Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ...ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!



Και του Χρόνου!...
(Καλά να είμαστε...)

   Απόγευμα στην Ιτέα.  Ήδη διανύσαμε και την 17η ημέρα του Ιανουαρίου του 2014.  Έχουν περάσει όλες οι εορτές, παλαιού και νέου έτους, πέρασε και του Αγίου Ιωάννου  και ήδη έχουν συμπληρωθεί 2 εβδομάδες μαθημάτων στα σχολεία.  Οι ρυθμοί, οι όποιοι ρυθμοί της πόλης, έχουν εύρη την παλιά τους συχνότητα και τα πάντα μαρτυρούν ότι η εορταστική περίοδος έχει περάσει οριστικά.
   Οριστικά;  Μήπως όχι;  Μήπως κάποιος αποφάσισε ότι για την Ιτέα, δεν έχει σημάνει ακόμη η λήξη των εορτών;  Και για να είμαστε και πλέον συγκεκριμένοι, μήπως δεν έχει γίνει αντιληπτό σε κάποιους ότι τα Χριστούγεννα πέρασαν;...

Ερώτηση κάνουμε.
   Βεβαίως, η ...οργιώδης κίνηση όλων των εμπορικών καταστημάτων κατ' αυτήν την περίοδο, ο πλούσιος στολισμός της πόλεως, η συνεχής φωταγώγηση όλων των εμπορικών οδών και η συνεχιζόμενη νυκτερινή διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών, ίσως να παρέσυραν κάποιους και να θέλουν να παρατείνουν την αίσθηση του εορταστικού κλίματος, για μερικές ημέρες ακόμη.  Ενδεχομένως και για αυτό, το συρμάτινο Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον μώλο, δεν έχει αποσυναρμολογηθεί ακόμη.  Τουλάχιστον μέχρι και σήμερα.
  Δεν είναι άσχημο όμως.  Έστω και χωρίς τα φωτάκια του τα βράδια, είναι όμορφο, στολίζει ολόκληρο το λιμάνι.  Και μάλιστα τώρα, όπου έχουν ''φύγει'' και όλα τα ...προσφιλή μας φορτηγά πλοία, δίνει την εντύπωση ότι ''ντύνει'', ότι ''γεμίζει'' ολόκληρη την παραλία και ότι ο μώλος δεν είναι μόνος του.
  Ας μείνει εκεί!  Έτσι και αλλοιώς δεν ενοχλεί κανέναν.  Κι από την άλλη, σε 11 (ένδεκα) μήνες, θα το ξαναχρειαστούμε, μαζί με τον στολισμό, τα φώτα, την μουσική.  Την μουσική;...  Είχαμε εφέτος κατά την περίοδο των εορτών, μουσική στην πόλη;... 

2 σχόλια:

  1. Περιμένουμε κανένα παλιοημερολογίτη δεσπότη να ρίξει το σταυρό την Κυριακή.
    Κι αν δεν έλθει κανένας το κρατάμε για του χρόνου που θα έχουμε και γρανίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ , ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή