Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΡΝΑΣΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Επιτέλους!

   Για πρώτη φορά, ''συνασπίζονται'' οι Παραπαρνάσσιοι Δήμοι και προσπαθούν να διεκδικήσουν το αυτονόητο : Την ωφελιμότητα για τους δημότες τους, η οποία προκύπτει από μια κοινή για όλους τους Δήμους χωροταξικά και οικονομικά, προσοδοφόρα εγκατάσταση.  Αυτήν του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού. 
Και μάλιστα με την ξεχωριστή ιδιομορφία,
η όλη κινητοποίηση να προκαλείται από νεοεκλεγέντες Δημάρχους, των οποίων τα καθήκοντα, θα αναληφθούν από αυτούς, μετά από 3 μήνες!  Ενώ δε, ο επίσης νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, να συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση, έχοντας καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση!...
Αλλάζουν οι καιροί κατά πώς φαίνεται.  Και είναι ευτύχημα για τον Δήμο Δελφών, ο νέος του Δήμαρχος, να γνωρίζει ένα μείζον θέμα για την οικονομία του τόπου (και όχι μόνον)  και να δραστηριοποιείται μαζί με τους Δημάρχους όμορων Δήμων, προσπαθώντας να προλάβει τα γεγονότα, ζητώντας μάλιστα και την βοήθεια των Δημοτών του...
Αντί οι δημότες να δείχνουν το πρόβλημα και να πιέζουν για την λύση του, προηγείται επιτέλους, στον Δήμο μας, ο Δήμαρχος.  Αλλάζουν οι καιροί;...  Γιατί σε λίγο ακολουθεί η Μαρίνα της Ιτέας και έχει προηγηθεί η ''σφαγή'' της Γκιώνας.  Εμείς θα περιμένουμε.  Και ελπίζουμε όχι ματαίως...

**********************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλεγέντες Δήμαρχοι Δελφών, Αμφίκλειας - Ελάτειας και Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γώγος και Γιάννης Γεωργακός αντίστοιχα, συναντήθηκαν σήμερα στην Άμφισσα προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και της πρόσφατης ανακοίνωσης περί της μεταβίβασής του στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Κοινή συνισταμένη και των τριών αυτοδιοικητικών είναι ότι διαφωνούν με την χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας διαδικασία παραχώρησης του κορυφαίου αυτού πόρου της περιοχής μας στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με κριτήρια κερδοφορίας, αλλά οφείλουν όλοι να λάβουν υπ’ όψιν τους και τα πολλαπλάσια έμμεσα οφέλη που προκύπτουν τόσο για τις παραπαρνάσσιες περιοχές, όσο και για την εθνική μας οικονομία.
Είναι αυτονόητο ότι κάθε διαφοροποίηση στη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή μακρόχρονη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και τα ευρύτερα συμφέροντα της περιοχής μας, για τα οποία εμείς σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε επίμονα και αποφασιστικά.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υποδεχόμαστε την πρόταση του εκλεγέντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, για την ανάμειξη της Περιφέρειάς μας στη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού, υπέρ της οποίας τασσόμαστε καταρχήν και ζητούμε τις επόμενες ημέρες πιο αναλυτική σχετική ενημέρωση.
Το ερχόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε επίσης μια σειρά επαφών με όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα καλούμε σε εγρήγορση και συμπαράταξη τους συμπολίτες μας και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 11 Ιουνίου 2014
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Γιώργος Γώγος


Γιάννης Γεωργακός

2 σχόλια:

  1. Ποιος δουλεύει ποιον; Η πώληση του χιονοδρομικού κέντρου είναι υψίστης σημασίας πρόβλημα για τους γειτονικούς του δήμους επειδή δε θα έχουν άτομα να διορίζουν οι δήμοι την περίοδο της λειτουργίας του. Δε θα βάζουν υπεράριθμο και άσχετο προσωπικό. Τέρμα στα ρουσφέτια και τις υποσχέσεις. Μέχρι και παιδιά ευκατάστατων επιχειρηματιών της Αράχωβας διορίστηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο κλείνοντας τις θέσεις σε άτομα που είχαν πραγματική ανάγκη. Το κράτος όμως δεν είναι επιχειρηματίας και καλά κάνει και το διώχνει από πάνω του. Μπας και βάλουν μυαλό όλοι εκείνοι που με τις αποφάσεις τους έβγαλαν τα μάτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είσαι άσχετος στο αντικείμενο ,σε ενημερώνω οτι άσχετο προσωπικό στον Παρνασσό δεν μπορεί να προσληφθεί ,γιατί θα κινδυνεύσει κόσμος ,και κάτι άλλο,
    οι προσλήψεις γινόντουσαν μέσω ΑΣΕΠ στο παρελθόν και τώρα γίνονται απο ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση και την λειτουργία ΑΣΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    Δεν ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος σε ξένα συμφέροντα ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή