Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ...ΥΓΕΙΑΣ!

''MONSANTO'' 
Η ''μανούλα'' των μεταλλαγμένων

   Η ιστορία είναι παλιά. Η επίμονη προσπάθεια του ανθρώπου να επηρεάσει έως και να τροποποιήσει την φύση, έρχεται από πολλά χρόνια πίσω.  Όμως στο περίφημο Άουσβιτς, με την ...αφιλοκερδή προσφορά των αιχμαλώτων πολέμου και την ...ευγενή χορηγία του επίσημου κράτους, οι Γερμανοί ...επιστήμονες εφήρμοσαν τις μεθόδους τους, πειραματιζόμενοι επί των προσφερομένων ζώντων οργανισμών, για το καλόν της ανθρωπότητας βεβαίως, βεβαίως. Η ιστορία είναι γνωστή.  Πολλοί, πάρα πολλοί πέθαναν εκεί, ο πόλεμος τελείωσε και κάποιοι ''κακοί'', πήγαν στην φυλακή. 
  Η τεχνογνωσία όμως έμεινε, δεν χάθηκε και κάποιοι ''έξυπνοι'' την οικειοποιήθηκαν, την χρησιμοποίησαν και την μετέφεραν στην βιομηχανία, παράγοντας πλήθος καταναλώσιμων ''αγαθών'' τα οποία με τον καιρό, έγιναν αναπόσπαστα τμήματα της καθημερινότητάς μας και της διατροφής μας. Ένας από τους ''έξυπνους'' ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και επεξέτεινε την τεχνογνωσία επέμβασης στην φύση, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο καταναλώσιμα προϊόντα, είναι και η αμερικανική εταιρεία ''MONSANTO''.  Προϊόντα αυτής της εταιρείας, σχεδόν κατακυριεύουν τις αγορές, όπως το περίφημο ''ROUNDUP'', ενώ τα μεταλλαγμένα, σπόροι και φαγώσιμα, καταλήγουν κάθε ημέρα στο πιάτο μας.  Από το καλαμπόκι, μέχρι την σόγια και την τομάτα.  Είναι δε τόση η ''δύναμη'' της εταιρείας, ώστε ακόμη και η Ε.Ε. δεν της αντιστάθηκε, επιβάλλοντας τελικά, το να μην είναι υποχρεωτική η αναγραφή  επί καταναλωτικών προϊόντων, η προέλευσης αυτών.  Να μην αναφέρεται δηλαδή στις συσκευασίες των προϊόντων, αν είναι γενετικά τροποποιημένα ή όχι.  Εξ άλλου, είναι γνωστή και η ιστορία με τον αμερικανό αγρότη, ο οποίος ήθελε (ανοήτως..), να μην αγοράζει πλέον σπόρους καλαμποκιού από την  ''MONSANTO'', με αποτέλεσμα την ...καταδίκη του από αμερικανικό δικαστήριο.
   Οι καιροί όμως άλλαξαν και τα πρώτα σημάδια από την χρήση των μεταλλαγμένων, έχουν αρχίσει να κάνουν τους ανθρώπους κάπως πιό ...ανήσυχους.  Είναι γνωστή η εξαφάνιση του 50% του πληθυσμού των μελισσών, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί τα γνωστά ...φυτοφάρμακα, ενώ δε η ίδια η ''MONSANTO''  πραγματοποιεί πειράματα με ρομποτικές μέλισσες!  Αν μάλιστα καταλήξουν σε  επιτυχία, τότε δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε από ...μέλι.  Θα μας το προμηθεύει η εταιρεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου