Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

''ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ'' : ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.


Ένας νέος Σύλλογος

     Το τι έχει συμβεί στον ελαιώνα μας με την πυρκαϊά της 5-8-2013, είναι γνωστό.  Το ποιοί έχουν ασχοληθεί με την επόμενη ημέρα του, τόσο των δένδρων, όσο και των ιδιοκτητών τους, είναι επίσης γνωστό, αλλά όμως, σε πολύ λίγους.   Επίσης, το πόσοι ''εξέδραμαν'' παρουσία τηλεοπτικών φακών και εν μέσω Δελτίων Τύπου για τα ''κακόμοιρα'' τα δένδρα, είναι καταγεγραμμένο και αδιαμφισβήτητο.  Έχουν γραφεί πολλά, έχουν ακουσθεί πάρα πολλά και οι υποσχέσεις προς τους άτυχους ελαιοκτηματίες, έχουν εγγίσει το φαιδρόν και το ανεκδιήγητον.  Το τι αποζημιώσεις έχουν αναφερθεί από Υπουργεία, ΕΛΓΑ και Ε.Ε., δεν περιγράφονται.  Μέχρι και η UNESCO χρησιμοποιήθηκε, για να διαπιστώσουν οι ατυχήσαντες, την αμέριστη συμπαράσταση των ...οικείων αρχόντων!
  Συστήθηκε εκείνες τις ημέρες μια Επιτροπή Αγώνα, από ανθρώπους με έννομο συμφέρον και ενδιαφέρον για τον ελαιώνα και η οποία κινητοποίησε κατά το δυνατόν, ελαιοπαραγωγούς και Συνεταιρισμούς των πληγέντων περιοχών.  Έγιναν ενημερωτικές συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αρμοδίους και φορείς, με σκοπό την άμεση βοήθεια των κατεστραμμένων ελαιοπαραγωγών και τον σχεδιασμό της επομένης ημέρας.  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα απτά αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων.  Ούτε βεβαίως την οποιανδήποτε αρωγή προς αυτούς τους ανθρώπους, η οποία να προέκυψε  από αυτή την δραστηριοποίησή τους.
  Στις 26-10-2013 ιδρύθηκε ένας νέος Σύλλογος στην περιοχή μας και εγκρίθηκε σύμφωνα με την 21/2013 διάταξη του Ειρηνοδικείου Άμφισσας.  Η επωνυμία του  είναι ''Σύλλογος Πληγέντων Ελαιοπαραγωγών-ελαιοιδιοκτητών Άμφισσας-Ιτέας-Δελφών'', με διακριτικό τίτλο ''ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ''.  Από την επωνυμία του Συλλόγου είναι προφανές ότι, σκοπός του Συλλόγου θα είναι η αποκατάσταση των πληγέντων από την πυρκαϊά του Αυγούστου του 2013.
   Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του Συλλόγου, οργανώνεται μια εκδήλωση για το Σάββατο 14-12-2013 στις 09:00' το πρωΐ,  στο Εργατικό Κέντρο Άμφισσας, με θέμα : ''Προβληματισμός και Προοπτική για την Αποκατάσταση του Κατεστραμμένου από την Πυρκαϊά τμήματος του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας''.  Όπως γράφει η ανακοίνωση, ο Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ειδικός Επιστήμονας στην Διαχείριση και Αποκατάσταση Ελαιώνων.  Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η κίνηση ενδιαφέρουσα.  Το θέμα φλέγον.  Φανταζόμαστε ότι θα υπάρξει και ανταπόκριση από τους άμεσα τουλάχιστον ενδιαφερόμενους.
Το Σάββατο 14-12-2013 λοιπόν, στο Εργατικό Κέντρο Άμφισσας, στις 09:00' το πρωΐ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου