπάρχει απάντηση στην επιστολή μου.


Το αίτημα

Μουτσιανάς Γ. Χρήστος
Πολύδροσος Παρνασσού                                 Πολύδροσος 5-9-2018
Τηλ. επικοινωνίας 6984724443                 Αρ. πρωτ.17189/5-9-2018

                                        Προς τον
                                            ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
                                               Δ/νση Περιβάλλοντος 
                                                 & Πολιτικής Προστασίας
                                                 - Άμφισσα
                                         Κοινοποίηση :
                                             - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού 
                                                   κον Βασίλειον  Πανάγου
                                           -  Τοπικούς Προέδρους                                                                                 Πολυδρόσου, Επταλόφου, Λιλαίας.

  Θέμα : Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος
  Σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κυρίας Μαρίας Ανδρεοπούλου της 30ης Αυγούστου 2018, και όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ - Τ95), εγκρίθηκε η ανάθεση της προμήθειας σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, στον κ. Γρηγόριο Δήμο, πολιτικό μηχανικό-Ε.Δ.Ε, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ, Α.Φ.Μ 109165557, ΔΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ, αντί ποσού 23.999,89 € με τον ΦΠΑ.
 Η προμήθεια περιλαμβάνει:
-  215 m3 σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 προς 78 €/ m3 χωρίς τον ΦΠΑ.
-  Τη μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος προς 0,25€/km χωρίς τον ΦΠΑ.
Ως πολίτης της ΔΕ Παρνασσού θα ήθελα να με ενημερώσετε:
1. Τι προβλέπετε για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
2. Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
3. Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και εγκριθεί για τα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες από αυτά αναλογούν στην Δ.Ε. Παρνασσού.
4. Πότε προβλέπετε να αρχίσει να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και  εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ως δημότης της ΔΕ Παρνασσού προβληματίζομαι αν τελικά αυτή η τραγική κατάσταση με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής μου, θα αποκατασταθεί άμεσα με σκυρόδεμα, ή με κάτι άλλο.  Γιατί η Πολύδροσος, η Επτάλοφος και η Λιλαία σαν χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, περιμένουν επισκέπτες το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και δεν θα πρέπει η κατάσταση των δρόμων, να είναι έτσι όπως είναι τώρα.
Παρακαλώ για την ενημερωτική σας απάντηση.

Χρήστος Μουτσιανάς


1 σχόλιο:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=bIizuLBFM4E Η "κυρία" αυτή προσβάλει και το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι καθαροί...Κάποιος πρέπει να της βάλει χέρι...Έλεος. Ακούει κανείς ή έχει κλείσει το μαγαζί.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή