Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ...


Ασθενής σεισμός τώρα!

   Μας θυμάται περιστασιακά! Δεν εννοεί να απομακρυνθεί από την περιοχή μας η μικρο-διέγερση του φλοιού της γης μας.  Αλλεπάλληλες μικρο- δονήσεις, στην ευρύτερη περιοχή μας, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ''οικειότητας'' θα λέγαμε, με το κορυφαίο γεωλογικό φαινόμενο αυτό του σεισμού.  Και όσον τούτο εξαντλείται, απλά στέλνοντάς μας χαιρετίσματα, δεν υπάρχει λόγος ούτε ανησυχίας, ούτε αδιαφορίας.  Απλά μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς και πρέπει να είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίζουμε.  Ψύχραιμα και με γνώση.
   Άλλος ένας, τοπικός μάλλον σεισμός, ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των προσφάτων επισκέψεων του Εγκέλαδου στην περιοχή μας.  
   Με επίκεντρο την ΒΔ περιοχή της Λαμίας, σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 βαθμών της κλίμακος Richter, πρέπει να αναστάτωσε την Λαμία και τις γύρω περιοχές στις 15:00' σήμερα.  Πριν από λίγα λεπτά δηλαδή, οπότε και αισθανθήκαμε τον επιφανειακό σεισμό και στην περιοχή μας.  Αναμένεται ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Να σημειώσουμε μόνον ότι, στην συνέχεια των σεισμικών δραστηριοποιήσεων στην ευρύτερη ...γειτονιά μας, στις 14:47' σήμερα, δηλ. πριν από λίγο, ασθενέστατη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,0 R, έγινε αισθητή στην περιοχή ανατολικά του Αιγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου