Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
23.8.2015
Καταγγελία για την βία των ΜΑΤ στις Σκουριές και την εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Ελληνικός Χρυσός σε εκπαιδευτικούς
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική βία ενάντια στους διαδηλωτές που υπερασπίστηκαν τις Σκουριές από την καταστροφική ασυδοσία της "Ελληνικός Χρυσός". Η επίθεση των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και η βαρβαρότητα ενάντια στους διαδηλωτές είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην τρομοκρατική εκστρατεία σε βάρος του κινήματος που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού, εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ. Αποκορύφωμά της, οι συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την εταιρία "Ελληνικός Χρυσός" έχουν την ηθική και πολιτική ευθύνη για την εγκληματική επίθεση στο Γιάννη Λαθήρα, εκπαιδευτικό, πρόεδρο της Γ' ΕΛΜΕ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην εκπαιδευτικό Ε.Θ. από φασιστοειδή που είναι έμμισθοι τραμπούκοι της εταιρίας και φοράνε την προβιά του «εργαζόμενου». Οι τραμπούκοι αφού έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο των εκπαιδευτικών τους επιτέθηκαν, με πρακτικές υπόκοσμου, δεκάδες εναντίον δυο, με αφορμή το μπλουζάκι με σύνθημα κατά της εξόρυξης, σημάδι ότι πήγαιναν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.
Οι τραμπούκοι της εταιρίας συμπληρώνουν τη βία των ΜΑΤ και όλοι μαζί αυτοί, ένστολοι και μη, το δικαστικό πόλεμο και τη νομική ομηρία δεκάδων αγωνιστών και μιας ολόκληρης κοινωνίας τελικά. Το στίγμα της ντροπής στην κυβέρνηση Τσίπρα δε σβήνει και θα παραμείνει ανεξίτηλο να θυμίζει πως ξεπούλησε το κίνημα των κατοίκων της ΒΔ Χαλκιδικής, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα που την απειλούν. Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν φτάνουν, πολύ περισσότερο όταν με δηλώσεις τους οι Τσίπρας και Πανούσης χτυπάνε τους αγώνες των κατοίκων και ρίχνουν λάδι στη φωτιά που διχάζει έναν τόπο για τα συμφέροντα της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου