Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ vs Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΝΑΥΜΑΧΙΑ!... (προσωπική απάντηση της προέδρου του Λ.Τ.)

 

Λιμένας Ιτέας 10-11-2022 : Αρμενίζοντας...
____________________________________________

Η προεκλογική περίοδος φαίνεται πως έχει αρχίσει επίσημα, καθώς η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, ή καλύτερα δύο το πολύ τρία κατευθυνόμενα μέλη της, με κάποιους παρατρεχάμενους, σπεύδουν να συλλέξουν, με όποιον τρόπο μπορούν, πληροφορίες για ότι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι να απορεί βέβαια κανείς το πώς αυτή η ανακοίνωσή τους βγήκε τώρα, τη στιγμή που έχω δεχθεί απειλές δύο χρόνια πριν.

Η προχειρότητα, η οποία τους διακατέχει είναι προβλέψιμη, αν αναλογιστεί κανείς τους χειρισμούς της θητείας της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.

  • Έχει γίνει σήμα – κατατεθέν πια της παράταξης: «Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και οι απευθείας αναθέσεις».

Προς ενημέρωσή σας, κύριοι:

  • Υπάρχει επιτροπή που ελέγχει το πως διατίθενται τα χρήματα στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ιτέας – Κίρρας μέχρι τελευταίου ευρώ.

  • Οι ανάγκες της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιτέας – Κίρρας είναι ανεξάντλητες και οι απαιτήσεις συνεχείς.

  • Οι απευθείας αναθέσεις γίνονται κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης και όχι, όπως γινόταν συνήθως, με αποστολή προσκλήσεων σε έναν ουσιαστικά εργολάβο. Κατά συνέπεια, μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε έχει τα προσόντα. Οι ενδιαφερόμενοι της περιοχής μας και αυτοί που καλύπτουν τα προσόντα είναι λίγοι και προσπαθούμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, να τους εναλλάσσουμε.

  • Σε σχέση με το παρελθόν, τα ποσά είναι αυξημένα και αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα. Μακάρι να μπορούσαμε να δαπανήσουμε ακόμη περισσότερα, προκειμένου να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα για «την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών», που εσείς επικαλείστε.

  • Μένει να αναρωτηθεί κανείς, πού δαπανήθηκαν τα ποσά των εξ’ ολοκλήρου απευθείας αναθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, μιας και τα χρόνια δεν ήταν «γαλάζια» και υπήρχε χρόνος για συλλογή άφθονου φωτογραφικού υλικού του πως παρέλαβε την παραλία Ιτέας και Κίρρας, η παρούσα Λιμενική Επιτροπή.

  • Έλλειμμα 120.000 ευρώ από αποθεματικό της τάξης των 485.000 Ευρώ το 2019.

  • Ψευδή οικονομικά στοιχεία του φορέα, τα οποία συλλέχθηκαν πρόχειρα. Πλήρης οικονομικός απολογισμός είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφερόμενου το αιτηθεί επίσημα.

  • Μας κατηγορείτε για αύξηση της δαπάνης της λογιστικής υποστήριξης αλλά δεν είστε σε θέση να απαντήσετε για το πως μπορεί η υπηρεσία μας να διαχειριστεί όλα αυτά που δεν προσπαθήσατε καν να κάνετε εσείς, με έναν μόνο υπάλληλο; Απάντηση: με έναν δεύτερο υπάλληλο, εφόσον αδιαφορήσατε και παραγράφηκε η ανάλογη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που θα έδινε τη δυνατότητα ενός δευτέρου διοικητικού υπαλλήλου.

  • Φάσκετε και αντιφάσκετε, κατηγορώντας μας για εργασίες καθαριότητας και συντήρησης την ίδια στιγμή που αγωνιάτε για την ποιότητα ζωής πολιτών και επισκεπτών και πιθανόν να αστειεύεστε όταν φαντάζεστε ότι όλη η παραλία Ιτέας και Κίρρας μπορεί να καθαριστεί και να συντηρηθεί από έναν και μοναδικό υπάλληλο του ΑΣΕΠ, που είχε επιπλέον το δικαίωμα να φύγει με συνυπηρέτηση σε οικείο Δήμο.

  • Παραποιείτε τα στοιχεία των αναθέσεων παραπλανώντας τους αναγνώστες και απαιτείτε τουριστική ανάπτυξη χωρίς την εξασφάλιση καμίας απαιτούμενης διαδικασίας, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια και όχι περιμένοντας το «πότε θα έρθουν τα πλοία».

  • Απαίτηση του Υπουργείου μας αποτέλεσε η διατήρηση της πύλης Schengen με τις ανάλογες υποδομές, που ορίζει η ΕΕ, καθώς και η σύνταξη και οι συνεχείς αναθεωρήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

  • Απαίτηση της νομοθεσίας η ασφάλεια του Λιμένα, χρονοβόρα διαδικασία για την οποία αδιαφορήσατε.

  • Αφήνετε υπονοούμενα για τα έργα του Λιμενικού Ταμείου και τη μαρίνα, που για πρώτη φορά στα χρονικά έχει γίνει πλήρης σχεδιασμός για όλα;

  • Προφανώς εντέχνως δε μας κατηγορείτε και για τις μελέτες γιατί θα διαφαινόταν το σύνολο των έργων, που έχουν δρομολογηθεί.

  • Το έργο του ηλεκτροφωτισμού Miami – Απόλαυση, με χρηματοδότηση από το 2018, το βρήκαμε παρατημένο διαδικαστικά και με απώλεια χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά, το λύσαμε, το προχωρήσαμε και το υλοποιήσαμε και μάλιστα εξυμνώντας τους προκατόχους μας.

  • Όσο για τη μαρίνα εμείς έχουμε το χρονικό περιθώριο, λόγω Ισθμού, να περιμένουμε με παράλληλες μικροεπεμβάσεις; Αν εσείς διαφωνούσατε, γιατί δεν προσπαθήσατε να αποδεσμεύσετε τη μαρίνα από το ΤΑΙΠΕΔ; Προς ενημέρωσή σας, η μαρίνα Ιτέας, με αποκλειστική προσωπική εργασία της υπαλλήλου, που θεωρείτε περιττή έχει τα περισσότερα έσοδα από ποτέ και επιπλέον, πληθώρα θετικών σχολίων.

  • Μας κατηγορείτε για το υδατοδρόμιο, ίσως γιατί έχετε κατανοήσει και σας ενοχλεί ότι μέσω αυτού, θα υλοποιηθεί και η περιβόητη μελέτη master plan. Στην παρούσα φάση μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείτε με την ενασχόλησή σας, ως εντεταλμένη υπηρεσία υπεράσπισης του Δήμου Δελφών για το καταδυτικό πάρκο; Δεν παρατηρήσαμε να υπερασπιστήκατε τα δικαιώματα του πολίτη του Δ. Δελφών, όταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα προϋπολογίστηκαν περίπου 80.000 Ευρώ για μελέτες, τη στιγμή που το ΛΤ με 45.000 Ευρώ θα ολοκλήρωνε τη μελέτη και θα εξασφάλιζε χρηματοδότηση για το έργο; Μήπως εκεί πάλι θα μας κατηγορούσατε για σωρεία μελετών και αναθέσεων;



  • Τέλος, δε θα μάθουμε ποτέ τι θα κάνατε, αν είχατε εξουσία, με την εταιρεία Imerys A.E. Εμείς πάντως, αυξήσαμε κατά 100.000 Ευρώ τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου και σεβόμαστε τις οικογένειες που ζουν από την εταιρεία αυτή. Άτοπο και επιπόλαιο το παράδειγμα της Μήλου, για άλλη μία φορά. Έχετε πάρει την απάντησή σας επ’ αυτού.

Η καθαριότητα, η συντήρηση, καθώς και ο σχεδιασμός έργων και ανάπτυξης στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ιτέας και Κίρρας σίγουρα δε θα αποτελέσει αιτία μνημονίων. Αντίθετα, μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, δίνοντας εργασία σε τοπικούς επιχειρηματίες και μόνο, οι οποίοι πονάνε τον τόπο τους και είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα των εργασιών τους, σε αντίθεση με τη σωρεία απευθείας αναθέσεων οικείων φορέων σε ξένους επιχειρηματίες, για τις οποίες δε σας έχουμε δει να αναφέρεστε. Επιπλέον, καθώς επικαλείστε την πανδημία: η πανδημία για εμάς ήταν μία περίοδος που μπορέσαμε να εργαστούμε και δεν την χρησιμοποιήσαμε ποτέ ως δικαιολογία για απραξία. Με το Λιμενικό Ταμείο, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Αναλώστε τις προσπάθειες σας για τη σωτηρία του τόπου αλλού, εφόσον φυσικά δεν κωλύεστε από την αμοιβαία στήριξη. Καταληκτικά, αν είχατε μεριμνήσει για την όποια παρακαταθήκη των παραπάνω, ίσως η κατάσταση να ήταν καλύτερη σήμερα, κυρίως για την παράταξή σας.


Σοφία Αναγνωστάκου – Παυλοστάθη

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας




1 σχόλιο:

  1. Tα πολλά λόγια κυρία μου είναι φτώχεια.
    Αρμολόγησε το παραλιακό πεζοδρόμιο για να μπορούμε να περπατάμε, μάζεψε τον φερτό άμμο από την προχθεσινή κακοκαιρία από την πλατεία και μετά πες μας και προσπάθησε να δικαιολογήσεις το τίποτα που δεν έκανες.
    Δύστυχη ΙΤΕΑ καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή