Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΛΙΜΕΝΑΣ ΙΤΕΑΣ : ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ!...



Μια αθέλητη (;)
εξομολόγηση.

   Δημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Ιωάννη Ανδριανού, στην ερώτηση την οποία είχε υποβάλλει και προς το Υπουργείο του, ο Βουλευτής Βοιωτίας κος Ιωάννης Σταθάς.  
    Με λύπη μας βέβαια θα αναφέρουμε ότι, εδώ και μερικά χρόνια, για τα συμβαίνοντα στον Νομό Φωκίδος τα οποία εγγίζουν την πολιτική βούληση και την πολιτική διάσταση όλων των αναπτυξιακών ή μη μέτρων, τα οποία αφορούν τον Νομό μας και για τα οποία υπεύθυνη και υπόλογη είναι η Κεντρική Διοίκηση του Κράτους, έχουν ενδιαφερθεί περισσότερο βουλευτές άλλων Νομών, παρά οι δικοί μας.  Και αυτό, δεν επιδέχεται διάψευσης, μιας και το παράδειγμα για την τύχη του Λιμένα Ιτέας, είναι το σημερινό δημοσίευμα.  Βουλευτής από την Βοιωτία, ερωτά τον Υπουργό για ένα Λιμάνι στην Φωκίδα.  Ωσάν αυτός ή η Βοιωτία, να ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ιτέα...

    Η έγγραφη απάντηση του κου Υφυπουργού, έχει ήδη δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και είναι πλέον σε γνώση, όσων παρακολουθούν ιστοσελίδες και blogs.  Εμείς θεωρώντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι μια ανάγνωση και μόνον, δεν δίνει την πρέπουσα διάσταση στο πρόβλημα με το Λιμάνι της Ιτέας, θέλουμε να επιμείνουμε και να εστιάσουμε στα 2 (δυο) σημεία τα οποία καταμαρτυρεί η συγκεκριμένη απάντηση του Υφυπουργού.  Το ενδιαφέρον μας για την Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή μας, δεν είναι δημοσιογραφικό.  Δηλαδή, το ενδιαφέρον μας δεν περιορίζεται μόνον στην αναμετάδοση των όποιων ειδήσεων έρχονται στην αντίληψή μας ή στην αναμετάδοση άνευ σχολίων, διαφόρων Δελτίων Τύπου, πράξεων ή αποφάσεων Αιρετών, Κοινοβουλευτικών και Φορέων.  Έχουμε άποψη για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας.  Και την εκφράζουμε μαζί με την κριτική μας  μέσω των άρθρων μας.

   Έτσι λοιπόν, ο κος Ανδριανός, μας λέγει 2 (δυο) πράγματα :
1.     Το Λιμάνι της Ιτέας, ΔΕΝ εμπίπτει στους κανόνες προστασίας και τους περιορισμούς οι οποίοι ισχύουν για τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και του Δελφικού Τοπίου και συνεπώς ΔΕΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ  από οποιαδήποτε χρήση ή κατασκευή επάνω σε αυτό, μιας και δεν θεωρείται χερσαίο τμήμα του Δελφικού Τοπίου, όπως και ολόκληρος ο οικισμός της Ιτέας.  Δηλαδή: Ένα εμπορικό πλοίο το οποίο θα εκφορτώνει χύδην κάρβουνο ή λιγνίτη στο Λιμάνι της Ιτέας, το οποίο θα μεταφέρεται με φορτηγά αυτοκίνητα στην Λιβαδειά ή στην Άμφισσα, δεν ενοχλεί (νομικά) το Δελφικό Τοπίο.  Βεβαίως ούτε τον τουριστικό προορισμό του Λιμανιού ενοχλεί, ούτε τον από το 1976 χαρακτηρισμό της Ιτέας ως Τουριστικής πόλεως με Τουριστικόν Λιμένα...
2.     Ότι ήταν να γίνει στο Λιμάνι Ιτέας, έχει γίνει μέχρι το 1990.  Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει Πρόταση, Σχέδιο, Μελέτη, Προγραμματισμός και οτιδήποτε άλλο, το οποίο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό, στην βελτίωση και  στην επέκταση του Λιμανιού.  Και βεβαίως φωτογραφίζονται, πρωτίστως η Νομαρχία και ακολουθεί το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος.
    Αυτά μας λέει ο κος Υφυπουργός.  Υπάρχει αντίρρηση ή αντίλογος;
Η Νομαρχία λοιπόν και το ελεγχόμενο από αυτήν Λιμενικό Ταμείο.   Ακολουθεί ο Δήμος.  Γνωρίζουμε και τους Νομάρχες από το 1990 και εντεύθεν και τους Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και τους Δημάρχους Ιτέας.
Το ενδιαφέρον μας πλέον επικεντρώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 9-12-2013, όπου ο τέως Νομάρχης μας και νυν Δήμαρχός μας, θα αναφερθεί στα σχέδιά του για το λιμάνι της Ιτέας  και στο πώς θα υπερκεράσει τις ''τρικλοποδιές'' των ''κακών'' Υπουργείων, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη του λιμανιού και ολόκληρης της Ιτέας!!...  Σςςςςς....

Η ερώτηση, εξακολουθεί να παραμένει : ''Τι δεν καταλαβαίνεις;  Έ;... Τι δεν καταλαβαίνεις Ιτιώτη;...''


1 σχόλιο:

  1. ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΚΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ , ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ κ.λ.π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΦΟΥ Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ !!!!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ , ΑΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ κ.λ.π. !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή