Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ...


Κάτι μας θυμίζει...

   Αυτή η συνεχής προσφορά στην γνώση, στην ενημέρωση, αυτή η παρατεταμένη προσπάθεια για την στροφή των ανθρώπων (ειδικά των νέων) προς το βιβλίο και την βιβλιοθήκη, κάτι μας θυμίζει, κάτι μας φέρνει στο νού.  Αυτή η εξαιρετική παρουσία των ανθρώπων της βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, μέσα στην κοινωνία του προβληματισμού, της αναζήτησης και των πνευματικών ενδιαφερόντων, μας θυμίζει την δική μας βιβλιοθήκη,
όχι σε μακρινές εποχές, όταν η ''φευγάτη'' τώρα, δική μας Γιώτα, ''συναγωνιζόταν'' σε ποιότητα και πλήθος προσφερομένων γνώσεων και υπηρεσιών, με την εξαιρετική Κατερίνα Κεράστα της Λιβαδειάς.  Όταν οι δυο βιβλιοθήκες, μαζί με μερικές άλλες από όλη την Ελλάδα, πρωτοστατούσαν στην προσπάθεια προσέλκυσης ανθρώπων στον κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοθήκης.  Όταν και στην Ιτέα το πρόγραμμα ''future library'' ευδοκιμούσε κι εκατοντάδες παιδιών, παρήλαυναν μέσα από την βιβλιοθήκη μας, η οποία είχε μετατραπεί σε μια τεράστια Κυψέλη συγκέντρωσης ανθρώπων, συναναστροφής και ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων.
   Η βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, συνεχίζει ακάθεκτη.  Και καλά κάνει και Μπράβο στους ανθρώπους της.  Η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας σε αυτή την βιβλιοθήκη, συνεχίζεται για χρονιά.  Είθε να φτάσει και στις χίλιες, Κατερίνα.

************************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά 4/6/2014

3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει τηνΚαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Future Library. Τίτλος της φετινής Εκστρατείας
"Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο.
Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!"
48 εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, όπου τα αντίθετα της κάθε ημέρας θα πυροδοτήσουν τον παιδικό νου να ανακαλύψει άγνωστους και ελκυστικούς κόσμους στα βιβλία αλλά και στον πραγματικό κόσμο, να τους φανταστεί και να τους δημιουργήσει με χίλιους δυο εκπληκτικούς και φανταστικούς τρόπους: χαρτογραφώντας, παίζοντας, διηγώντας, κάνοντας πειράματα, ζωγραφίζοντας, κατασκευάζοντας, χορεύοντας, ανταλλάσσοντας, ταξιδεύοντας νοερά ή μη….
Το «όμορφο» και το «άσχημο», το «ορθό» και το «ανάποδο», το «ψηλά» και το «χαμηλά», η «αρχή» και το «τέλος», η «ημέρα» και η «νύχτα», η «τάξη» και η «ακαταστασία», το «σωστό» και το «λάθος», η «καλημέρα» και η «καληνύχτα», το «ράβε» και το «ξήλωνε», το «πάνω» και το «κάτω», το «φως» και το «σκοτάδι», ο «ρυθμός» και η «αρρυθμία» και τόσες μα τόσες ακόμη αντίθετες έννοιες θα έχουν την τιμητική τους από 16 Ιουνίου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στο Καταλανικό Κάστρο, δίπλα στον ποταμό Έρκυνα, κι ακόμη παραπέρα!
Δείτε το πρόγραμμα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Βιβλιοθήκηςhttp://www.liblivadia.gr, και βοηθήστε τα παιδιά σας να δηλώσουν συμμετοχή (http://goo.gl/xAFg3D) στις δράσεις που επιθυμούν και τα συναρπάζουν.
Πληροφορίες: κ. Ελένη Μιμίκου (emimikou@gmail.com | 2261089975), και κ. Ιουλία Βελέντζα (liblivadia@gmail.com | 2261089970), ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου