Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ


Παγκόσμια ημέρα χορού.

   Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, παρ' όλες τις απειλές του καιρού, οι χορευτικές εκδηλώσεις τις οποίες οργάνωσε το ''Καλλιτεχνικό Εργαστήρι'' με την Δημοτική Ενότητα Ιτέας, στην πλατεία της Κίρρας το Σάββατο 11-5-2013.  Πλήθος χορευτών από τους καλεσμένους Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στην εξέδρα και οι παρευρεθέντες, χάρηκαν τα νιάτα, την δροσιά, τις ενδυμασίες και την αφοσίωση αυτών των νέων ανθρώπων προς αυτό το οποίο αγαπούν : τον χορό!
   Το τι είχε προηγηθεί αυτής της εκδήλωσης είναι γνωστό (άρθρο μας ΓΩΓΑ vs ΓΙΩΤΑ!!).  Αντιπαλότητες, απαξιώσεις, αλληλογραφίες και γκρίνια, ήταν τα στοιχεία τα οποία είχαν δώσει το στίγμα, για το πώς λειτουργεί το Δημοτικό μας ''Σύστημα'' ακόμα και με αφορμή μιά απλή και όμορφη πολιτιστική εκδήλωση.  Είχαμε γράψει ότι θα επανέλθουμε μετά την εκδήλωση, από σεβασμό προς τους Συλλόγους και τους Χορευτές τους, ευχόμενοι τα καλύτερα για την παρουσίασή τους.  Είχαμε αναρωτηθεί όμως, εάν είχε 'δεί την πρόσκληση της εκδήλωσης, πριν να κυκλοφορήσει, κάποιος εγγράμματος.  Η απάντηση είναι προφανής από την ίδια την πρόσκληση, την οποία και δημοσιεύουμε σήμερα, προκειμένου να την απολαύσουν και οι αναγνώστες μας.



    Καλλιτεχνικά δεν είναι άσχημη.  Και το χρωματάκι της το έχει  και αναφορές στο παρελθόν κάνει και καράβια-βάρκες-καφετέριες μας δείχνει.  Μέχρι και το τί λέει ένας Κινέζος για τον χορό, μας αναφέρει.  Όχι , το τί είπε η άγνωστη Δώρα Στράτου, ή ο άσημος Μωρίς Μπεζάρ για τον χορό, δεν το γράφει η πρόσκληση, αφ' ενός γιατί δεν μας ενδιέφερε εμάς τους Φωκαείς και αφ' ετέρου δεν είχε άλλον χώρο η πρόσκληση, μιάς κι έπρεπε να χωρέσουν τα ονόματα των Συνδιοργανωτών Δημάρχου, Προέδρου Συλλόγου και Αντιδημάρχου.  Επίσης δεν αναφέρεται  η Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας, στην ''επικράτεια'' της οποίας φιλοξενείται έστω και χωρίς την γνώμη της η εκδήλωση, μιάς και με την νέα επικοινωνιακή αντίληψη, τούτο δεν είναι απαραίτητο και έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών.  Κατά το ρηθέν : '' Όλοι μαζί και η ξανθιά χώρια...''
   Βεβαίως το ότι εχώρεσαν όλα αυτά σε ένα φωτοτυπημένο  φύλλο χαρτιού μεγέθους Α4, είναι επίτευγμα, έστω και αν είναι σε βάρος της καλαισθησίας  της πρόσκλησης.  Αυτομάτως δε, με αυτόν τον τρόπο, δίνονται και ελαφρυντικά στους Συνδιοργανωτές, όσον αφορά το συντακτικό και την γραμματική του ελάχιστου κειμένου. 
   Όχι, αυτή η πρόσκληση, δεν είναι ένα ''παλιόχαρτο''!  Είναι η ακριβής εικόνα της πραγματικότητάς μας εδώ στον Δήμο Δελφών!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου