Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΗΣ (απερχομένης) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - Δελτίον Τύπου

   Κάπου ανάμεσα από τον "Μακρανικόλα" και τον "Αϊ-Βασίλη", στην ίδια "γειτονιά" με τα μεταλλεία, τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και τις ιχθυοκαλλιέργειες. Ενώ το επί τούτου εν αναμονή προς κατασκευή υδατοδρόμιο, μαζί με τα κρουαζιερόπλοια, θα εξυπηρετήσουν τις ορδές των "fan", αυτού του είδους τουρισμού.  

Και όλα αυτά, μερικούς μήνες προ της παραδόσεως της Δημοτικής Αρχής.  Με 74.147,72 ευρώ (τόσο κοστίζει η Μελέτη).


***************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                  ΑΜΦΙΣΣΑ, 4.11.2022

Α.Δ.Τ.: 88/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Δήμο Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Η χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου θα δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον Δήμο μας για την ανάπτυξη ενός ιδιαιτέρως ποιοτικού τομέα του τουρισμού»

Υπεγράφη την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών που θα οδηγήσουν στη χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου στο Δήμο Δελφών, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα για να ακολουθήσει η πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.

Το έργο με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στο Δήμο Δελφών» είναι προϋπολογισμού 74.147,72 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τους ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και έσοδα των ΑΠΕ.

Ως περιοχή διερεύνησης της χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου ορίζεται το σύνολο του θαλάσσιου χώρου του Δήμου Δελφών, ενώ οι απαιτούμενες μελέτες που θα εκπονηθούν είναι χωροταξική, οικονομική, μηχανολογική, λιμενική, τοπογραφική, γεωτεχνική και περιβαλλοντική.

Ο Δήμος Δελφών προχωρά τη διαδικασία για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο η περιοχή είχε ως αίτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το τουριστικό του προϊόν με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. Ο Δήμος με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο του εν λόγω τομέα, καθώς διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον με ενδιαφέροντες βυθούς, γεμάτους υφάλους και σπήλαια.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Η χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου, έχει αναπτυξιακό πρόσημο, αφού θα δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον Δήμο μας για την ανάπτυξη ενός ιδιαιτέρως ποιοτικού τομέα του τουρισμού. Σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του τόπου και τις ομορφιές της φύσης, συνθέτουμε ένα πλέγμα επιλογών στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, τεσσάρων εποχών. Ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, όπως αξίζει στην περιοχή μας».


2 σχόλια: