Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΕΣ "ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ & ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙ- ΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - Καταγγελτική επιστολή του (δ.σ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΑΚΗ

Λιμεναρχείο Σεγδίτσας
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;...

   Σύμφωνα με το απόσπασμα της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, της σχετικής με την συγχώνευση των υπαρχόντων Λιμενικών Ταμείων και την μεταφορά της έδρας στην Ιτέα, τρία τινά είναι δυνατόν να συμβαίνουν :
1. Να ερμηνεύονται οι απομαγνητοφωνήσεις των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ. Σ. κατά το δοκούν (από ποιόν;)
2. Να "προσαρμόζονται" οι αποφάσεις του Δ.Σ. στις (προεκλογικές) ανάγκες της Δημοτικής Αρχής (επίσης από ποιόν;) και
3. Να μην καταλαβαίνει τι υπογράφει η πρόεδρος του Σώματος.
 Και εάν αυτό γίνεται από άγνοια, παρ' ότι ήταν παρούσα στην συγκεκριμένη θυελλώδη συνεδρίαση προσπαθώντας με πολλούς τρόπους να "φέρει τα πράγματα" εκεί όπου επιθυμούσε ο απών Δήμαρχος, υπάρχει η δικαιολογία της φυσικής ικανότητος.  Εάν όμως εκτελούσε "διατεταγμένη υπηρεσία", τότε είναι ενυπόγραφα συνεργός στην προσπάθεια της περαιτέρω ταπεινώσεως της Ιτέας και αυτή η πράξη, θα φέρει τους ανάλογους καρπούς. 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα της επομένης ημέρας και με αφορμή την στάση της εντός του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, εκαρατομήθη η τότε αντιδήμαρχος Ιτέας Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη.

Παραθέτουμε την επιστολή του δ.σ. Γεωργίου Δρακάκη και τα συμπεράσματα πλέον, είναι αβίαστα.

****************************

Ενώπιον παντός αρμοδίου φορέα

Άμφισσα 21/09/2018

ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Δελφών
Κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο

ΚΟΙΝ.:
  1. Υπουργείο Εσωτερικών
  2. Πρόεδρο ΔΣ
  3. Δημοτικούς Συμβούλους
  4. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Μη εκτέλεση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών»

Κύριε Δήμαρχε,


Κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο υπουργείο, προέκυψε ότι έχετε αποστείλει λανθασμένη σύνταξη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο μας. Στην συνέχεια αν και έχετε από καιρού ενημερωθεί αρμοδίως, ουδεμία διόρθωση έχει γίνει από πλευράς σας προκειμένου να αποκατασταθεί το «λάθος» σας.
Συγκεκριμένα, αποστείλατε το κάτωθι Αποφασιστικό:
Στην συνέχεια, από το αρμόδιο τμήμα Νομικών προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, η προϊσταμένη Κυρία Κατσίκα, σας εξήγησε ότι θα πρέπει να διατυπώσετε ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, διότι στο Αποφασιστικό που αποστείλατε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος θα έπρεπε να εμπεριέχεται επακριβώς η νόμιμη διαδικασία υλοποίησης της πράξης.
Δηλαδή:
ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 Ν. 2738/1999 αφορά «Δημοτικά Νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία και γραφεία - Μεταφορά Αρμοδιοτήτων κλπ.
1 )ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
2) ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ .


Δηλαδή το περιεχόμενο των διευκρινίσεων και εγγράφων του Υπουργείου που βασίζεται στον Ν. 2738/1999 αρ.28
ΚΑΙ σαφώς δεν ιδρύεται νέο δημοτικό λιμενικό ταμείο, παρά γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ήδη υπάρχον Γαλαξειδίου, μετονομασία και αλλαγή έδρας.
Ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει όσα αναγράφονται ΣΕ ΈΝΑ ΣΩΣΤΆ ΔΙΑΤΥΠΩΜΈΝΟ Αποφασιστικό!
Τι Αποφασιστικό στείλατε για να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;;
Είναι αδιανόητο και κατάφωρα προσβλητικό για δημοτική αρχή να μην γνωρίζει τον τρόπο σύνταξης αποφάσεων του ΔΣ ή να γνωρίζει και να ενεργεί δολίως για να μην υλοποιούνται οι αποφάσεις, είναι βαρύτερο όταν οι αποφάσεις αυτές θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την έκδοση Προεδρικού διατάγματος, όπως στην απόφαση 195/31-05-2018 ΑΔΑ : ΨΒΤΦΩ9Θ-ΚΧ0 καθώς συζητήθηκε στην διαλογική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/05/2018 προκειμένου για ίδρυση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών.
Και εσείς ΔΕΝ κάνετε ΤΙΠΟΤΑ!
Ας αποφασίσει το αρμόδιο Υπουργείο και ο λαός του Δήμου Δελφών για τις αποδείξεις των ενεργειών σας, εάν είναι εκ του πονηρού με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση αναβολή σύστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, εάν όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα προσχώματα και αστείες δικαιολογίες ναρκοθετείται κάθε φορά η όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα ο Δήμος να γίνεται πανελλαδικώς περίγελως, να προσβάλλεται και να απαξιώνεται συστηματικά σε όλα τα όργανα της πολιτείας... και να ταπεινώνεται όπως έγινε με την ΕΥΔΑΠ!
Σας παραδίδω στην κρίση όλων για την παραβατική και δόλια συμπεριφορά.
Και περιμένω μαζί με το Υπουργείο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αποστολή της ΟΡΘΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ΟΡΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ, αυτή την φορά.

Πόσο ακόμη πρέπει να περιμένουμε, κύριε δήμαρχε;

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Απολλώνιο Φως – Καθαρή Λύση»
Δήμου Δελφών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου