Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΝ ΦΩΣ. ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ. Το φώς της Μαρίας.


Το όλον φως 

 

      Μέσα  στις   εσχατιές  των ημερών, είναι  στιγμές  που  η  ομορφιά,  στα  μέτρα  ανεβαίνει  του  ανθρώπου. Σ’ αρχαία θέατρα  κλεισμένη  και αγάλματα, σε σκύφους  κι αμφορείς, σε κύλικες  και σε κτερίσματα  της αναλλοίωτης    αγάπης.
      Πανσέληνος του Αυγούστου. Το τελευταίο  του καλοκαιριού,  με  αρχέγονη  πορφύρα,  απόψε  δωρισμένο  στο  αρχαίο φως  που μας κρατάει  όρθιους.  Με την  καρδιά, εκκρεμές  στην  άφατη   λατρεία της   ζωής, να δρασκελάει  απώλειες  και τραύματα ανελέητα.
      Πέτρες    απέριττες  λούζονται  στων αιώνων  το  νερό.  Το αναπάντητο ημερεύουν  της ψυχής μας   και  η  μνήμη  ελευθερώνει   δάκρυ  αίολο. Το χτες,   φωτίζει  τον  ανώφελο  του  κόσμου  πόνο.
      Ταξίδια  σε μύθους  της  πατρίδας. Νεράιδες, ξωτικά,   που βγαίνουν  μόνο για μια νύχτα  και μοιράζουν  χάρες.   Εκάτη  ολοσέληνη,   που αποδιώχνει  τις αμαρτωλές  ψυχές. Ο  Ενδυμίων  αιώνια  στα μάγια  της   κοιμάται. 
      Σελήνη  η αγριόμορφη, η Τρίμορφη, η Νυχία , η άλλη Άρτεμις,  του  ήλιου  η αδελφή.   Ακούς  εκείνες  τις  παλιές φωνές, τις επικλήσεις   να   κατέβει  ως  τα  μύχια  των  ανθρώπων,  μήπως      και  κλέψουν   λίγη φεγγαρόσκονη   για να γιατρέψουν ότι  τους πονά.    Στα  παραμύθια  ακουμπάνε  οι  ψυχές,  για να ονειρευτούν,  ν’ αντέξουνε  της μέρας  τα σκοτάδια.
        Φεγγάρι  ολόγιομο  του  Αυγούστου.  Με  φως  που ξεκλειδώνει  τις σκιές  και  αναρριπίζει  άγιες λέξεις.  Ένα  φεγγάρι   ματωμένο ποίημα.
     Των ιερών   οι  ηχηρές  σιωπές  ζητούν  απόκριση  για  τη δικαιοσύνη    που σφαδάζει  μες στη γη  και  που  βαθιά  στο χρόνο,   της σοφίας  τα  χέρια  χάραξαν.
      Κι  η Ιστορία,  πανσέληνη,    απαντάει  Δελφικά:
« Ένδον σκάπτε.       Ευσέβειαν  φύλαττε.      Ύβριν  αμύνου ».
                                      ΥΒΡΙΝ  ΠΟΛΕΜΑ .   
 © Σκουρολιάκου Μαρία


2 σχόλια:

 1. ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ?
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ 3 ΚΑΙ 4 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?
  ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσον δεν υφίσταται Νομική Υπηρεσία στον Δήμο Δελφών και όσον υπάρχει εκ του Νόμου το δικαίωμα της απ' ευθείας αναθέσεως προμηθείας αγορών και υπηρεσιών, αυτό το οποίο αναφέρεται εσείς θα συνεχίσει, όχι να μας προβληματίζει, αλλά να μας πληγώνει.
   Ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να υποθέσει ότι νομίζει. Αλλά αυτό δεν θίγει τους αναθέτοντες. Εδώ δεν θίγονται με θέματα κραυγαλέα, θα αισθανθούν αδέξια για αναθέσεις σε ...πάγια ομάδα Δικηγόρων; Ο Δήμαρχος δεν έχει αντιδράσει ακόμη με την υπόθεση ''Τουμπανάρια'', την οποία παρακολουθεί και ο Εισαγγελέας, όπου ο επιβλέπων Μηχανικός των αυθαιρέτων, θα έπρεπε να έχει ήδη παραπεμφθεί από την Υπηρεσία Δομήσεως στον Εισαγγελέα, ενώ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας είναι αδελφός του και τοποθετημένος εκεί από τον νυν Δήμαρχο, θα ''θιγεί'' κανείς για την μοιρασιά της νομικής πίττας του Δήμου, ανάμεσα σε συγκεκριμένους Δικηγόρους;
   Τόσες και τόσες εξώφθαλμες αναθέσεις έχουμε καταγγείλει, έγινε τίποτε;
   Γινόμαστε (όλοι μας) γραφικοί πίσω από την κουρτίνα στο εκλογικό κέντρο. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
   Φανταζόμαστε αντιλαμβάνεσθαι το τι εννοούμε.
   Ευχαριστούμε για τον εύστοχο, αλλά εκτός θέματος σχολιασμό σας.

   Διαγραφή